En detaljerad och omfattande guide om vad en bassin är

En korg är en säng för din baby som vanligtvis placeras bredvid din säng. De är vanligtvis mindre i storlek och lätta, med en låg sänggavel och en tunn madrass.

Bassinets kan användas från födseln tills barnet börjar rulla över på egen hand, då kommer de med största sannolikhet att använda en spjälsäng istället för bassängen. En bassäng ger ett spädbarn komfort och trygghet medan de sover nära mamma eller pappa.

Hur väljer jag en bra bassäng?

Om du planerar att använda en bassäng för din nyfödda, nedan är en sammanställning av vad vi tycker är väsentliga för vad som gör en bra kvalitet:

#Tips 1: Det bästa materialet bör vara tillverkat av tyg som andas, till exempel bomull eller bambu.

#Tip 2: Vagnen ska ha meshsidor för att möjliggöra bra luftflöde. Mesh hjälper också till att hålla insekter borta från ditt barn.

#Tip 3: En bassäng bör ha ett höjdjusteringsalternativ så att du kan använda den under en längre period när ditt barn växer.

#Tip 4: Viktgränsen är också viktig för om den inte justeras därefter kommer barnet inte längre säkert att kunna passa inuti.

#Tips 5: Du bör också undersöka vilket material eller tyg som används eftersom vissa kan vara mer känsliga än andra. Bomull eller andra naturfibrer tenderar att fungera bäst eftersom de har bevisats bättre jämfört med de som är tillverkade av syntetiska material.

#Tips 6: Med tanke på vad barn behöver och vill, bör du också ta hänsyn till prisklassen för att se till att den passar bra inom din budget.

#Tip 7: Vagnen finns också i olika storlekar och stilar, så ta dig tid att överväga vad din baby behöver innan du går och handlar.

#Tips 8: Sist men inte minst kom ihåg att en bassäng kan användas som ett aktivitetscenter när de också blir äldre! Det är aldrig för tidigt att börja investera i dessa typer av vagnar.

Är det säkert för en baby att sova i en korg?

Det rekommenderas att ditt barns första sömn i en bassäng minskar risken för SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Denna vägledning för säker sömn hjälper till att minimera risker för ditt barn och se till att de är väl vilade.

Hur länge kan en bebis ligga i en korg?

Många basinets kan hålla ditt barn tryggt och ljudande tills det är 15 kg eller börjar trycka upp på händer och knän, beroende på vad som inträffar först.

Vissa barn når dessa milstolpar vid 4 månaders ålder medan andra inte når dem förrän 5-6 månader gamla!

Men en sak du vill tänka på när du väljer hur lång tid det kommer att ta för honom (eller henne) att sova i sin nya vagn är viktgränsen.

Vissa vagnar har höga gränser som 33 pund medan andra bara sträcker sig från 8-30 pund.

Tillverkare instruerar föräldrar att sluta använda sina bassänger när de når vissa milstolpar.

Ska min nyfödda sova i spjälsängen eller bassängen?

Att välja var din nyfödda ska sova är ett stort beslut. Var du får dem att sova under de första åren av deras liv kan påverka hur de sover när de är äldre.

Dessutom är att hålla din baby säker medan den sover en viktig övervägande hos en nyfödd. En nyfödd behöver både spjälsängar och bassänger för att kunna sova säkert.

Bassinetter är ett bra alternativ för föräldrar som har begränsat utrymme. De är mindre och mer bärbara än spjälsängar, vilket gör dem lättare att ta med sig när de flyttar runt i huset eller lägenhetskomplexet.

Med det stora utbudet av produkter som erbjuds kan det vara svårt att avgöra vad som är bäst för ditt barn. Vissa människor kan välja en bassäng som håller dem under sina första månader med små medan andra kanske köper in dyrare men långvariga spjälsängar. Vilket du än väljer beror på din budget.

Hur ska en nyfödd sova i en korg?

Lägg barnet på ryggen, inte magen. En fast sömnyta är avgörande för ditt barns säkerhet. Se till att madrassen sitter tätt i sin spjälsäng, sittvagn eller lekgård för att förhindra att de rullar av och skadas när de sover på den!

Lägg inte något annat i spjälsängen eller vagnen. Förvara plyschleksaker, kuddar, filtar och lakan utanför ditt barns sömnområde för att förhindra att det fastnar på deras känsliga hud. Överhett inte ditt barn. Var noga med att klä dem för rumstemperatur och inte bunta ihop för mycket.

Hur gör jag för att placera min baby i en korg

Om du tycker att det är svårt att lägga din baby i barnsängen och hålla den i famnen tills den somnar. Använd försiktiga rytmiska klapp eller gungande rörelser innan du lägger ner dem för en tupplur. Dessa repetitiva åtgärder signalerar avslappning och sömnighet.

Är det OK för en nyfödd att sova på bröstet?

Så länge du är vaken och medveten om barnet är det säkert för dem att sova på bröstet. Risken är mycket högre om de somnar när de sover i en tupplur med en vuxen som blir medvetslös av utmattning eller dåsighet.