Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur fixar man en hängande madrass med plywood? Enkel guide!

Att lära sig att fixa en hängande madrass med plywood är relativt enkelt eftersom du bara placerar den på din sängram. Du känner antagligen till den här metoden som en lösning för fördjupningar, men den är också tillämplig om din madrass igen blev slapp. Denna artikel kommer att diskutera varför plywood fungerar och hur man använder den korrekt.

Dessutom måste du förstå att den här korrigeringen också har nackdelar. Det finns till och med några överväganden att komma ihåg när du fixar en hängande madrass på detta sätt. Så utan vidare, här är den kompletta övergripande guiden för att förbättra en hängande madrass med plywood.

Hur man fixar hängande madrass med plywood

Hur plywood hjälper till med en hängande madrass

Det finns många sätt att fixa en hängande madrass, men det är kanske den enklaste metoden att använda plywood. Om du tänker på det har en av anledningarna till att en madrass sjunker att den har dåligt stöd på sängramen. Genom att placera ett plåt av plywood på lamellerna verkställer du sängramens struktur och håller madrassen från att sjunka ytterligare.

Den extra strukturen under madrassen är en tillfällig lösning men en snabb fix. Du vill bara använda plywood med samma storlek och form som madrassens hängande del för att återställa den. Plywood kommer att skjuta upp den här delen för att hjälpa madrassen att känna sig fastare och mer stödjande.

Vad du bör tänka på när du använder plywood för att fixa en hängande madrass

Som tidigare nämnts fungerar läggning av plywood på sängramen bara som en snabb fix. Detta borde inte vara din permanenta lösning, särskilt om madrassen är djup. Det bör dock hjälpa dig att undvika smärta i kroppen på grund av den ojämna ytan på en hängande madrass.

Finns det några problem du kan stöta på när du använder plywood under en madrass? Du kan anta att plywood på grund av att det är trä inte andas och kan påverka madrassens cirkulation. Du måste vara uppmärksam på fukt och fuktighet på grund av risken för mögel.

Vilken typ av plywood använder du under en madrass?

Du kan anta att du bara kan använda vilken typ av plywood som helst för att fixa din hängande madrass. Men ungefär som madrassen som du placerar över madrassen, borde plywood under din madrass också ha rätt egenskaper för att den ska fungera. Till att börja med, hur tjock ska din plywood vara?

Tjocklek

Kanske är plywoodens viktigaste drag dess tjocklek när det gäller att stödja en hängande madrass. Använd något ca ¾ tum tjockt för att säkerställa att plywood hjälper dig att uppnå det fasta stöd du förlorat med en hängande madrass. Nästa övervägande kommer att vara vilken specifik typ av plywood du ska få.

Skriv

Du kan använda vilken vanlig plywood som helst så länge den är tillräckligt hållbar för att bära din kroppsvikt. Några bra alternativ är AB och BC plywood av barrved med en slät yta och rundade kanter. På så sätt kommer de att hålla för daglig användning, men de skadar inte madrassen av misstag på grund av splinter.

Slutför

Du kan få plywoodhörnen rundade och be om ytan slipas fin och förseglas med lack. Helst bör du till och med lägga till vadd och klädsel i plywood. Med dessa modifieringar bör du vara säker på att plywooden håller länge och inte sliter din madrass.

Kan du använda en bit plywood istället för en boxfjäder?

Du kan använda en plywoodbit istället för en boxfjäder om din grund för madrassen är tillräckligt tjock för att hålla den välstödd. Kom ihåg att en boxsprings syfte är att hjälpa till att fördela trycket på madrassen. Du kan inte förlora detta stöd, annars riskerar du att springa en fjäder på din madrass, så använd plywood för att göra boxfjäderns jobb.

Om din madrass inte har fjädrar, vill du fortfarande använda plywood över lamellerna. Det centrala konceptet är att hjälpa trycket på madrassen att fördelas för att förhindra hängande eller bucklor. De händer inte bara när du ligger i sängen, men madrassen kommer också att dra nytta av plywood eller boxfjäder när du går upp och ur sängen.

Hur man fixar en hängande madrass permanent

En mer permanent lösning för en hängande madrass är att få en ny madrass eller sängram. Kontrollera om din madrass har passerat sin avsedda livslängd och få en ny för att säkerställa att du får den bästa sovställning. Du kan också välja att få den rekommenderade sängramen av tillverkaren av din madrass så att den stöds väl och inte sjunker vid daglig användning.

Slutsats

Om du inte kan få en ny madrass än, vill du lösa problemen när det gäller komfort under tiden. Till exempel kan du dra nytta av om du vet hur du fixar en hängande madrass med plywood eftersom det fungerar som en snabb lösning. Plywooden lyfter upp den hängande delen för att återställa dess fasthet och stöd genom att lägga den under madrassen.

För att få ut det mesta av denna lösning, välj rätt storlek och tjocklek på plywood för att göra jobbet. Det ska också vara slät med rundade hörn så att du inte skadar madrassen. I vissa fall kan du till och med ersätta boxfjädrar med plywood!