Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Effektiv sömnad 101: Hur många kedjor för en babyfilt?

Du kanske har din krok och dina garn färdiga, men då frågar du: Hur många kedjor för en babyfilt ska jag använda?

Svaret beror på många faktorer, såsom garntjocklek, mönster och krokstorlek. Innan du börjar virka en härlig filt till din söta bebis, ska du utrusta dig med en klar uppfattning om vad du ska göra först.

Många saker kan gå fel, vilket kan tvinga dig att börja om från början senare. Du kan läsa denna handledning för att undvika att sluta med antingen en underdimensionerad eller överdimensionerad filt.

Hur många kedjor för en babyfilt ska det finnas?

Det finns inget definitivt svar på den här, men hur en filt fungerar är att du sveper den över någon annans kropp. Instinktivt måste den vara större än den avsedda kroppen.

En babyfilt kan misstas som en varvtäcke och tvärtom. Istället för att bestämma antalet kedjor är att mäta din kedja ett bättre alternativ. Kedjans längd påverkar resultatet och filtar kan variera på grund av detta.

Den minsta i storlek är en 10 “× 10”, känd som en “kärleksfull filt.” Bredvid det anses en 30 “Ã35” filt lämplig för barnvagnar, även känd som en “barnvagn filt.” Huvudmannen bland dem är en filt av 45 “× 45”, tillräckligt stor för att linda din baby.

Ett annat problem du kan ha är vilken typ av söm du kommer att använda. Mer än kedjan, kan designen göra skillnad. Om du vill ge en filt till en blivande mamma blir det en hjärtvärmande gåva.

Virkstygn

Om du är ny med den här upplevelsen, här är några sysidéer för dina virksessioner.

Cross-over block stitch

Om du kan göra enkla och dubbla virkningar med slutna ögon är cross-over blockstygn perfekt för dig, eftersom det bara kräver minimal ansträngning och skicklighet. Sömmen är känd för sin enkelhet och elegans. Virkmönstret kan se enkelt ut, men åtminstone spenderade du en anständig tid på att skapa det med kärlek.

Granitsöm

Om du vill ha en heltäckande filt med tonvikt på struktur, överväg granitsömmen. Känd av andra namn som mossstygn eller utsädesstygn, denna söm sticker ut från grundläggande. Även om det ser spännande ut, är det enkelt att göra.

Stjärnsöm

Starburst-designen fick stjärnsömmen sitt namn. Den resulterande filten har en annan struktur fram och bak så att du kan vända den.

Tulpanstygn

Har du behärskat dubbel virkning redan? Om du letar efter en rolig konsistens är tulpanstygn perfekt. Den här mångsidiga sömmen har sicksackmönster som passar olika garn.

Nödvändigt material

Här är några av de saker du behöver för dina virkade äventyr.

Garn

Ryggraden i ditt projekt är garnspolen! Det hjälper om du bestämmer vilken typ du vill använda för filten, definierad av vikt och fiber. Material som polyester, ull, bomull och akryl är bland de vanligaste.

Virknålar

Virknålar finns också i variation. Du kan välja mellan plast, aluminium, ergonomisk och handgjord. Följ rådet att testa en nybörjarsats först för att se vilka krokar som fungerar bäst för dig.

Gobelängsnål

Ett annat måste-ha är en tapetnål. Du kan se skillnaden med en sömnål genom de mjuka spetsarna. När du har avslutat ditt projekt kommer en gobeläng att hjälpa dig att väva garnändarna.

Krokfodral

Slutligen kan ett krokfodral vara valfritt. Att ha ett avsedd skåp för att samla in dina material räcker redan. Men om du vill ha något du kan bära med dig, är en container en bra idé.

Nu med tanke på dem är du redo att virka en baby filt. Här är följande steg du kan ta:

Hur man virkar en babyfilt

Steg 1. Planera din filt genom att välja storlek, typ av garn som ska användas och genom att välja en krok

Steg 2. Förstå de grundläggande stygnen. Lär dig och behärska hur man gör fast virkning (fm) och dubbelvirka (fm)

Steg 3. Börja med en grundkedja

Steg # 4. Virka första raden och gör en vändkedja

Steg # 5. Virka nästa rad

Steg 6. Fortsätt virka tills du når önskat antal rader

Steg 7. Avsluta filten genom att lägga till en kant eller väva ändarna

Är de säkra för spädbarn?

Att slå in spädbarn i en filt är i allmänhet säkert. Inladdning är emellertid endast lämplig för nyfödda, eftersom klädseln liknar moderlivet för att lugna barnet. Om det görs korrekt kan lindning lugna barnet och till och med främja sömnen.

Vilken är den bästa typen av garn att använda?

Om du gör en filt bara för träning, välj ull. Med detta material kan du förbise misstag, eftersom du kan återanvända det även om det löser ut. De flesta nybörjare går efter ull, men kontrollera om du först har en allergisk reaktion på den.

Å andra sidan, om du är en veteran, kan bomull erbjuda en liten utmaning. Svårigheten kommer från att bomull är en oelastisk fiber. Förutom att vara lättare än ull, kan sommarvärmen göra ull obehaglig, vilket gör bomull till det bättre valet.

Slutsats

Hur många kedjor för en babyfilt du anser vara nödvändiga spelar ingen roll. Som du har lärt dig betyder längden på kedjan, design och garntyp mer. Konsultera denna handledning när du fortsätter med dina projekt och skapa vackra handarbeten för din lilla ängel.