Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man vikar en madrass med minneskum på bästa sätt

Om du vill behärska hur du fäller en madrass med minneskum, lär vi dig den enklaste metoden. Det är rätt! Denna process är ännu enklare som det låter.

De som har bemästrat att tömma sin säng med minneskum är redo att fälla madrassen. Det finns dock undantag från denna praxis, och vi kommer att ge dig tips och tricks för att hjälpa ditt minneskum att hålla längre. Fortsätt läsa, så vet du också hur du lagrar din säng på bästa sätt!

Hur man vikar en madrass med minneskum på ett säkert sätt

Det säkraste sättet att vika en madrass med minneskum är att kontrollera etiketten och tillverkaren om de tillåter vikning i första hand. Vissa sängar kan vara väldigt tjocka, och vissa material av minneskum rullas bättre än vikta eftersom de senare kan riskera att veck permanent. Kom ihåg att det finns olika minneskumtyper på marknaden.

När du har bekräftat att du kan lägga din säng, hitta markeringen i mitten och låt båda ändarna mötas. Madrassen ska böjas i mitten och du kan binda den med spärrband för att förhindra att den floppar utåt. Eftersom det är svårt att vika en skummadrass måste du först komprimera minneskummet med en dammsugare.

Återigen, kontrollera om tillverkaren tillåter att sängen plattas hemma eftersom vissa modeller kan kräva specifika maskiner. När du har komprimerat madrassen, vik den i hälften för enklare förvaring eller transport.

Ska du vika din madrass med minneskum?

Du kan fälla din minneskummadrass om den inte är för tjock och tillverkaren inte har några specifikationer mot den. Du bör dock hålla ditt skum böjt bara en kort tid för att undvika att det deformeras. Om du lagrar eller reser under en längre tid, är det bäst att hålla den platt på marken eller rulla den för att undvika att skada madrassstrukturen.

En förutsättning för att fälla en madrass med minneskum är att komprimera den, och det kan också vara skadligt om sängen stannar så länge. Minneskummet kan förlora sin kontureringsförmåga, eller så kan du märka bucklor eller klumpar på ytan. Att fälla madrassen är ändå nödvändigt för att göra passering i trånga utrymmen säkrare och bekvämare, så kom ihåg dessa överväganden om du måste lägga din säng.

Vad händer om du vänder en madrass med minneskum?

Du kan vända på din madrass så länge det inte är en ensidig modell. Men de flesta minneskummadrasser behöver inte vändas eftersom det kan skada deras övergripande struktur. Det översta lagret, som är vadderat och anpassar sig efter, deformeras eftersom det blir basen.

Å andra sidan kommer du att känna dig obekväm att ligga på din vända säng eftersom du är i kontakt med det fastare skiktet, som är tänkt att vara längst ner. Medan du vänder på några madrasser kan du förlänga deras livslängd, men det är inte perfekt för de flesta minnesskumvarianter. Tanken med att vända är att fördela slitage på din madrass lika.

Vad händer om du roterar en madrass med minneskum?

Eftersom du inte kan göra detta på minneskumprodukter, vad kan du göra för att hjälpa det att bli mindre utslitt? Du kan rotera den istället så att huvuddelen blir delen för fötterna. Detta jämnar ut trycket i din madrass av kroppens tunga områden.

Du kan rotera din säng var sjätte månad, beroende på tillverkarens rekommendation. Se dock till att ta hand om din madrass, eftersom det här bara är en stödjande metod för att hålla din säng från att slappa för tidigt.

Hur lagrar du madrasser med minneskum?

Nu när du känner till doserna och donterna i att vika en madrass med minneskum, kommer det att vara användbart att bekanta dig med rätt sätt att lagra denna säng. Rengör först madrassen noggrant så att den inte förvaras med smuts, damm och insekter.

Rulla sedan madrassen och placera den i en väska i rätt storlek för ytterligare skydd. Det skulle vara bäst att förstärka omslaget med tejp för att förhindra stötar och tårar vid lagring. Och som vi nämnde tidigare, vänligen ventilera din minne skum säng var sjätte månad för att bibehålla dess struktur.

Bonustips

Det perfekta läget för att lagra minneskum är att lägga det plant och inte upprätt eller på sidan. Andra riktningar kan leda till att madrassen inte återgår till sin faktiska struktur, i motsats till hur minneskum ska fungera. Mer, avstå från att lägga några föremål över sängen eftersom de kan böja ytan.

Slutligen, var är det bästa stället att förvara en madrass med minneskum? Du kan hyra en förvaringsenhet, men var som helst med kontrollerad temperatur och luftfuktighet kommer skummet att bibehållas i bästa fall tills du använder det. En fuktig plats kan uppmuntra mögeltillväxt, så förvara aldrig din madrass i garaget eller källaren.

Slutsats

Det bekvämaste sättet att bära en madrass är att fälla den. Men vet du hur man fäller en madrass med minneskum på bästa sätt? Komprimera det helt enkelt och följ markeringen i mitten och böj.

Observera att vissa minneskumbäddar inte ska vikas, så kontakta tillverkaren för att undvika att din madrass deformeras.