Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur tjock ska en madrass vara? Bästa övergripande guide

Om du vill veta hur tjock en madrass ska vara beror det på användaren. Denna artikel kommer att diskutera den ideala tjockleken för varje sovhytt för att säkerställa att du får den bästa sömnen. Men om du behöver en kort räckvidd, sikta på att använda en madrass som är cirka 10 tum.

Ungefär som höjden på kuddarna vi använder spelar madrasstjockleken en viktig roll i sömnkvaliteten vi får. Det påverkar vår sovande hållning, och att använda något som inte är idealt kan orsaka kroppssmärta. Läs mer om madrasstjocklek nedan!

Vad är den idealiska tjockleken för en madrass?

Den ideala tjockleken för en madrass beror på typen av sovhytt. Precis som med kuddloft måste du välja rätt madrasstjocklek för din sovposition för att undvika hållningsproblem och obehag. Medan en 10-tums madrass är en bra baslinje, kommer olika sovande att få fler fördelar om de använder ett visst sortiment.

Till exempel bör de som sover på ryggen använda medelstora madrasser som är maximalt 12 tum breda. Å andra sidan är bäddsoffor bäst med tjockare madrasser runt 12 till 14 tum för att bibehålla en neutral ryggrad. Och när det gäller magslipare räcker det med något fast på 10 tum för att undvika avvikelser i hållning.

Du bör känna till din dominerande ställning baserat på hur du sover. Om du tenderar att kasta och vända mycket i sängen, identifiera vilken position du sover mest och använd den ideala madrasstjockleken för det. Kombinerat med rätt kudde bör du enkelt hålla en bra hållning för att undvika att vakna upp med kroppssmärta.

Betyder en tjock madrassbas?

Låt oss nu prata om baslagret på din madrass. När du köper en säng kan du överväga något med en tjock bas eftersom det motsvarar madrassens totala hållbarhet. Detta lager kan vara minst hälften av procentandelen av sängens höjd, och du kan förvänta dig att din madrass håller längre än de med en tunnare bas.

Hur tjock ska din madrasstopp vara?

Vad sägs om madrasskoppen du använder? Det finns olika madrasser på marknaden, men något så tjockt som två tum borde räcka. Så länge det ger användarens idealiska fasthet bör topparen förbättra sovarens upplevelse.

Hur tjock är en normal madrass?

Nu när du känner till den ideala tjockleken på madrassen du använder måste du också veta vad du kan förvänta dig på marknaden. En genomsnittlig säng kan ha en tjocklek på allt från 8 till 14 tum. Beroende på märke, typ och material kan den använda en bas ca 6 till 8 tum tjock och ett komfortlager från 2 till 3 tum.

Vissa madrasser har också ett övergångsskikt som är en till två tum tjockt. Oavsett kommer sängens övergripande sammansättning att säga något om hållbarheten och komforten du upplever. Tjockleken är kritisk, men det bör inte vara den enda faktorn du tänker på i en madrass.

Är en 5 tums madrass tjock nog?

En fem-tums tjock madrass kan vara överväldigande för de flesta användare. Syfta till att ha en säng som är minst 8 tum tjock för att säkerställa att den hjälper på lång sikt utan att orsaka obehag. Ett minimum av 5-tums tjock bas och ett 2-tums komfortskikt skulle vara perfekt.

Är en 6-skummadrass tjock nog?

Du vill använda en 8-tums tjock madrass för att säkerställa komfort och hållbarhet. För madrasser med minne skum, sikta på en tjocklek mellan 10 och 14 tum för att få ut det mesta av detta material. Kom ihåg att minneskum är känt för sin konturegenskaper, och att använda något tunnare kanske inte ger denna fördel tillfredsställande.

Vad anses vara en tjock madrass?

Tjockleken kan vara subjektiv eftersom vissa användare kanske tycker att vissa madrasser är för mjuka medan andra inte gör det. Men om du överväger den vanliga sängtjockleken, som är 9 till 12 tum, kommer något högre än 12 tum att vara tjockt. Å andra sidan kommer en madrass som är 6 till 8 tum tjock att vara tunn.

Vissa tillverkare kan till och med betrakta en 12 till 20-tums madrass som medium, och produkter 20 tum tjocka eller tillverkare märker som tjocka. Men 20-tums och tjockare madrasser är ovanliga eftersom de kommer att vara utmanande att transportera och kräver mycket utrymme. Du kan inte komprimera sådana madrasser eftersom du riskerar att skada materialet.

Vilka är fördelarna med en tjock madrass?

De två främsta fördelarna med att använda en tjock madrass är kanske komfort och hållbarhet. Dessa uppskattas särskilt av de som delar en säng eller tyngre individer. Och om du är ganska begränsad med rörlighet bör det också kännas bekvämare att komma in och ut ur en tjock säng än att använda något tunnare.

En tjock madrass ska bära slitage längre och bibehålla en stödjande struktur oavsett kompression och tryck. På grund av tjockleken är det mindre troligt att du sjunker och ändå håller den perfekta nivån för en hälsosam sovställning. Kom dock ihåg att det finns olika madrasser, och deras material kommer också att påverka dessa fördelar.

Slutsats

Visste du att du också bör överväga din sängtjocklek? Om så är fallet, hur tjock ska en madrass vara? Svaret beror på vilken sovställning du använder.

Om du sover på ryggen bör du använda en 12-tums tjock säng. Å andra sidan bör sidosvålar använda något tjockare än 14 tum, medan magslipare är bättre med en 10-tums tjock madrass. Tänk också på bas- och komfortlagren på sängen du använder för att säkerställa att du får maximal komfort och hållbarhet du förtjänar.