Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

2 snabba och enkla metoder för att reparera en virkad filt

Inte alla vet hur man reparerar en virkad filt. Lyckligtvis har du stött på den här artikeln eftersom vi har förberett tekniker och guider som hjälper dig med dina filtproblem.

Saker att tänka på innan du reparerar en virkad filt

Till skillnad från andra filtar som du kan hitta var som helst, oavsett om du är på internet eller i din lokala butik, har virkade filtar djupare betydelser för dem.

Virkningar är en av de mest typiska arvtagningarna i de flesta familjer. Dessa filtar kan dock inte undvika sönderdelning och upplösning över tid, särskilt om familjen ständigt använder dem.

Du kan välja att ta med den till din närmaste hantverksbutik eller så kan du göra det själv. Om du har bestämt dig för att göra det själv, här är några saker du bör tänka på först.

  • Din filt kanske inte ser felfri ut

Det är viktigt att komma ihåg att det inte alltid ser ut som om det är nytt igen när du reparerar en filt. Var inte frustrerad om den slutliga produktionen inte kommer ut som du ursprungligen trodde.

Att använda samma garnfärg kan hjälpa mycket, men det är ändå okej om stygnen inte stämmer exakt som de gjorde tidigare.

  • En reparation kan ta lång tid

Om brottet är mindre kan du kanske avsluta det inom några minuter. Men om du inte är en mästare i att virka, tar reparationen mycket av din tid.

Du måste först studera vilken typ av virkningssöm som används i filtarna och sedan hitta en lämplig färg på garnet innan du börjar med processen.

Var tålmodig för när det är klart kommer hela tiden att vara värt det.

  • Bestämning av virkningssöm

Du kan inte sätta en enda söm på ett mormorrandmönster. Reparationen kommer att vara mycket uppenbar och vi vill att den ska vara mer diskret.

Att bestämma virkningssömmen först hjälper dig att få ett nytt vackert utseende till din virkade filt. Kom ihåg: det behöver inte vara perfekt, men det kommer att vara trevligt att göra det nära sin ursprungliga form.

  • Trasiga garn behöver bytas ut

Vissa trasiga garn kan fortfarande fixeras med lim och återfästning, men du kan behöva ta bort raden helt om tråden är helt utsliten.

Vissa människor gillar att använda olika färger och sy för att ge filten en extra charm. Om du inte gillar det kan du sy raden igen med samma nyans som originalgarnet.

  • Använd inte sömnål och tråd för att reparera

Virkningar skiljer sig så mycket från tyg och duk. Du kan inte sy hål med nålar eftersom det bara leder till en opålitlig reparation.

Det är alltid bättre att virka området igen och vidta nödvändiga åtgärder som att sy igen hela raden eller lägga till garn för att dölja bristen.

Hur man reparerar en virkad filt

Metod 1. Fixa tårar

  • Steg # 1 . Förbered kraftigt lim.
  • Steg # 2 . Applicera limet på kanterna för att förhindra att tåren lossnar ytterligare.
  • Steg # 3 . Söm båda kanterna i samma färg av garnet för att dölja det limmade området.
  • Steg # 4 . Säkra området genom att lägga till ett extra stygnlager så att plåstret inte avslöjas och går sönder igen.

Metod 2. Sömmar igen

  • Steg # 1. Förbered materialen, inklusive samma färg och fiber av garn, rätt krokstorlek och filten.
  • Steg 2: Lägg filten på en plan yta.
  • Steg # 3. Kontrollera skadorna och bestäm den använda virkningssömmen. Studera hur sömmen gjordes och se till att garnets färg har samma färg eller är nära.
  • Steg # 4. Hitta den sista skadade sömmen i rad och placera nålen från den upphängda öglan för att förhindra att den rivs ut ytterligare. Säkra området genom att se till att tråden inte är lös.
  • Steg # 5. Rengör området genom att ta bort trasiga trådar och garn. Ta ut spröda stygn för att göra plats för nya.

Se till att sömmen du ska fästa de nya stygnen är säkrade och inte tunn. Om ändarna inte är skadade kan du lämna det eftersom det är så länge det sitter ordentligt fast vid andra stygn.

  • Steg # 6. Reparera utseendet genom att sy igen raden med samma virkningssöm tills du når slutet på det skadade området.

Anslut sömmen med de hängande masköglorna på båda sidor om den drabbade platsen. Se till att följa filtens mönster.

  • Steg 7. Du kan sätta en personlig touch genom att lägga till ditt val av garnfärg och söm. Fortsätt kedjan tills du är nöjd med resultatet.

Se till att raden är ordentligt sydd för att undvika skador i framtiden.

  • Steg # 8. När du har slutfört raden och reparerat skadan kan du väva ändarna. Kontrollera om det finns hängande spår och se till att varje söm är väl sydd.

Slutsats

Nu när du äntligen vet hur du reparerar en virkad filt, behöver du inte oroa dig för att din favoritfilt ska gå sönder igen.

Virkade filtar har en känsla av att du inte får från andra vanliga filtar. Det är ett stycke som alla hushåll älskar och kommer alltid att vara ett speciellt föremål att förmedla genom generationer.