Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Odla en druvavin i en polytunnel i detaljer

Druvor är inte så utmanande att växa. Det finns två sätt att odla en vindruva – i apolytunneland utomhus. Enligt experter är druvorna av bästa kvalitet de som odlas utomhus eftersom solstrålar är viktiga för att frukten mognar helt. Druvor vinstockar är klättrare i naturen, så de kräver i grunden stort stöd för att klättra. Rännorna behöver robust stöd som trådar, spaljéer, stolpar och mycket mer på en välbyggd vägg.

Om du är bosatt i USA kan du odla vinrankor både utomhus och inne i växthus. I Kanada övar jordbrukare ympning och olika andra mekaniska tekniker som jordspårning. Numera söker människor intresse för ekologiskt jordbruk genom att odla hållbara vingårdar genom ett ekologiskt känsligt tillvägagångssätt.

Om du är en riktig trädgårdsmästare med en överväldigande passion för att odla träd, är det mer troligt att du vid ett eller annat tillfälle har en önskan att odla vinrankor i en öppen eller sluten trädgård. Vem vet! En dag kan du bli ensam ägare till en vingård som ger extraordinära druvor som ger människor chansen att köpa frukt av bästa kvalitet. Även restauratörer kommer att börja köpa produkten från dig eftersom druvor används avsevärt för att tillaga desserter.

Har du någonsin haft ett nära möte med vinrankor? Den fullvuxna vinrankan är verkligen underbar att titta på när den växer sig större med vackra löv som täcker frukten, särskilt under höstsäsongen.

Vinodling i växthus

Det sägs att de bästa vinrankorna är de som odlas i polytunnel eftersom de flesta växthus i USA består av en struktur gjord av galvaniserade rör med polyetenfolie; höljena bjuder in maximalt solljus; vilket hjälper vinrankor att trivas bättre vid en kontrollerad temperatur.

Planteringsmetoder

Plantering av rötterna utanför växthuset

Studier säger att det anses vara en av de bästa metoderna. Processen innefattar plantering av vinrankor med sina rötter placerade utanför växthuset. Tillvägagångssättet ger anläggningen många fördelar tillsammans med en uppsättning nackdelar.

  • Växterna kan vattnas enkelt och ibland naturligt på grund av regn.
  • En av nackdelarna är att processen kan gå långsammare ned växttillväxten eftersom rötterna som omges av jord blir kallare eftersom temperaturen inte kan kontrolleras.
  • Plantering av rötterna inne i växthuset

    När rötterna av vinrankor planteras i en behållare, visar det några fördelar och nackdelar, som följande. Få en snabb översikt nu:

  • När temperaturen förblir kontrollerad blir jorden varmare, vilket i slutändan leder till snabbare och stadigare tillväxt.
  • Korrekt blandning av jord är primärt för förbättrad tillväxt av vinrankor. En blandning i en andel som utgör 20% grovkorn, 60% lerjord och 20% torv är idealisk. Benpulvret kan också blandas med blandningen för bättre resultat.
  • För båda inställningarna måste du se till att det rinner ut tillräckligt med vatten. Korrekt underhåll är också ett måste.

    Solsken och rymden

    En av de viktigaste faktorerna som spelar en viktig roll när det gäller att upprätthålla druvkvaliteten, deras sötma, mogna, attraktiva, är att växten exponeras för solstrålar.

    För att odla vinrankor behöver du inte ett stort utrymme; även ett litet, organiserat område fungerar bra för att odla vinrankor. Om det är tillåtet, ramlar druvorna och bildar större kluster. Under tiden måste du utföra korrekt kunskap för att främja beskärning, vilket i slutändan kommer att hjälpa växten att skörda frukt av bättre kvalitet. Dessutom måste du komma ihåg att mark spelar en viktig roll för att öka vinodlingstillväxten, precis som dess användning i kommersiella vingårdar.

    Metoder för odling av vinrankor

    För det första kommer du att behöva en stödram och binda vinstocken till den; eftersom det är en klättrare kräver det starkt stöd; annars finns det andra metoder som används för att fixa vinrankor vid sidorna av ett växthus. Dessa lämpliga metoder är tillämpliga baserat på individuella krav och situationer. Dessutom måste du notera att alla dessa metoder kommer att innebära användning av tre starka ledningar som är tätt bundna med 18 tum intervall tills längden når 6 fot.

