Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man lagrar en madrasseringsskiva i minneskum i två enkla steg!

Det finns två steg för att förstå hur man lagrar en madrass med minneskum på rätt sätt. Vi kommer att diskutera båda i detalj för att hjälpa dig att hålla din madrass i sin “topp” -form. Men varför är korrekt lagring nödvändig?

Madrass toppers är det som omedelbart får trycket när du ligger på sängen. Därför bör lagring av det inte förbises för att undvika att strukturen deformeras. På det här sättet behåller den stödjande formen tills din senare användning.

Hur förvarar du en madrasstoppare?

Steg 1. Rengör det först

Dammsugare

Precis som att förvara en madrass, bör du rengöra din madrass. Detta hjälper till att förlänga livslängden under lagring och undvika att skadedjur ackumuleras. Om insekter, smuts eller bakterier fastnar i topparen kan det skadas.

Spotbehandling

Ta bort allt på din topp och dammsug ytan för att eliminera ansamling av partiklar. Du kan sedan kontrollera om det finns fläckar och ta bort dem med en trasa som blötläggs och vrids i ett milt rengöringsmedel. Det finns många hemgjorda fläckborttagare som du kan använda för att rengöra din toppare, så kontrollera den perfekta för de fläckar du har att göra med.

När du har tagit bort fläckarna försiktigt torkar du överskottet och vätskan med en annan ren handduk. Kom ihåg att inte få din madrass topper fuktad med någon flytande typ eftersom fukt kan uppmuntra mögeltillväxt. Du måste torka den ordentligt innan förvaring.

Deodorize

Slutligen fräscha upp madrassens topp genom att strö över natron på ytan. Låt bakpulver sitta i en timme eller två för att absorbera återstående fukt och lukt på madrassen. Dammsug den och låt din toppluft torka ute på en solig dag.

Du kan påskynda torkprocessen med en fönstres värmefri inställning eller placera topparen någonstans ventilerad med cirkulationsfläktar. Denna sista process bör fräscha upp den ytterligare och döda eventuella återstående organismer på topparen. När du är klar kontrollerar du tillverkarens rekommendationer för att rulla eller fälla in topparen.

Steg # 2. Rulla och förvara

De flesta madrassöverdelar gör det möjligt att rulla för att göra det mer kompakt och bekvämt att lagra. Var dock uppmärksam på vikning eftersom den kan deformeras och spricka topparna permanent. När den väl har rullats, placera den i en förvaringspåse som passar bra med storleken på din madrass.

En idealisk skyddspåse är vakuumförseglad för att hålla vätskor och andra föroreningar ansamlade i topparen. Du kan också använda en madrasspåse och försegla den med vakuumslangen. Tejpa sedan ändarna för att säkra påsen.

Slutligen placera påsen någonstans torr som en garderob. Använd aldrig källaren eftersom den blir fuktig och fuktig som kan uppmuntra mögel eller mögel. Vissa användare tar till och med en lagringsenhet eftersom de gör det lättare att kontrollera luftfuktigheten och temperaturen.

Hur länge ska du ha en madrasstoppare?

Du kan förvara din madrassöverdel i upp till sex månader eller låta den andas två gånger om året för att undvika att skada materialet. När allt kommer omkring kan rullning under en längre period ändra strukturen på vilket skum som helst. Du kan också kontrollera tillverkarens rekommendationer för din sinnesro.

Hur länge håller en madrassöverdel?

Toppers varierar i förväntad livslängd, beroende på deras kvalitet. Vissa kan hålla i upp till tre år, men andra varar längre efter fem år. Du måste överväga hur du använder det eller hur tjockt materialet är eftersom de påverkar madrassens topplängd.

När ska du byta ut madrassens topp

Du kan byta ut din madrassöverdel om du känner förlust av komfort eller stöd. Du kan kasta och vända hela natten oftare, eller du vaknar med kroppssmärta på grund av dålig sömnställning. Du kan också kontrollera om topparen har utvecklat tårar och hål.

Ett annat tecken på att det är dags att skaffa en ny madrasstoppare är mögeltillväxt. Det är inte bara grovt, men sporerna kan orsaka allergier och irritation. Och slutligen har gamla och slitna madrasser oftast fläckar och lukt som är svåra att ta bort oavsett hur bra du rengör dem.

Måste du släppa ut en madrasstoppare?

Det vore bäst om du väntade på att din madrass topper luftas ordentligt innan du använder den. Detta kan vara tillämpligt på nya madrasser eller om du har lagrat dem länge. Du kan lämna det i ett ventilerat rum och använda det efter att skummet har expanderat helt.

Kontrollera tillverkarens rekommenderade tid innan du använder din madrass. Det kan vara efter en timme eller en hel dag. Att lufta ut det bör också hjälpa till med avgasning så att lukten snabbt försvinner.

Madrassens topp ska vara redo att användas när den har avslutats med gasning och om den har nått sina avsedda dimensioner.

Slutsats

Korrekt förvaring av madrasser kan hjälpa dem att hålla längre. Att veta hur man lagrar en madrass med minneskum kommer också att hålla smuts, mögel och insekter borta. Till att börja med rengör du topparen genom att dammsuga den och behandla fläckarna.

Strö lite bakpulver på ytan och låt den sitta i en timme. Dammsug den igen och låt madrassen lufttorka helt innan du lägger den i din förvaringspåse. När du är klar, placera den någonstans torr eftersom fukt och fukt kan uppmuntra mögel.