Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man gör en knutkudde. Bästa 4-stegsguiden

Om du är nyfiken på hur du gör en knutkudde, kommer du att vara glad att det bara tar fyra steg. Varför inte öka din soffa eller säng genom att lägga till den här unika kudden? Förutom eurokuddar är knutkudden en trend som säkert kommer att få något utrymme att se konstigt ut.

Vad är en knutkudde, frågar du? Den här guiden lär dig hur du förvandlar din genomsnittliga kudde till något som är bortom en dekorativ bit. Det är en knut som säkert får dig att säga, varför inte?

Hur man gör en knutkudde för nybörjare

Steg 1. Design

När du ser en knutkudde kanske du tycker att det inte är så lätt att göra. Att förbereda och designa materialen i förväg gör det dock till ett snabbt och enkelt projekt. Börja med att klippa två tygremsor och vik var och en av dem på mitten.

Kläm ihop båda lagren så att du får en ärm. Du bör vara redo att sy antingen för hand eller med en symaskin. En sicksacksöm är perfekt för detta projekt, men du kan också göra en stickad söm.

Steg # 2. Sy

Tilldela ⅜ tum sömtillägg och sy tyget i full längd och kortsida. På det här sättet har du ena änden stängd. Som tidigare nämnts är en sicksacksöm bäst för detta projekt för att göra fyllningen enklare.

När du är nöjd med kvaliteten på dina sömmar kan du dra ut ärmens andra ände. Vik tillbaka den på ett papprör med höger sida utåt. Pappröret hjälper dig att fylla kudden ordentligt, så se till att samla tyghylsan helt i ena änden.

Steg 3. Saker

Du kan börja fylla din kudde i andra änden med fyllning av polyesterfiber. Se till att du trycker på varje bit till ytteränden, så att du får en jämn fyllning genom hela tyghylsan. Slutligen binda ärmen med en knut en gång gjort med stoppning.

Om du vill sy i den öppna änden istället för att göra en knut. Du kan avsluta kudden vid denna tidpunkt hur du vill eftersom knytningen senare kommer att dölja båda ändarna. Du kan sedan hitta olika knutmönster online för sjömanknuten och följa dem för att knyta kudden.

Steg # 4. Knut

Knyt ena ärmen först och använd sedan den andra tyghylsan för att följa den. Du kan göra detta genom att bara stoppa den andra ärmen under och över din första kudde så att ärmarna är parallella med varandra. Detta är hemligheten med formen och storleken på denna dekorativa kudde.

När du är klar justerar du de två ärmarna för att dra åt din knutkudde. Du kommer att få fyra lösa ändar, så se till att gömma dem på baksidan för ett snyggt utseende. Sätt dem på knutkudden och du är klar!

Vad är en knutkudde?

En knutkudde är en kastkudde som du knyter för att bilda en knut från själva namnet. Den unika stilen är en stor kontaktpunkt i rummet eller i vilket utrymme som helst. Det som är utmärkt med denna knutna rörkudde är att du fortfarande kan använda den som en kudde eller stöd när du sover i soffan.

Hur man gör en kuddfodral

En annan variant av knutkudden är att använda ett lock med en knutstil. Detta projekt är utmärkt för dem som vill ändra sin kuddesign då och då. Du använder en kuddeform i stället för att fylla en liner.

Steg 1. Position

Förbered tyget och klipp det så att du har en bit som är tre gånger storleken på din kudde. Om du är osäker på måtten, mät kuddens höjd och bredd och multiplicera var och en av dem med tre. Lägg sedan tyget med fel sida uppåt och placera din kuddform i mitten.

Steg # 2. Vik

Vik tygets överkant över kuddformen och gör detsamma med den nedre kanten. Hämta sedan vänster och höger sida av tyget och vika var och en till en punkt. Du gör detta genom att fälla den övre och nedre tygkanten mot mitten för att skapa en triangulär form.

Steg 3. Slips

Nu när du har två spetsiga former på tygernas vänstra och högra sida viker dem på varandra. Knyt ändarna till en fyrkantig knut, därav namnet, knutkuddskyddet. Stäng slutligen de lösa ändarna under knuten eller gör en andra knut för säkerhet och extra detalj.

Slutsats

En knutkudde är inte bara en utmärkt konversationsdel utan också en iögonfallande dekorativ kudde. Och bäst av allt, vem som helst kan lära sig att göra en knutkudde enkelt! Börja med att sy två tyghylsor och fylla dem med fyllning av polyesterfiber.

När du är klar avslutar du rören och gör en sjöknut med en av dem. Sätt fast den andra hylsan på knuten och följ den så att båda ärmarna löper parallellt med varandra. Dölj de lösa ändarna på kuddens rygg, och där har du det!

Du kan också göra ett knutkuddskydd. Med detta projekt placerar du en kuddeform över ett tygstycke och knyter sedan i båda ändarna för att bilda en fyrkantig knut. Denna design gör det enkelt att byta kuddfodral och den resulterande knuten är också snygg.