    Två metoder för odling av vinrankor

    Cordon (Guyot) -process

    Det är en av de enklaste processerna som kräver mycket mindre utrymme. Den fokuserar främst på utvecklingen av en eller två primära stammar. Efter vinstockning planteras växten till en tredjedel av sin faktiska tillväxt. Om det finns en tillväxt av någon sida i sidled, trimmas densamma tillbaka. Vinodlingar förväntas frodas under sommarsäsongen, med tanke på att du kommer att behöva trimma sidoskotten och organisera dem med jämna mellanrum.

    När den andra hösten kommer, trimma vinstockarna till 36 tum. Glöm inte sidosidorna. De behöver bara beskäras till en knopp, särskilt från den primära stammen.

    Du kommer då att se den primära stammen trivas igen under samma växtsäsong. I slutet av året behöver stammen trimmas till hälften av sin storlek. Den maximala längden på sidoskott får inte sträcka sig längre än 1 tum.

    Lossa vinrankan när januari anländer. Se till att du drar ner den övre delen av stammen mot jorden som i sin tur tillåter knopparnas rörelse uppåt, just nu måste du släppa stammen så att den kan gå tillbaka till sin ursprungliga position.

    Nu när vinrankan är redo att blomstra och bära frukt, är allt du behöver göra att klippa ner odlingsspetsarna precis ovanför blommorna. Primärspelet fortsätter att växa kraftigt; endast den behöver tippas när den når en önskvärd höjd.

    Under december månad måste sidorna trimmas till en tum.

    Process för fläkt (Spur & amp; Rod)

    För denna process är allt du behöver att tillåta utveckling av en enda primär stam. Det bör vidare beaktas att skotten på vardera sidan inte får ha mer än 1 eller 2 löv. Efter att ha avslutat ett år kräver den primära stammen en trimning så att den stannar på höjden 15 till 18 tum från marknivån.

    Dessa kommer att leda till resultat under säsonger som vår och sommar när nya skott kommer att utvecklas, vilket ytterligare måste tränas vertikalt under sin tillväxtprocess. I slutet av hösten samma år, bind ett skott horisontellt ner på vänster sida och ett annat på höger sida; också bör en vertikal skott vara kvar till vänster.

    Trim ner stjälken till 3 eller 2 knoppar. Nu kommer vinstockarna att likna en “T” -form. Även om skotten kommer att förbli bundna, kommer de fortfarande att vara smidiga och flexibla.

    Under nästa sommar ser du två eller tre skott stiga upp från den centrala stammen, som igen måste trimmas efter att de når önskad höjd. Nu, från dessa horisontellt bundna skott, kommer flera nya skott att börja växa vertikalt uppåt, några av dem kommer att behöva bindas igen medan resten måste klippas av. Du kommer då att se vinstocken återuppta en tilltalande form.

    Matning av växterna

    Liksom olika andra växter i en trädgård kräver vinrankor ordentlig utfodring för att skörda de bästa frukterna. Gödselmedel av god kvalitet måste läggas till jorden i februari eller mars innan tillväxten sker. Du kan använda minst 2 oz / kvadratmeter. Ta cirka ½ oz potatis för bättre resultat.

    Växten kan också uppnå större bär genom att vattna vinstocken regelbundet och under rätt säsong. Mars slut till mitten av april är perfekt för att vattna växten. Du måste också vattna jorden en gång i veckan för att få bra resultat. Morgon anses vara den perfekta tiden för vattning.

    Under början av hösten, se till att du har skurit av överflödig vattning, vilket kan leda till att druvorna klyvs. Du kan använda Netafims sprinkler för att spruta vatten.

    Ge vinrankorna

    Håll ditt tålamod! Vänta tills tiden kommer. Smaken av druvor förbättras med mogningen. Om du skördar druvor till desserter, ta dig lite tid på ditt hektiska schema och smaka några frukter med jämna mellanrum. Se till att du smakar dem efter att druvorna har börjat visa att de är helt mogna. Klipp ut det viktiga gänget med skarpa och snygga saxar, eftersom manuell dragning kan orsaka skador.

    Druvor som används för vinframställning behöver inte vara mogna, vilket annars är nödvändigt för att tillaga desserter. Det är obligatoriskt att se till att frukten har en önskad nivå av saftighet.

    Om du skördar druvor i växthus behöver du inte oroa dig. hålla koll på hur det växer.

