Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man virkar en rund filt

Om du planerar för ditt nästa projekt och undrar hur du virkar en rund filt, är den här artikeln något för dig! Ingenting är bättre än ett hemlagat hantverk. Ansträngningen och personliga detaljer är det som gör det unikt och exceptionellt.

Hur man virkar en rund filt felfritt

Steg # 1. Välj rätt virkmaska ​​

Innan du börjar cirkeln är det viktigt att komma ihåg vilken typ av söm du använder, vilket påverkar varje omgångs allmänna utveckling. Du kan göra sex virkade maskor för enkel virkning efter att du har börjat med en glidknut och två maskor.

Steg # 2. Använd alla dina verktyg

Efter de första tre omgångarna kan du växla med en och två stygn. Du borde ha 18 virkningar när du är klar med den här cirkeln. Kom ihåg att öka antalet maskor genom att lägga till ytterligare sex fastmaskor per varv för att justera till en större cirkel. Skapa två stygn efter varje spel för att förbereda dig för nästa.

Steg # 3. Fortsätt tills du är färdig

Fortsätt upprepa och växa mönstret när cirkeln växer. När virkningen är tillräckligt stor för att passa dig kan du avsluta den som den är eller lägga till en glidstygn runt kanten för att skapa en mer definierad kant.

Hur man väljer den bästa garnfibern?

Varje hantverk kan variera beroende på vilken typ av fiber du använder. Det finns ett brett utbud av garn som du kan välja mellan, oavsett växtfibrer eller animaliska fibrer. Men de mest populära garnen för nybörjare att använda är bomull, ull och akryl. De ger en uppsättning fördelar som passar för individer som vill upptäcka sin skicklighet för virkning.

  • Bomull

Bomull är en typ av fiber som kommer från bomullsväxten. Det är mjukt och andas, vilket gör det till ett perfekt garn att använda för stickning och virkning. Det kan dock vara mer utmanande att använda än ull eftersom det tenderar att krympa, särskilt när det tvättas.

Det är ett av de äldsta materialen som är kända för att virka och fortsätta sitt arv idag genom att ge utmärkta resultat och slutprodukter. Det är ett utmärkt material till att börja med för nybörjare eftersom det är lättare och känsligare för händerna.

  • Ull

Ull är en typ av fiber som kommer från djur, oftare från fårfleece. Det används vanligtvis för stickning eftersom trådarnas värme och mjukhet är perfekta för tröjor, men de är också ett utmärkt material för virkning.

Mer så, de tenderar att vara lättare att riva upp om du på något sätt gjorde ett misstag halvvägs. Det är viktigt att notera att människor kan vara allergiska mot ull, så gör alltid din forskning innan du testar detta garn.

  • Akryl

Akrylgarn är en syntetisk polymerfiber som också är vanligt att använda för stickning och virkning. Det är lätt att hitta i butiker och finns ofta i ett brett utbud av färger. De flesta nybörjare väljer också detta garn eftersom det kostar betydligt billigare än andra garnfibrer.

Den enda nackdelen med att använda detta garn är att det lätt kan gå sönder, men det är fortfarande ett bra verktyg att träna medan man fortfarande lär sig.

Det bästa sättet att uppnå ett fantastiskt virkat hantverk är att veta vilken typ av garn du jobbar med. Var och en har sina egenskaper och skönhet att erbjuda. Vilken bästa garnfiber du ska använda för ditt nästa projekt beror fortfarande på din smak.

Varför krular virkade cirklar?

Det vanliga problemet vid virkning är kantningens kant. Flera faktorer bidrar till denna situation, och några av dessa är:

Använd en olämplig krokstorlek

Krokstorleken bestämmer gappstygns storlek och kopplingarna mellan garn. Varje krokstorlek påverkar stygnens resultat, så du kan inte bara använda en krokstorlek för olika garnstorlekar och projekt.

Dra garnet för hårt

Det finns typer av stygn som kräver att du drar tätt, men det kan orsaka att tyget har en lockig kant för runda filtar. När du syr, försök att hålla händerna från att hålla garnet för hårt och låt bara garnet och kroken göra sina jobb.

Sömens variation

Skillnaden mellan stygnhöjder verkar inte påverka slutprodukten så mycket tills du ser den. Om du använder enkla virkningar på ena sidan och dubblar för de andra, skapar det inte den perfekta cirkeln du önskar.

Trånga stygn

Ruffling är också ett vanligt problem vid virkning, som curling. Det görs ibland avsiktligt för vissa föremål som hattar och babysjalar. Det bildas när det finns överflödiga stygn och de börjar bli trånga. Du kan alltid undvika detta genom att minska antalet stygn.

Tips för att undvika curling

De flesta av oss är skyldiga till dessa saker, men det är också viktigt att notera att ingen gör perfekta virkade utgångar under sitt första försök. Några av de saker som du kan försöka hålla kanterna från att krulla är:

  • Att ha en ordentlig stygnlinje
  • Att överensstämma med avståndet
  • Mer träning

Slutsats

Det krävs en stor ansträngning för att lära sig hur man virkar en rund filt utmärkt. Tänk alltid på att en perfekt rund virkning, än mindre en filt, inte kan uppnås vid första försöket – såvida du inte är född och talangfull med virkning.

Virkning är en perfekt stressbuster, och det är bara en av de många fördelarna du kan få av det. Det är onekligen ett utmärkt sätt att uttrycka sin kreativitet. Det kommer alltid att vara utmanande först men fortsätt att försöka tills du får den output som tillfredsställer dig.