Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

5 nybörjarsteg för hur du syr en dubbelsidig fleecefilt

Täcken är relativt lätta att göra. Om du vill ta det till nästa nivå kan du till och med lära dig hur du syr en dubbelsidig fleecefilt för att hålla dig varm under de kalla månaderna.

Även om många kanske tänker på detta som en skrämmande uppgift behöver du inte syfärdigheter på hög nivå för att slutföra detta jobb.

Se till att du har samlat alla verktyg och material du behöver, till exempel din symaskin, trådar, saxar, stift och måttband.

Hitta fleece i de färger och mönster du vill ha så att du kan sy ihop dem för att bilda din dubbelsidiga filt.

Välj färger och mönster som kompletterar varandra för att se till att filten ser sammanhängande ut. Fleece finns i många färger, så att du till och med kan matcha din filt till din övergripande estetik.

Steg-för-steg-guide om hur du syr en dubbelsidig fleecefilt

Steg # 1. Klipp tyget och runda hörnen

Fleece krymper inte, så det är vanligtvis inget behov av att tvätta tyget. Du måste också komma ihåg att även om det inte har riktigt spannmål har fleece riktning.

För att bestämma vilken riktning du ska klippa, gnugga din hand över tyget. Fleece lägger sig plattare och mjukare om riktningen går nedåt.

Klipp helt enkelt din fleece i storlek med hjälp av ett par vassa saxar eller en roterande skär för en fin, ren skärning. Ibland kan fleece vara väldigt tjock, så du kan välja att klippa ett lager i taget.

Det finns standardstorlekar för filtar, från 45 tum med 60 tum för spjälsängstäcken till 100 tum med 108 tum för king size-sängar.

Skär två fleecetyg i lika långa längder och stift dem på plats med de högra sidorna vända mot varandra.

Du kan också skära kanterna i runda hörn för att göra din filt mer professionell.

Steg # 2. Sy ihop lager

Innan du syr ihop lagerna, se till att de högra sidorna är vända mot varandra och att de felaktiga sidorna vetter utåt. Börja med en bakstygn för att göra sömmen fastare.

Efter bakstygn kan du sy filtens sidor med en halv tum söm.

Sy runt materialet långsamt och stadigt, ta bort stiften och clipsen när du går. Om du bestämmer dig för att runda hörnen, var extra försiktig när du närmar dig de rundade kanterna.

Låt ungefär fem till tio tum vara syda för att ge dig en öppning för att vända filten inifrån och ut senare.

Steg # 3. Klipp av sömmen och vrid filten

Gå tillbaka till ditt arbetsbord för att klippa sömsmånen så nära sömmen som möjligt. Tryck ner eller stryk filten i låg värme för att plana kanterna.

Du kan sedan vända filten inifrån och ut genom öppningen. Om du valde att runda hörnen kan du använda fingrarna för att skjuta sömmarna i vecket.

Steg # 4. Vrid ut de högra sidorna och sy springan

Fäst filtens kanter med stift och se till att de är korrekt inriktade innan du syr resten av öppningen. Gör stygnen så snygga som möjligt eftersom de blir synliga.

När detta är gjort kan du göra en överstygn runt filten och ge den en halv tum ersättning för att stänga gapet.

Du kan också välja att sy ett kors i mitten av filten för att hålla ihop de två tygstyckena, vilket gör det lättare för dig att tvätta och torka det senare.

Steg # 5. Dekorera din filt (valfritt)

När du är sydd kan du dekorera din dubbelsidiga fleecefilt. Du kan maskin- eller handstygna filten, lägga till broderier eller sy i band om du är redo för det.

Din enda gräns är din fantasi. Om du ger bort filten kan du till och med anpassa den för att göra gåvan mer meningsfull.

Fördelar med att använda fleecefiltar

Fleece erbjuder en mängd fördelar, varför det är ett mycket populärt material att använda för hemmabruk eller som kläder. Här är några av dem.

  • Det är bekvämt och hållbart så att du kan använda det länge.
  • Det är en temperaturregulator som håller dig varm på vintern men sval nog på sommaren.
  • Det är maskintvättbart och snabbtorkande, så det är enkelt att hålla och underhålla.
  • Den är gjord av mångsidigt, syntetiskt tyg som du kan dekorera och anpassa, vilket gör det till en utmärkt present till dina vänner eller dig själv.
  • Det är allergivänligt och andas, så det irriterar inte huden eller orsakar utslag.

Slutsats

Filtar kan tillverkas med olika material. Fleece filtar är dock mycket populära på grund av den komfort och mysighet det ger.

Om du tror att du inte vet hur du syr en dubbelsidig fleecefilt, är du fel. Att sy en filt är idiotsäker: bokstavligen kan vem som helst göra det.

Täcken används traditionellt för att hålla någon varm medan du sover eller vilar, men idag kan de användas enbart för estetiska ändamål.

Denna fashionabla aspekt bör uppmuntra dig att sy och dekorera den dubbelsidiga fleecefilt som du kan visa upp för dina vänner och besökare.