Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man tvättar Tempurpedic madrassöverdrag på bästa sättet

Det skulle vara bäst om du behärskar hur du tvättar Tempurpedic-madrassöverdraget och för att göra det kommer vi att prata om två underhållspraxis att komma ihåg. Det ena är hur du regelbundet kan tvätta locket, och det andra är för att hantera fläckar eller spill. Kom ihåg att medan en Tempurpedic håller länge, kan du inte tvätta själva sängen.

Istället ska du tvätta locket regelbundet för att hålla din säng ren och väl underhållen. Var noga med att kontrollera taggen för den specifika produkt du använder, men här är den allmänna riktlinjen enligt tillverkaren själv:

Hur man tvättar ett tempurpediskt madrassöverdrag korrekt

Allmän sanering

Rekommenderad frekvens för rengöring av madrassöverdrag eller skydd är varannan vecka. Detta kommer att säkerställa att du undviker ansamling av smuts, oljor och fukt i din säng. Mer så kan du inte tvätta madrassen själv, särskilt en som Tempurpedic.

Därför måste du ta bort locket från din säng och kontrollera taggen för instruktioner angående tvätt. Enligt företaget kan du också kontakta deras kundtjänst om du är osäker på tvättindikationerna för det specifika madrassöverdraget du har. Men generellt sett kan du använda en tvättmaskin för ditt Tempurpedic madrassöverdrag.

Använd något milt rengöringsmedel med den kalla temperaturen på din enhet. Använd aldrig hårda rengöringsmedel eller fläckborttagare, inklusive klor. När du är klar måste du lufttorka locket eller använda din torktumlare värmefri inställning eftersom värme kan skada materialet.

Borttagning av spill och fläckar

Vad händer om du oavsiktligt spillt något på Tempurpedic-madrassen? En av fördelarna med att använda lämpligt skydd är att det fungerar som hinder för dessa olyckor. Du måste dock fortfarande ta itu med spillet snabbt för att förhindra att fläckar och lukt utvecklas.

Ta bara bort locket och följ guiden ovan utan att behöva någon blekningsprodukt. Kontrollera sedan madrassen och suga upp överflödig vätska om det finns någon. Tryck ner på skummet och låt madrassen lufttorka eller inuti ett rum med en cirkulationsfläkt.

Vissa människor fräschar också madrassen med lite bakpulver. Låt det siktade pulvret sitta på madrassen i en timme innan du dammsuger det. Låt sedan torka sängen innan du sätter tillbaka det rena locket.

Hur rengör du tisse ur en tempurpedisk madrass?

Eftersom du inte kan tvätta Tempur-materialet kan problem som kissa vara svårt att rengöra. För att inte tala om, urin orsakar lukt och missfärgning på minneskummet. Vi rekommenderar att du kontrollerar madrassmärket om det finns produkter som är undantagna från vad du kan använda, men här är en snabbguide för att ta bort kis ur en Tempurpedic-säng:

Börja med att ta bort sängkläderna och tvätta dem enligt vår guide ovan. Torka sedan av ytan som du adresserar spill. Se till att du inte trycker på skummet för hårt eftersom kissen kan spridas ut.

När du är klar, dimma ytan med en lösning av vatten och vit vinäger. Du behöver inte dränka madrassen, och du kan fortsätta blotting när du gör det. Slutligen, följ vårt tips för att använda bakpulver tidigare men låt det sitta över natten.

Hur är det med torkad urin?

Ny urin är mycket lättare att ta bort eftersom du har förhindrat att den sipprar djupt in i materialet. Men du behöver en annan spraylösning om den är torkad. Du kan blanda bakpulver, diskmedel, eterisk olja och väteperoxid för att rikta urinfläckarna.

Eftersom du låter den här hemmagjorda fläckborttagaren torka är det normalt att se rester från natron. Du behöver bara dammsuga den och upprepa om det fortfarande finns missfärgningar eller stank. Vi vill dock påminna dig upprepade gånger för att kontrollera om din specifika Tempurpedic-madrass har indikationer mot vissa rengöringsingredienser.

Kan du tvätta ett Memory Foam-madrassöverdrag?

Du kan utan tvekan tvätta ett madrassöverdrag av minneskum, och det är ännu viktigare att du tvättar det regelbundet. Kom ihåg att du inte kan tvätta själva minneskummet eftersom det inte torkar snabbt, vilket leder till mögel eller mögel. Beroende på det specifika locket du använder kan du lägga det i tvättmaskinen i 30 grader med kallt vatten och milt rengöringsmedel.

De flesta överdrag kräver inte torktumling, och det är bättre att hänga dem ute och låta luften och solen göra jobbet. Om det finns fläckar att ta itu med kan du skrubba dem med varmt vatten och tvål eller en pasta gjord med bakpulver. Om du håller ditt madrassöverdrag av minneskum tvättat enligt ett konsekvent schema, förhindras allergier och förlänger madrassens livslängd.

Slutsats

Om Tempurpedic-materialet inte kan tvättas, hur kan du hålla din säng ren? Lösningen är lika enkel som att lära sig hur man tvättar Tempurpedic madrassöverdrag. Indikationerna bör vara tydliga på etiketten, men Tempurpedic tillåter i allmänhet att tvätta sina lock i tvättmaskinen.

Det enda du behöver undvika är att använda blekmedel och andra hårda kemikalier eller torka locket med hög värme. När du har tvättat locket med milt rengöringsmedel och kallt vatten kan du lufttorka det utanför innan du använder det. Du kan också fräscha madrassen med natron innan du sätter tillbaka locket.