Hur man gör en julstjärna röd
Hur man gör en julstjärna röd | Planting

Hur man gör en julstjärna röd

  • Inläggskategori:Plantering

Nu när semestern är över, kliar du förmodligen att lära dig att göra en julstjärna röd. Ingenting skriker ”glada helgdagar” mer än att se rosa, vita, grädde, aprikos, brokiga och röda julstjärnor (Euphorbia pulcherrima) i hyllorna. Men om du vill hålla dig till den klassiska juldekoren, skulle du välja de röda.

Vad du kanske inte vet om julstjärnor

Om du tror att julstjärnor bara är krukväxter eller ettåriga, tänk igen. Dessa lövfällande buskar kan växa upp till 12 meter långa och kan trivas väl utomhus i områden som identifieras som USDA-växthärdighetszoner 9 till 11. Den enda nackdelen med denna typ av växt är det faktum att de tappar sina blommor efter cirka 4 till 6 Veckor.

Om du inte känner till finns inte färgerna i julstjärnor i blommorna. Växtens blommor är de små gula strukturerna som syns i mitten, men de som blir röda är de modifierade bladen som också kallas skottblad. Fästena på skaften ändras när de svarar på att växterna bildar blommor.

När lövbladen blir röda lockar de insektsbestämare till plantans diminutiva gula blommor som finns i mitten. Dessa pollinatorer inkluderar flugor, malar, skalbaggar, myror, honungsbin, humlor, ensamma bin, getingar och fjärilar. Strax efter att blommorna är borta faller de röda färgbladen och de gröna bladen så småningom också av.

5 tips om hur du håller julstjärnorna levande och friska från år till år

Kanske vill du hålla julstjärnorna vid liv och friska år efter år så att du kan göra dem redo för nästa års semester. Så här kan du få detta att hända:

Tips nr 1: Förvara det i starkt ljus

Se till att växten får tillräckligt med starkt ljus, inte direkt solljus, dagligen. Gör detta i minst 8 timmar per dag.

Tips nr 2: Förvara dem i områden där temperaturen inte blir lägre än 50 ° F

Därefter måste du placera växten i ett varmt rum eller en minipolytunnel där temperaturen förblir konstant mellan 60 ° F och 70 ° F och aldrig blir under 50 ° F.

Tips nr 3: Jorden bör torkas ut mellan vattning

Mellan vattning, var noga med att låta jorden torka ut. Undvik dock att vänta så länge om du inte vill att bladen ska börja vissna.

Tips nr 4: Mata det med vattenlöslig växtmat vid rätt tidpunkt

Dina julstjärnor måste matas med vattenlöslig växtmat en gång i månaden. Undvik dock att göra detta under de månader där växterna är i full blomning.

Tips nr 5: Glöm inte att beskära dem

Som tidigare nämnts kommer plantans blommor och löv så småningom att falla av efter några månader. När detta har hänt är det extremt viktigt att beskära din växt.

När du beskär är allt du behöver göra att skära växtens stjälkar till cirka 6 tum medan du behåller din växtskötsel. Vänta tills nya löv dyker upp nästa vinter.

4 tips om hur man gör en julstjärna röd

Trädgårdsentusiaster måste lära sig att tvinga sina dyrbara julstjärnor att växa igenom och deras lövblad att återgå till sin röda färg år efter år. Om du är intresserad av att få din att bli röd igen medan du håller den frisk under lång tid, kolla in dessa måste-ha-tips:

Tips nr 1: Placera det i totalt mörker i 14 timmar varje dag

Att tvinga din julstjärns bladskydd att bli röd börjar med att du placerar växten i totalt mörker i cirka 14 timmar dagligen, med början åtta veckor innan du tänker använda dem som en del av din julpynt.

Det är viktigt att notera att om du placerar ett litet nattlampa i samma rum som dina julstjärnor när de ska placeras i totalt mörker kommer det att orsaka störningar i processen att göra skakorna röda igen. Samma sak händer om du har ett fönster öppet och dina julstjärnor utsätts för gatubelysningen som lyser igenom den.

Av denna anledning är det bäst att placera växterna i en garderob varje kväll. Se bara till att ingen öppnar garderoben någon gång under natten.

Tips nr 2: Öka luftfuktighetsnivån

Om det finns en sak du behöver veta om julstjärnor är det faktum att de kräver extra luftfuktighet under scenen när du försöker göra dem röda igen. För att öka luftfuktigheten som de utsätts för kan du placera en skål vatten inne i den mörka garderoben där du placerar dina växter varje natt.

Tips nr 3: Utsätt det för starkt ljus under dagen

Efter att ha placerat dina julstjärnor i fullständigt mörker varje kväll, se till att du utsätter dem för starkt ljus under dagen. Om du har en svampstock kan du hålla dina julstjärnor på samma plats.

Tips nr 4: Behåll samma rutin tills dess röda färg uppnås

Det är oerhört viktigt att vara konsekvent med din mörkerrutin under mer än fyra veckor eller tills växten når den rika röda färgen som du alltid har velat uppnå.

Odla dina växter i ett hobbyväxthus!

Om du vill ta din trädgårdsupplevelse till nästa nivå, överväga att odla dina växtbebisar i ett hobbyväxthus. Förutom att ge dem en optimal miljö att trivas i, ger en hobbypolytunnel också ett lager skydd mot hårda väderförhållanden och destruktiva skadedjur och djur. Dessutom gör en hobbypolytunnel dig också att förlänga dina växters växtsäsonger.

Nu när du vet hur du gör en julstjärna röd för årets juldekorationer kan du hålla dem levande och friska i ditt eget hobbyväxthus! Ställ in en idag!