    Att odla druvor på väst- eller sydväggarna ger alltid bättre resultat än att odla dem på norra eller östliga väggar, eftersom den förstnämnda gör att vinstocken får rikliga solstrålar, vilket är viktigt för dess tillväxt. Druvor som växer under nyanser saknar smak.

    Svampattack

    Det är ett av de största hoten mot vinrankor. Du måste ta hand om ordentligt och genomföra regelbundna kontroller för att undvika den fruktansvärda svampattacken. Dålig luftcirkulation leder till svampangrepp för vinstockar som odlas i polytunnlandet för de som odlas utomhus.

    För att hålla dig borta från svamp, kan du använda anti-mögel spray med jämna mellanrum, vilket kommer att hålla svampen i schack. För det andra kan beskärningsmetoden för odling tillämpas för att förhindra svamptillväxt. Eftersom beskärningsmetoden inte tillåter för mycket kluster, kan svampen därför inte spridas.

    Insektsattack

    Små insekter skadar ibland druvorna genom att gräva ut små hål i dem. Så fort du märker sådana tecken, skynda dig till platsen utan att slösa bort tid, eftersom du måste applicera insektsmedel som en förebyggande åtgärd.

    Ibland märks också vita flugor som attackerar vinrankorna, som odlas i skugga; därför måste man ta hand om ordentligt genom att applicera antiflygspray eller pulver för att förhindra förlust.

    Tunnning

    Från mitten eller mot slutet av sommaren börjar druvorna svälla upp snabbt. Du bör ta hand om druvorna just nu, annars kan bärens storlek variera. Det kan fastna i en mindre storlek istället för att växa upp saftigt. Om du vill ha större druvor måste du utföra korrekt gallring, vilket leder till tillväxt av druvor.

    Elegant, skarp sax är ett viktigt verktyg för att uttunna, ta bort inre och ruttna frukter; detta bör övas samtidigt som ytter- och axelpartierna hålls intakta. Metoden bör också övas regelbundet för att uppnå goda resultat.

    Hur man odlar frölösa vinrankor

    Med utvecklingen av modern teknik odlas frönfria vinrankor alltmer. De fröfria vinrankorna växer bra i de södra delarna av världen än jämfört med andra länder.

    De växer bra i täckta områden såväl som i växthuset.

    Olika typer av druvor

    Följande är de goda druvsorterna som folk gillar att ha:

  • Royal Muscadine
  • Theresa
  • Bacchs
  • Buckland Sweetwater.
  • Boskoop Glory
  • Alicante.
  • Krukor och behållare som används för odling av druvor:

    Få saker ska komma ihåg när druvor odlas i en kruka eller en behållare. Behållarens storlek bör tas om hand för bästa resultat. Cirka ett halvt fat är en perfekt storlek. Ett korrekt dräneringssystem är viktigt för bättre resultat. Alla typer av druvor kan odlas i en kruka eller en behållare. Kvaliteten beror helt på kultivatorns färdigheter. Du måste ta hand om vattningsaspekten, eftersom frekvent vattning hjälper vinrankorna att växa snabbare. Varje morgon under säsongen av tillväxt, som huvudsakligen sträcker sig från april till slutet av oktober, se till att du har vattnat växten, nog.

    Under hösten börjar frukten mogna; dock måste du vara uppmärksam när det gäller att vattna växterna, eftersom överdriven vattning kan leda till att druvorna splittras.

    Andra sätt att odla vinrankor

    Vinrankor kan odlas framgångsrikt om de får en betydande mängd solstrålar och ett lämpligt stödsystem för dem att klättra och växa. Trädstammar telegrafstänger och låga väggar är platser där vinrankor också kan växa. Solsken är en viktig faktor som måste övervägas för att säkerställa maximal vinstockar. Du kan se försenad beskärning i dessa fall, men avkastningen kommer att vara bra om den kommer igång.

    Du måste tillhandahålla ett ordentligt stödsystem som bambustativ eller starka ledningar som de kan använda för att klättra uppför väggen. När vinstockarna får stöd förväntas de ge önskat resultat.

    Druvor odlas utomhus

  • Regent
  • Esters drottning
  • Tidig Van Der Laan
  • Phoenix.
  • Druvor odlas inomhus

  • Fostrar plantor
  • Muscat Alexandria
  • Chasselas Rose
  • Gros maroc.
  • Black Hamburg.
  • Royal Muscadine.
  • Nu vet du varför odling av vinrankor inte är så tufft.