Hur man använder Twin Z-kudde för mamma och tvillingar

Känn dig inte överväldigad av att undersöka hur du använder Twin Z-kudde eftersom det har flera syften för mamma och tvillingar. Borta är de dagar då tvillingsvakter måste kompromissa med komforten för att utföra olika uppgifter effektivt. I den här artikeln bör du förstå dessa kuddar mer i en lättförståelig guide.

Det faktum att företagets produkter har blivit populära är en tydlig indikation på kuddens användbarhet. Men mer än komfort, de kan också hjälpa dig i olika uppgifter förutom att vila. Fortsätt läsa den här artikeln och få ut mesta möjliga av Twin Z-kuddar.

3 användningar av Twin Z-kudden

När du letar efter babyutrustning för dina tvillingar har du troligen snubblat på Twin Z-kuddarna. Företaget uppfann Feeding and Support Twin Z-kuddarna som så småningom gav plats för One Z- och Sleep Zzz-kuddar. One Z-kudden är bäst för omvårdnad, medan Sleep Zzz-kudden är avsedd för småbarn och vuxna.

På grund av detta kommer Twin Z-kudden att vara användbar inte bara för tvillingar utan också för deras vaktmästare. Det är inte längre begränsat till amning, men du kan också använda det för att stödja dina barn och ge dig en bekväm sömn. Nedan följer de bästa sätten att använda denna fantastiska kudde.

Bekväm sömn

Att vara gravid med tvillingar kan vara obehagligt, särskilt när du sover. Din magstorlek kan göra vissa sömnpositioner smärtsamma och att få en god natts sömn är nästan omöjligt. Du kan använda Twin Z-graviditetskudden för att stödja dig, men kom ihåg att den här kudden inte är avsedd för barn.

Precis som med säkerhetsmeddelandet för Boppy-kuddar, bör barn inte ha Twin Z-kuddar i sina sängar eller bassin utan tillsyn. Produkten är en kvävningsrisk, ungefär som leksaker och filtar för mycket små barn. En vuxen ska alltid vara närvarande när kuddarna används av dina barn.

Amning och flaskmatning

Amningstvillingar kan ta mycket tid, främst om du matar dem individuellt. En användbar lösning för detta är tandem amning, och du kan använda den sparade tiden för andra aktiviteter eller till och med sova. Twin Z-kuddarna kan hjälpa dig med denna plikt genom att stödja ryggen.

Det är också skonsamt nog att de som återhämtar sig från C-sektionen inte ska känna någon smärta. Placera bara mittbenet bakom ryggen, linda ändarna runt och lås dem framför. Du kan justera spännet efter vad som är bekvämt och sidorna kan fungera som ett stöd för att amma dina tvillingbarn.

Du kan använda samma kudde när du flaskmatar båda dina barn samtidigt. Vik kudden runt dig eller lägg den över en plan yta för att hålla barnen i varje båge. Du kan till och med göra bågen mindre för ett säkrare stöd för mindre barn.

Support

På tal om stöd kan du använda kudden för andra aktiviteter som din hjälpar för tvillingarna. Dessa kan variera från blöjbyte, badtid eller när du hjälper dina tvillingar att nå utvecklingsmål. Du kan använda kudden för att stödja dina barn att utveckla mage- och magmusklerna när de sitter säkert och bekvämt.

Och på grund av sina rundade kanter är Twin Z-kudden användbar för spädbarn i alla storlekar för att utforska världen medan de gör mage. På tal om magen använder vissa föräldrar Twin Z-kudden för att hålla barn upprätt efter utfodring också. På så sätt kan du lindra dem med surt återflöde bekvämt.

Gravid med tvillingar? Så här kan du sova bättre

Bästa sovställning

Det kan vara utmanande att hitta den bästa sovpositionen när du är gravid med tvillingar. Men experter rekommenderar att du sover på din vänstra sida för att lindra smärta i nedre delen av ryggen och ge dina barn optimal cirkulation. Det vore bäst om du hade en kudde som Twin Z för stöd, med fokus på huvudet, ryggen, under magen och mellan knäna.

Behandling av sömnlöshet

Det är svårt att hitta ett läkemedel som är säkert för gravida mammor med sömnlöshet. Du kan dock alltid göra livsstilsförändringar för att förbättra din sömnkvalitet, till exempel en strikt sömnrutin och begränsande koffein. Du vill också hålla dig hydratiserad och sluta dricka några timmar före sänggåendet för att minimera badrumsavbrott på natten.

Några andra aktiviteter för en god natts sömn är att träna, ta ett avkopplande och varmt bad och behålla en mysig sovmiljö. Om dessa förändringar inte visar någon förbättring med din sömnlöshet, är det bäst att konsultera din läkare eller läsa ytterligare tips nedan.

Håll dig frisk

Förhållanden som sömnapné, ångest och halsbränna kommer säkert att beröva dig god sömn. Du vill be din läkare om hans rekommendation för att lindra obehaget vid dessa tillstånd. Mer, glöm inte att ta dina prenatala vitaminer för att ge de näringsämnen du behöver under graviditeten.

Slutsats

Du behöver inte offra komfort och sömn när du är gravid eller om du bara födde tvillingar. Du kan veta hur du använder Twin Z-kudden på flera sätt, allt från att sova medan du är gravid till att stödja dina barn för att nå sina milstolpar. Twin Z-kudden ger stöd för mammor som är gravida med tvillingar i sömnen, och du kan också använda den som hjälpare för amning eller flaskmatning av båda barnen samtidigt.

Efteråt kan Twin Z vara användbar för andra babyuppgifter som blöjbyte eller till och med att hålla dina barn upprätt för att förhindra surt återflöde. Tyngdpunkten är dock nödvändig att aldrig lämna barn utan uppsikt med Twin Z-kudden. Liksom andra kuddar, leksaker eller filtar kan Twin Z utgöra en säkerhetsrisk för spädbarn.