Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man startar vegetabiliska växter i en minitunnel

Det är viktigt att veta hur man startar vegetabiliska växter i en minipolytunnel korrekt genom att välja rätt växter, planteringsmetoder och årstider. Skönheten i en minipolytunnel låter trädgårdsmästare med begränsat utrymme förlänga sin växtsäsong och undvika potentiella problem från inkonsekventa utomhusförhållanden. Men i likhet med vad du skulle göra i ett vanligt växthus är det bara möjligt att starta grönsaker korrekt med noggrann planering.

Antag att du tänker på när du ska börja odla grönsaker i ett växthus. I så fall måste du känna till årstiderna i din region och klassificera dina grödor i värmetoleranta och kalltoleranta sorter. Därefter kan du välja metod för plantering och underhåll i miniväxthuset. T

Härdighetszonen i ditt tillstånd kan också hjälpa dig att lära dig om de frostfria datumen så att du kan använda minipolytunnelfor transplantationer eller året runt.

Så här startar du vegetabiliska växter i en minipolytunnel korrekt

Bästa grönsaker för ett mini växthus

Till skillnad från vanliga växthus är att starta grönsaksplantor genom att klassificera kalltoleranta och värmetåliga grönsaker bara det första steget i ett mini växthus. På grund av dess storlek står du också inför en annan övervägande, som är att välja grödor som kommer att trivas i det begränsade utrymmet. Kom ihåg att växter måste ha tillräckligt avstånd i polytunneln för att förhindra överbeläggning, vilket leder till problem i tillväxt, skadedjur och sjukdomar.

I allmänhet är de bästa grönsakerna för en minipolytunnel sparris, rödbetor, blomkål, chilis, courgetter, gurkor, äggplantor, franska bönor, örter, sallad, lök, paprika, potatis, rädisor, sallader, vårkål, squash, majs och tomater . Lär dig om rätt avstånd för varje gröda, och om det är lämpligt kan kompletterande plantering hjälpa till att maximera utrymmet i växthuset. Kontrollera sedan grödorna som kommer att trivas i din planteringszon och planera sedan när du ska börja plantera.

Du kan också överväga självpollinerande grönsakssorter. Att använda självpollinerande grödor är fördelaktigt i en minipolytunnel eftersom det sparar utrymme eftersom du bara behöver växterna själva. Du behöver inte heller insekter för pollinering, så du kommer alltid att ha en produktiv trädgård oavsett deras befolkning.

Starta grönsaker i ett mini växthus

Beroende på dina valda grönsaker kan du börja med frön eller sticklingar i sängar eller behållare. De flesta trädgårdsmästare använder minipolytunnelfor växande transplantationer innan de överförs utomhus när säsongen är perfekt. Det är också här planering och schemaläggning är bekvämare i ett växthus eftersom du kan börja tidigt, försena skörden eller förlänga växtsäsongen.

Efter att du har kontrollerat din hårdhetszon kan du planera när du ska börja varma säsonger och kalla säsongsgrönsaker i växthuset. Gurkor, paprika, squash och tomater startas bäst i minipolytunneln före transplantation. Därför, även om ditt områdes tillstånd fortfarande är kallt, kan du alltid börja växtsäsongen tidigt.

Kål, gröna och korsblommiga grönsaker kan hantera kalla förhållanden, men att starta dem inomhus skapar mer kraftfulla växter. Sammantaget kan du börja dina grönsaker som frön i sängen eller behållarna så länge du behåller det perfekta tillståndet. Du kan till och med använda minipolytunneln genom hela plantans livslängd och inte bara från utsäde till plantor.

Användning av en MinipolytunnelYear-Round

Att veta hur man startar vegetabiliska växter i en minipolytunnel innebär också kunskap om de förväntade förhållandena året runt. Men på grund av dess tillstånd är det möjligt att använda minipolytunnely-round för dina grönsaker med rätt planering. Det skulle vara till hjälp att du också överväger andra faktorer som inte är begränsade till temperaturer som kan vara unika för ditt område för att undvika bakslag.

Vår

Våren är den bästa säsongen att starta växter innan de transplanteras utomhus. De grönsaker som du kan börja på våren är paprika, tomater och till och med sallader under våren. Att så frön på våren kommer att säkerställa en stabil försörjning under de kommande säsongerna.

Sommar

Beroende på din region kan sommaren ge hård hetta. Därför använder trädgårdsmästare minipolytunnelt för att skydda sina grödor från skadorna under denna omständighet. Jämfört med utomhusplantering, odling av grönsaker i minipolytunneln ger dig alternativ för att bibehålla de perfekta förhållandena genom kylsystem och ventilation.

Höst

Hösten är en utmärkt tid för att starta dina salladsgrödor så att du kan få en jämn tillgång under de kommande vintermånaderna. I vissa stater som Maine börjar bönder vanligtvis korsblommiga grönsaker också i början av augusti. Så länge du övervakar förhållandena inomhus bör du inte ha några problem med att starta växter i ett minipolytunnelinfall.

Vinter

Vintern kan också vara en produktiv tid för att starta några frosttoleranta grödor. Betor och olika gröna växer bra i Oregon på vintern. Annars kan du också använda minipolytunnelfor övervintra andra grönsaker för att skydda dem från frost.

Slutsats

En minipolytunnel är den ultimata lösningen för dem som vill ha en produktiv trädgård men har begränsat utrymme. Men en av frågorna du bör ställa innan du planterar grödor är, “hur man startar grönsaksplantor i ett mini växthus?” Planeringen och metoderna du gör i början kommer att avgöra framgången för ditt mini växthus.

Att välja rätt växter, planteringsmetod och årstider är stegen du måste gå igenom för en framgångsrik start i miniväxthuset. Det kan vara skrämmande först, men minipolytunneln erbjuder konsistens och tillförlitlighet för produktivitet året runt.