Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man virkar en babyfilt? Bästa nybörjarguiden

Att lära sig hur man virkar en babyfilt är så enkelt som två steg. Den här artikeln förklarar vad som händer med att skapa en babyfilt för nybörjare. Det är dock viktigt att du redan har ett mönster att följa.

Precis som att sticka en kudde kräver det att vara tålamod att virka en babyfilt. Men avråds inte från att prova detta projekt även utan erfarenhet. Processen i sig är enkel och smidig när du ser dina framsteg när du går.

Hur man virkar en babyfilt för nybörjare

Låt dig inte skrämmas när du förstår hur du virkar en babyfilt som nybörjare. Vi ger dig en snabb tvåstegsöversikt över processen och diskuterar mönstret och gränsen mer detaljerat när du går igenom den här artikeln. Observera att vi inte använde förkortningar för att vägleda dig mycket lättare.

1. Börja raderna enligt filtmönstret

Du kan välja ett babyfiltmönster på internet för att matcha din önskade design. Använd en krok som är större än garnetiketten och börja de första raderna enligt mönstret. Om du är nybörjare rekommenderar vi ett mönster som använder enkla virkningssömmar.

2. Avsluta stygnmönstret och filtens kant

Vid den här tiden kommer du att avsluta mönstret tills du når önskad storlek på baby filt. Det kan vara cirka 34 tum långt för en preemie, men det är en fyrkantig form, med varje sida som mäter 30 tum för en nyfödd filt. Och när det gäller filtgränsen är det enklaste du kan göra ribbad.

Hur man gör en enda virkad babyfilt

Nu när du förstår tvåstegsguiden för att virka en babyfilt, låt oss lära dig det enklaste mönstret: den enda virkade babyfiltet mer detaljerat.

  • Bestäm babyfiltens storlek för att veta hur många stygn och rader du behöver, och gör kedjorna med en virknål och garn. Gör en kedja och fastmaska ​​i den andra kedjan från kroken. Du vill också virka i varje kedja i filtänden.
  • Ditt garn ska vara tillräckligt högt för andra raden. Gör en enda kedja i varje kedja för att avsluta och upprepa sedan tills du når önskad filtlängd.
  • Slutligen fäst ditt projekt och väva ändarna.
  • Hur man virkar en ribbad kant på en babyfilt

    Vi har också nämnt tidigare att en ribbad kant är ett enkelt val för en babyfilt om du är nybörjare. Använd en virka och lägg till en kant runt filten innan du följer dessa steg för att virka en räfflad kant:

  • Du måste veta hur man gör dubbel virkning i ett hörn och i varje söm för att nå nästa hörn. Upprepa efter behov tills du når det första hörnet och virka in en dubbel virka i det.
  • Sätt in sömmen i den första stolpen och gör en dubbelstolpe i samma stolpe. Sedan stickas det dubbla virka i nästa mask och växlar med dubbel stolpen för nästa mask tills du når första raden.
  • Slut till slut sömmen till den första dubbelstolpen, fäst av och väva filtändarna.
  • Vad är den bästa virkningssömmen för en babyfilt?

    När du gör en baby filt kommer du att stöta på olika mönster online, och varje kan kräva en specifik virkningssöm. De bästa vi kan rekommendera att även nybörjare kan prova är:

  • Filtstygn
  • Enkel virkad söm
  • Korgsvävstygn
  • V dubbel virkad söm
  • Klustsöm
  • Vad är det bästa garnet för en babyfilt?

    Du kan använda de flesta garn för en babyfilt, och de inkluderar bomull, ekologisk bomull, akryl, bomullsakrylblandning och siden. Eftersom du vill använda något mjukt för att förhindra att din babys hud irriterar, skulle bomullsakrylgarn vara det bästa. Detta material kan också tvättas i maskin, så att du enkelt kan rengöra filten utan problem.

    Vilken storlek Virknål använder jag för en babyfilt?

    Ett filtmönster nämner en krok som passar den. Men en värdefull regel att komma ihåg är att du inte behöver något för stort eftersom babyfiltar är finare än dina större vanliga. Du kan också använda ditt garn som en guide och justera krokstorleken ner om du tycker att stygnen är för lösa.

    Hur gör jag en enkel babyfilt?

    Det kan vara skrämmande att virka en babyfilt, speciellt om du inte har mycket erfarenhet. Du kan dock börja med att göra en sömlös babyfilt för att hålla dina kreativa juicer flytande tills du kan få tag på lite garn och virknålar. Du behöver bara två färger av minky tyg och en sax.

    Klipp ut varje tygstycke efter önskad filtstorlek och klipp ut en kvadrat ur varje bit. Gör sedan slitsar på alla sidor för att fläta och konstruera filten tillsammans. Du behöver bara knyta ett par fransar runt filten, och du är klar!

    Slutsats

    Även om du inte har mycket erfarenhet av att virka, kan du experimentera med något litet och fint, som en baby filt. Den här artikeln förenklade att lära sig hur man virkar en babyfilt i två steg, och du är klar. Weve förklarade ett enkelt virkmönster och ribbad kant, men du kan också prova andra mönster som är användarvänliga, som de vi listade.