Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gör en ruffad kudde: En enkel steg-för-steg-guide

För brittiska hemuppgraderingar, läs hur man gör en ruffad kudde. Det är lätt på budgeten och lägger till skönhet i ditt utrymme.

Vilka är fördelarna med att använda en kudde?

Innan du börjar krossa dina kuddar med volanger, låt oss titta på några av de bästa fördelarna med att använda en kudde.

Det hjälper till att hålla ryggraden väl anpassad

Visste du att din hals tenderar att böjas något framåt för att stödja huvudets vikt när du intar en upprätt position? När du är i viloposition är det viktigt att hålla kurvan bibehållen.

Utan en kudde för att hålla ryggraden och nacken i naturlig riktning, skulle du känna dig själv med en nackknep så fort du vaknar på morgonen. Det sista du vill är att uppleva muskelspänning på axlarna och nacken.

Det förhindrar snarkning

En annan utmärkt fördel med att använda en kudde som inte är för låg eller för hög är att den hjälper till att förhindra snarkning och hindrar din sömn genom att hålla luftröret öppet och andas obehindrat.

Det är justerbart

Beroende på dina personliga preferenser kan du enkelt justera din kudde så att du får en god natts sömn. När du väl har justerat din kudde så att den passar dina unika kurvor när du sover, känner du dig väl utvilad när du vaknar nästa dag.

En steg-för-steg-guide om hur man gör en ruffad kudde

Ruffade kuddar bidrar till den totala stilen i ditt hem. Och dessa dagar blir människor så uppslukade av enkla och enkla DIY-projekt. Idén att skapa dina mönster för dina kuddar verkar som en rolig uppgift, även för amatörinredare.

En annan övertygande faktor varför du ska göra din ruffade kudde är kostnaden. Hemdekorer kan visa sig vara ganska dyra. Men med denna okomplicerade steg-för-steg-handledning skulle det vara en lek att göra din ruffade kudde.

Steg 1: Ha nödvändigt material till hands

Det skulle hjälpa om du förberedde följande sömnad: en sax, ett strykjärn, en markör, några stift och en symaskin. Du kommer också att behöva lite tråd, tandtråd och naturligtvis tyget eller duken du väljer.

Steg 2: Skapa din kudde

Tryck på det valda materialet först och klipp ut två rektangulära former, cirka 17 x 20 tum vardera. Se till att sy runt alla sidor, men låt vara cirka 8 tum öppna. Sömnad skulle fungera som den centrala öppningen på ena sidan, där kudden går in.

Därefter fyller du den med den fyllning du vill ha. Du kan få polyfill från alla hantverk eller tygaffärer. Eller om du har en gammal kudde kan du återanvända fyllningen från den. Ju mindre kostnad från din sida, desto bättre. När du fyllt på fyllningen, sy öppningen.

Steg 3: Gör volang

Precis som i kudden, tryck på tyget som du kommer att göra ruffen med. Skär sedan en remsa som mäter 7 tum, dubbelt så stor som kuddens diameter. Om den mäter 17 x 20 tum blir den 17 + 17 + 20 + 20, totalt 74 tum.

Ruffle remsan kommer då att mäta ca 7 ”x 148”, mer eller mindre. Sy sedan ihop två bitar av 7-tums remsor med en ¼ tum söm. Var noga med att inte lämna några råa kanter. Så med sömmen tryckt öppen, gör en ½ ”i varje remsänd för att avsluta kanterna på din volang.

Steg 4: Rengör kanterna

Nästa steg innebär att du viker längden på dina remsor i hälften. Volangerna blir nu 3,5 tum breda. Använd sedan en serger, eller så kan du sköta dina kanter för att göra dem rena. Gör detta efter att du har fällt ihop och tryckt ihop fel sidor på tyget.

Steg 5: Samla volymen

Du kan använda din vaxade tandtråd för att samla så mycket volang som du behöver. GAndra tandtråd fungerar bättre än samlingsfoten på din symaskin. Lägg tandtråden precis över den oavslutade kanten på tyget.

Du kan välja antingen sicksack eller ryggradsstygn över tandtråden för att samla ruffeln. Gå efter en högkvalitativ tråd som håller när du samlar tyget för volang. Tandtråden ska också ligga inom stygnen du gör.

Steg 6: Arbeta på kuddtyget

Ha ditt kuddtyg klart, tre delar av det mäter 17 ”x 20”. Dra tandtråden från vardera änden av din remsa för att skapa din volang som matchar längden på din kudde. Den vaxade tandtråden gör denna process smidig.

Fäst sedan fluffens råa kant på ditt kuddtyg på höger sida. Börja från mitten av din kudde, inte i hörnet. Var försiktig så att du inte råkar ta med volymen när du syr i sidorna.

Steg 7: Gör sista hand

Det är dags att sy fluffan på kuddens framsida med en ½ ”söm som din ersättning. Håll volangerna fästa och dra i hörnen under det sista steget. Använd din symaskin för att avsluta med att kuddarna vågar uppåt. Gör några justeringar när du går.

Slutsats

Nu när du vet hur du gör en rufsig kudde börja ordna dina brittiska inrikesfrågor. Det är enkelt att blanda och matcha tygerna för att skapa din rufsiga design. Ännu viktigare är att det är en bra idé att vara praktisk med ditt heminredningsprojekt.