Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man hänger fickstångsgardiner med en stiftkrok

Vem skulle tro att dessa vanliga, traditionella och billiga bitar av böjd metall används i professionella draperier? Lär dig hur du hänger gardinstänger med en stiftkrok och förvandlar ditt mysiga utrymme till ett snyggt vardagsrum.

Denna traditionella metod för att hänga gardiner med fickstång är relativt lätt att uppnå. Allt du behöver är en gardinkrok, några snäppöppna duschridåringar, en linjal, en tygmarkör och din gardin och fickstång.

Allt du behöver göra är att fästa, fästa, haka, dölja och hänga med materialet. Din stift ska anslutas genom tygets bakre ände och inte skjuta hela vägen framåt. När du har placerat stiftkrokarna på gardinen, fäst den andra änden på gardineringarna och du är klar.

Fickstångsgardiner

En stångfickridå är en av de mest klassiska, traditionella och relativt vanliga metoderna för att hänga draperier. Gardiner som hängs med fickstänger har vanligtvis påsydda fickor i själva tyget. Sedan släpper du den på stången, justerar den efter eget tycke och hänger upp fickstången för att skapa ett enkelt och avslappnat utseende.

Problemet med halkade gardiner i fickstänger är att det kan vara lite besvär att öppna och stänga draperiet. Eftersom du öppnar och stänger den då och då kan du överväga att använda stiftkrokar istället.

Stiftkrokar

En gardinkrok är allmänt populär bland traditionalister som älskar att omfamna retroutseendet istället för moderna insydda genomföringar. Medan dagens gardinhängande tekniker är bra, kan det att följa traditionella sätt fortfarande ge det chic och sofistikerade utseendet som många hem och inredningsarkitekter längtar efter.

Dessa krokar har funnits i branschen i flera år. Kunderna vet att de ska hålla länge och tjäna sitt syfte som en draperikrok utan att i slutändan skada dina gardiner. Det håller gardinen säker och rörlig så att du kan öppna och stänga gardinerna som du vill.

Steg-för-steg-procedur

När du väl har samlat alla dina material: en gardinkrok, gardinringar, linjal och tygmarkör kan vi nu börja processen.

Steg 1: Foder på gardinen

Linja gardinens ovansida så att tygets baksida är vänd mot dig. Du kan försöka använda en tejp och placera den längs överkanten. Det hjälper dig att förvandla dina stavfickpaneler. Fackband är små vertikala fickor som du syr en tum ifrån varandra. Det ger plats för stiftkroken så att den glider smidigt i den uppåtgående fickan.

Steg 2: Mät intervallen.

När din gardin eller draperi är uppradad, gör din markör och linjal redo när den mäter tid. Det vore bäst om du bestämde ett specifikt numeriskt intervall mellan fastsättningen av dina krokar. Annars kan det hamna rörigt och ojämnt.

Förutom breddintervallet, se till att du gör jämna och jämna märken hela tiden. Tänk på placeringen så att den inte är för långt ner eller högt upp gardinerna.

Om du hade bestämt dig för att sy fickband istället för att fästa tejp, skulle du inte behöva detta steg. Vi kan nu gå vidare till steg tre.

Steg 3: Fästa krokarna

Om du vill ha veckade gardiner är du på rätt spår. Fäst dina stiftkrokar med angivna intervall. För vertikala fickor, försök att sprida tapparna genom att placera en på vartannat fickband. Hoppa över två fickor om du vill ha veck som verkar lösa.

Säkra din draperikrok genom att fästa den skarpa sidan under tillräckligt mycket tyg. Försök att täcka hela det angivna området på stiftkroken. Skjut den raka kanten hela vägen genom materialets bakre foder men inte så mycket att den punkterar framsidan. Håll den skyddad och dold med gardins baksida.

Steg 4: Gardinringar

Få alla dina krokar på plats och se till att den inte är för löst fäst. Samla ihop tyget och fäst stiftkrokarna på gardinerna en i taget. Om du gjorde det tredje steget rätt bör din krok hängas synligt vid tygernas bakre foder.

Sätt fast krokarna på ringarna och skjut försiktigt dina gardineringar på fickstången. Försök att överväga diametern på stiftkrokarna. Långhalsade stiftkrokar ger dig en halv tum under din gardin. En stiftkrok med kort hals ger ungefär en tum eller två för att dölja korsstången.

Steg 5: Häng upp din stav

Vi har krokarna och ringarna fästa. Nu är det dags att säkra stången genom att fästa finalen. Lyft stängerna och sätt dem försiktigt på dina gardinkonsoler. Du kan justera dess position så att stången sitter perfekt i mitten och inte lutar nära någon av kanterna.

Professionella tips

Olika typer av veckningsband fungerar bra med dina stiftkrokar. Försök ta reda på vilken typ av utseende du ska göra innan du fäster tejpen. Arbeta med lösa, snäva och omvända veck är bara några av de mönster du kan välja mellan. Förhoppningsvis har du lärt dig grunderna för hur du hänger fickstångsgardiner med en stiftkrok.

Markera dina gardiner klokt och följ instruktionerna för att få den sömlösa gardinen som draperar vackert över ditt fönster.