Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man skär en madrass av minneskum i två enkla steg!

Du kan snabbt behärska hur du skär en madrass med minneskum i två enkla steg. Om du redan känner till att skära skummadrasser hemma är praxis ganska likartad. Du har inget att oroa dig för eftersom den här artikeln lär dig tips och tricks för att undvika att skada minneskummet.

Men varför ska du lära dig detta? Du kan klippa din madrass med minneskum för att cykla upp den eller om du vill skapa en ny. Att få de dimensioner du gillar är bäst för att få rätt säng till ditt rum.

Hur man skär en madrass av minneskum hemma

Steg 1. Förberedelse

Innan något annat, kontakta din tillverkare innan du skär din madrass med minneskum om du inte vill ogiltigförklara din garanti. När du väl har signalen kan du förbereda en vass kniv, markör och måttband. Du kan behöva slipa din kniv så att du kan klippa minneskummet ordentligt.

Det finns olika madrassstorlekar, och du kan använda deras standardmått som en guide för skärning. Du vill också överväga var du ska använda minneskummet och hur mycket fot och huvudutrymme du har för det. Dessutom kan madrasser av minneskum variera i tjocklek, och vissa kan använda andra material i sina lager.

Vissa storlekar för din madrass inkluderar tvilling, tvilling XL, kung, Kalifornien kung, full och drottning. Du måste känna till deras mått så att du kan markera din säng exakt. Ta bort locket och spåra en kartongmall efter den storlek du skär.

Steg # 2. Skärning

Vad händer om din madrass har ett lock? Du kan klippa den med tygsax längs sängens kortsida. Du behöver inte klippa över locket helt så länge du kan ta ut madrassen bekvämt.

På det här sättet kan du återanvända omslaget senare genom att ändra storlek på det. Placera din nakna madrass på en plan och stadig yta och placera kniven så att den är parallell med sängens höjd. Tyngdpunkten ligger på att inte trycka på madrasser för att undvika skillnader i mått och form.

För tjockare minneskum kanske din kniv inte skär hela vägen. För att säkerställa en snygg skiva, gör en grund skärning först och sedan en djupare skär den andra. Vissa madrasser kan också ha olika densiteter per lager, och om din är för mjuk, lägg kartong på ena sidan för att undvika att komprimera den när du skär den.

Är det ok att klippa en madrass med minneskum?

Du kan klippa en madrass av minneskum så länge du tänker på garantin och vården under hela processen. Dessutom är det ett bra sätt att använda några sängar som du inte längre använder eller behöver göra i en annan storlek eller form. Ditt minneskum kommer att vara användbart för andra områden, och du kan anpassa det för ramar.

Typer av minneskumtätheter

För att göra skärningen enklare är det bäst att bekanta sig med olika skumdensiteter. Till exempel är mjukt minneskum bäst som stoppning, medan skum med medelhög densitet är bättre när det gäller livslängd. Det senare är också användbart för spädbarn eftersom det inte är så överensstämmande som minneskum med hög densitet.

Minnesskum märkta med höga och mycket höga densiteter kommer att ha den bästa livslängden bland de andra typerna. De är perfekta för sängar, soffor och till och med skåpbilar eftersom de inte planar eller sjunker snabbt. Observera de egenskaper du kan förvänta dig med varje täthet av minneskum som vägledning när du skär din madrass.

Material blandas vanligtvis med minneskum

Du bör också veta att vissa madrasser med minneskum har andra material än minneskum. De kan påverka skärningen och de inkluderar gel och glasfiber. Eftersom minneskum tenderar att behålla värmen, tillsätter tillverkare gel för att hålla det svalt.

Å andra sidan har vissa madrasser glasfiber som brandskyddsmedel. Var extra försiktig med detta material, avsevärt när du skär. Använd alltid skyddshandskar och glasögon för att hålla skräp borta.

Vad är det bästa verktyget för att skära minneskum?

Det bästa verktyget du kan använda för att skära en madrass med minneskum är en skarp kniv. Vissa föredrar en tandad typ eftersom den är bekvämare för sågning. Om du är orolig för den resulterande tandade kanten, notera att du täcker madrassen ändå.

Några andra verktyg som kan fungera är elektriska knivar och saxar så länge de kan hantera skummet. Men om du skär en madrass av minneskum horisontellt kan den heta tråden vara den mest praktiska. Det fungerar också om du har en viss form i åtanke eller om du använder skum med hög densitet.

Du kan också använda en elsåg om du inte har utrymme att arbeta med en varm tråd. Följ riktlinjerna ovan och trimma sedan överskottet om det behövs.

Slutsats

Behöver du ändra storlek på din säng? Då måste du förstå hur man kan klippa en madrass av minneskum korrekt för att undvika att skada materialet. Det är också viktigt att du kontrollerar varans garanti i förväg.

Du kan följa de vanliga sängstorlekarnas mått och klippa en pappmall för spårning på madrassen. Använd sedan en skarp kniv och var uppmärksam på material och skumdensitet. Så länge du inte trycker på skummet och du kan vara säker på att du skär det snyggt.