Hur sover du på en konturkudde De bästa sätten

Om du undrar hur du sover på en konturkudde beror det på din sovposition. De som är bekanta med att använda en minneskumkudde kan tillämpa samma principer när de använder en konturkudde. På det här sättet får du ut det mesta av produkten och uppnår den hälsosammaste och bekvämaste sömnen varje natt.

Kom ihåg att en konturkudde är en ergonomisk kudde med en unik form som hjälper dig att bibehålla en neutral ryggrad. Det använder vanligtvis minneskum, men vissa konturkuddar kan bytas ut mot kroppskuddar så länge det följer kroppens form. Fortsätt läsa den här artikeln för att veta mer om att sova på en konturkudde.

Hur man sover på en konturkudde

Sov på ryggen

Som nämnts tidigare kan de som har en minneskumkudde använda samma användning på sin konturkudde. När allt kommer omkring använder konturkuddar minneskum som sitt primära material. Du kan maximera konturkuddens unika ergonomiska kurvor och form för att sova bekvämt på ryggen.

Att sova på ryggen är en utmärkt sovställning, men inte alla är bekväma med det. Du kan använda en konturkudde för att undvika tryck och kroppssmärta eftersom kurvorna stöder ditt huvud, nacke och axlar. På detta sätt finns det ingen avvikelse i ryggraden som kan orsaka obehag.

Om du fortfarande är osäker på hur du ska sova på en konturkudde på ryggen vill du ha den större sidan av kudden under nacken för att fylla luckan. På detta sätt är din nacks kurva naturligt placerad och du kan undvika nacksmärta. Samtidigt bör den smalare sidan av konturkudden vara i linje med sänghuvudet.

Sov på din sida

En vanligare sovställning är på din sida, och kanske är detta en favorit bland sovande. De med surt återflöde, snarkningsproblem och till och med gravida kvinnor sover på deras sida, vilket lindrar obehag. Men du måste ändå behålla rätt ryggrad när du sover på din sida.

Du kan återigen använda konturkudden för att hålla din kropp väl inriktad. Ihåligt i nacken vilar på kuddens stora sida och din kropp ska inte känna något tryck när du ligger ner. Ha kudden nära axeln för att hjälpa din kropp att slappna av på din sida.

Ska du sova på en konturkudde om du är magsväl?

Vissa av oss föredrar att sova på magen, även om experter inte rekommenderar denna position. Jämfört med de två föregående, sover du på magen ditt huvud för långt och orsakar belastning på kroppens hela kroppsställning. Man kan dock använda en platt kudde för att försörja sig i denna position.

Som du kan anta är kurvorna och formen på en konturkudde inte perfekt för magslipare. Fastheten i minneskummet kommer inte heller att stödja din kropp när du sover på magen. Håll dig vid en mjuk och tunn kudde för att lindra nackebågarna istället.

Typer av konturkuddar

Det finns olika typer av konturkuddar på marknaden, och du hittar olika storlekar eller material. De flesta konturkuddar använder dock minneskum som sitt primära material. Du kan skilja kuddarna utifrån typen av minneskum.

Traditionellt singelblock

Till exempel är det vanligaste minneskummet för konturkuddar det traditionella skumblocket. Den är utformad för att följa din kropp och reagerar unikt på värme och tryck. Emellertid märker sovande värmehållning i denna kuddtyp, så du kanske vill ha ett mer andningsbart alternativ om du blir varm under sömnen.

Öppna celler och gelinfunderas

De som vill ha bättre luftcirkulation kommer att klara sig bäst med öppna cellminneskumkonturkuddar eller gelinfunderade minneskumkonturkuddar. Till skillnad från den traditionella typen överförs värme från kroppen så att du känner dig mer bekväm på natten. Du kanske också gillar formbarheten av strimlat minneskum istället för att använda ett singelblock.

Den bästa sovplatsen

Det bästa sovläget är på ryggen eftersom det gör att du kan hålla en neutral ryggrad. Du kan dock också sova på din sida så länge du inte har några avvikelser i kroppens inriktning. Slutsatsen är att se till att ryggen stöds och att huvudet, axlarna och höfterna är väl anpassade.

Det är därför en konturkudde är ett användbart tillskott till din sömn eftersom den stöder halsens naturliga kurva och inte orsakar belastning på kroppen. Om kudden är för hög eller för låg, kommer nacken inte att vara i linje med bröstet och nedre delen av ryggen, vilket leder till kroppssmärta och obehag. Du kan också lägga till kuddar mellan knäna eller under ryggen som extra stöd.

Slutsats

Vår sovposition spelar en viktig roll, inte bara över vår sömnkvalitet utan också för vår allmänna hälsa. Därför är en fråga du måste svara på hur du sover på en konturkudde för att få ut det mesta av den här användbara produkten. En konturkudde använder minneskum och har kurvor som är unika för den.

Du kan maximera denna ergonomiska form medan du sover på ryggen eller på sidan eftersom den större sidan stöder nackehålan. Du kan emellertid inte sova bekvämt på en konturkudde om du sover på magen eftersom formen inte hjälper till med nackens onaturliga valv i denna position. Använd en platt kudde istället för att undvika nacksmärta.