Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man rengör kuddfodral i två enkla steg

Du måste lära dig att rengöra örngott i två steg. Detta är viktigt eftersom vissa kuddar som de från Tempurpedic inte är tvättbara. Det finns också kuddmaterial som du inte kan bli våt, så du kan bara hålla rena kuddar med tvättbara örngott.

Medan solen, torkning eller dammsugning snabbt kan rengöra örngott, finns det några metoder för att få dem ordentligt renade. Guiden nedan förhindrar att de blir dystra, och du kan också återställa örngott med fläckar och lukt. Du kan också välja att tvätta dem för hand eller använda tvättmaskinen.

Hur man rengör kuddfodral genom att tvätta

Steg 1. Förbered och behandla

Kontrollmärke

Du vill förbereda material och örngott innan du börjar tvätta. Kom ihåg att örngott kan använda olika tyger, så du måste bekanta dig med de lämpliga rengöringsrekommendationerna för dem. Dessutom måste du kontrollera märket från tillverkaren om din örngott kan tvättas från första början.

Ta bort fläcken

När du har separerat örngottet från kudden kan du först förbehandla det för att ta bort fläckar och missfärgning. Detta lock fungerar som kuddens barriär, så det är inte förvånande att det har olika rester. Du kan använda en fläckborttagare och bearbeta missfärgningarna med en pensel eller till och med lite flytande tvål med vinäger.

Blötlägg och deodoriserar

Fyll sedan ett badkar med varmt vatten, bakpulver och ett milt rengöringsmedel så att fibrerna rengörs. Detta kommer också att deodorisera materialet, särskilt när din örngott behöver djuprengöring. Skrubba tyget på sig själv och kontrollera ytorna om du har gnuggat dem ordentligt.

Steg # 2. Tvätta och torka

Skölj och tvätta

När du har skurat och deodoriserat din örngott, blötlägg den i en annan vattenvatten över natten eller mindre tills vattnet blir klart. Beroende på tillverkarens rekommendation kan du fortsätta tvätta kuddfodralet i tvättmaskinen i en skonsam cykel med milt rengöringsmedel. Detta kommer att eliminera rester och kvarvarande tvättmedel på materialet.

Torka noggrant

Om din örngott inte kan tvättas i maskin kan du tvätta den för hand. Skölj sedan materialet noggrant tills det är fritt från tvålrester. För torkning kan du lufta den utomhus eller någonstans med god luftcirkulation.

Annars använder du torken enligt kuddfodralet. Observera att användning av mjuka inställningar och rengöringsmedel är det säkraste sättet att tvätta och hålla örngott. I vissa fall kan materialet hantera varmt vatten, vanligt tvättmedel och en typisk torktumlare.

Vilka är de gula fläckarna på min örngott?

Du kanske undrar varför tvättkuddar kräver förbehandling, vilket diskuterades i steg ett. Oavsett om du märker en handfull fläckar eller inte, kommer denna procedur att säkerställa att ditt örngottmaterial är rent ordentligt. Detta kommer också att ta itu med de envisa gula fläckarna på tyget.

Kom ihåg att örngott utsätts för fukt, svett, oljor och saliv varje natt. Så grovt som det låter kan de orsaka gula fläckar som är svåra att ta bort. Men dagligt slitage och direkt solljus kan också orsaka missfärgning.

Hur man rengör en silkesduk

Inte alla tycker om att använda bomulls- eller polyestermaterial till sitt örngott. Ett mer lyxigt och hudvänligt alternativ är en silkesduk, men folk förbiser ofta det eftersom det är svårare att rengöra. Du kan alltid tvätta försiktigt för hand för att förhindra att fibrerna skadas.

Om det finns fläckar, använd fingrarna och arbeta lite rengöringsmedel på materialet. Låt den blötlägga i 15 minuter, så kan du tvätta silkesdukarna utan att vrida eller vrida. Använd kallt vatten under hela processen och hoppa över användningen av hårda rengöringsmedel som blekmedel.

Skölj tyget noggrant och torka silken ute på en solig dag. Lufttorkning är det bästa sättet att torka ditt silke eftersom värme kan skada materialet. Använd annars den mest skonsamma och värmefria torktumlare snabbt och avsluta torkningen någonstans ventilerad.

Hur man håller kuddfodral rena

Du kan göra enkla metoder för att förhindra att smuts återkommer på dina örngott. Du vill till exempel försäkra dig om att sängkläderna du använder rengörs också regelbundet med syresatt blekmedel för att avlägsna rester och motverka fläckar. Och när det gäller örngott, använd aldrig sköljmedel eller torktumlare eftersom de uppmuntrar oljans ansamling.

Dina örngott kommer också att gynna om du byter dem varje vecka. På så sätt minskar du ansamlingen av smuts, smuts och andra smutsiga ämnen på fibrerna. Att duscha varje natt innan du sover är också en enkel men ändå effektiv metod för att minska örngottets smuts, svett, smink, oljor eller hårprodukter.

Slutsats

Örngottet säkerställer att vår kudde är väl skyddad från smuts, oljor och andra otäcka saker som kan samlas över tiden. Därför måste lära oss att rengöra örngott säkerställa god hygien och hjälpa vår kudde att hålla längre. Det bästa sättet att göra det är att tvätta materialet.

Börja med att förbehandla fläckarna med en borste och flytande tvål och blötlägg sedan tyget i varmt vatten, bakpulver och tvättmedel för att lukta bort det och ta bort resterna. Efter denna första förberedelse kan du placera örngottet i tvättmaskinen enligt etikettinstruktionerna.

När du är klar kan du använda torken eller placera örngottet utanför för att torka det ordentligt. För att hålla örngottarna fräscha, sträva efter att byta ut dem varje vecka och duscha alltid innan sängen. Detta minskar uppbyggnaden av smuts och smuts för enklare rengöring.