Hur man köper en mammabh

Om du är gravid eller funderar på att vara gravid, då vill du veta hur du köper en moderskap -bh. Det är inte lika lätt som att bara gå in i affären och välja en, men med den här guiden kan du hitta en bra passform!

Så här köper du en moderskap -bh

– Känn din storlek i förväg så att när dina mått ändras under graviditeten får du vad som krävs för en enkel shoppingresa.
– Kom ihåg att de flesta behåar är underwire medan vissa inte har något stöd alls. Välj klokt utifrån hur mycket stöd du behöver.
– Se till att remmarna är tillräckligt långa eftersom de kan bli kortare under graviditeten på grund av viktökning i andra delar av din kropp.

Vad kan du göra på sommaren när du är gravid?

Du kan fortfarande delta i flera sommaraktiviteter medan du är gravid. Vissa kan dock behöva modifieras eller undvikas helt beroende på vilken trimester du befinner dig i när du deltar.

Vad har du på dig vid en förlossningsskytte?

När du går på en förlossningsskott är det viktigt att du bär kläder som passar säsongen och får dig att må ditt bästa. Använd kläder med färger eller mönster som smickrar din hudton och hårfärg. I allmänhet väljer du kläder i neutrala färger som svart, vitt eller grått eftersom dessa kommer att fotografera bra utan att distrahera från barnbulten. Undvik djärva utskrifter eftersom de kan tävla om uppmärksamhet med en stöt i foton.

Vad ska jag äta när jag är gravid?

Under graviditeten finns det vissa livsmedel som kvinnor bör undvika att äta, till exempel rå fisk, underkokt kött och ägg på grund av bakterierisker förknippade med dem alla. Gravida kvinnor behöver mer folsyra än vad som finns naturligt i mat så det rekommenderas att ta tillskott på 400mcg dagligen.

Gravida kvinnor bör också ta järntillskott under graviditeten på grund av de höga kraven på detta näringsämne under graviditeten, särskilt under andra och tredje trimestern.

Vad ska du leta efter i ett mammabälte?

Om möjligt, prova på ett mammabälte under graviditeten när det kan finnas lite extra utrymme för att öka magsstorleken. Tänk också på hur ofta (och var) du planerar att bära bältet och om materialet fungerar bäst för värmehållande/andningsförmåga beroende på väderförhållandena också!

Ska jag köpa mammakläder eller bara större storlekar?

Du kan bära dina vanliga kläder ett tag, men mammakläder är de mest bekväma.

Vilka typer av skor behöver jag under graviditeten?

Glöm inte att lägga till några söta stövlar om du planerar att bli aktiv igen efter att ha fått barnet! Överväg att skaffa ett par extra sneakers eller tennisskor om det behövs också. Ett annat bra skoval skulle vara sommaranpassade sandaler så att de är lätta att ta av och på utan att bryta in dem.

När behöver du mammakläder?

Under tredje trimestern behöver du mammakläder.

Hur mäter de din bump?

Läkare använder ett måttband för att mäta hur stort det är och ge ett uppskattat leveransdatum.

Finns pappaledighet i USA?

Ja, pappaledighet finns i USA och erbjuds av vissa företag baserat på statlig lagstiftning.

Vem avgör FMLA -behörighet?

Arbetsgivare måste följa Federal Family Medical Leave Act (FMLA) för att avgöra om en anställd har ett allvarligt medicinskt tillstånd. FMLA tillåter anställda som har arbetat minst 1250 timmar under ett rullande år innan de tar ledigt från arbetet upp till 24 veckors oavlönad, jobbskyddad ledighet som de kan använda för att vara sjuka eller ta hand om en sjuk familjemedlem.

Om du är gravid och behöver ledigt från jobbet räknas det som en sammanhängande period enligt FMLA såvida inte din arbetsgivare delar upp det i flera perioder på grund av krav på certifiering. För graviditetsrelaterade funktionshinder genom förlossning, förlossningsvård eller komplikationer relaterade till graviditet eller förlossning ingår inte tid under FMLA.

Vilka problem kan uppstå under amning?

Några möjliga problem med amning inkluderar smärta i bröstvårtorna, låg mjölkförsörjning, pluggade kanaler eller mastit (inflammation i bröstet). Det är viktigt att söka hjälp från en amningskonsult om du upplever några av dessa problem eftersom de kan leda till ytterligare komplikationer.

Kan jag få betalt när jag tar FMLA?

FMLA tillåter en anställd att använda upplupen betald ledighet (semester/sjuk/semester) under FMLA-perioden efter eget gottfinnande, men den ledigheten förlänger inte 12-veckors rätt till obetald ledighet från FMLA. Graviditetsnedsättning anses vara ett allvarligt hälsotillstånd så all frånvaro relaterad till graviditet skulle vara berättigad trots att ingen nämnde “moderskap” i listan ovan.

Medan du är gravid med funktionshinder finns det två alternativ: Det första alternativet är att använda redan upptagna sjuk- och semestertimmar upp till 26 veckor som kan vara upp till 12 veckor. Det andra alternativet är lön utan lön som börjar efter 26 veckor fram till barnets födelse, vilket också kan ta upp till 12 veckor.

Medan du är på FMLA har du rätt att återgå till samma jobb eller motsvarande tjänst med minst 16 timmar per vecka och en kompensation som är jämförbar med vad du gjorde innan du lämnade din ledighet.

Om det sker stora förändringar av villkor vid återkomst från ledighet- måste arbetsgivaren informera arbetstagarna inom två arbetsdagar innan de kommer tillbaka så att frågor kan besvaras i förväg. Dessutom kan en anställd inte avstå från sina rättigheter enligt FMLA om några villkor skulle förändras när de återvände från förlossningsstörning (t.ex. lönehöjning).

Vad händer när du inte tar hela 12 veckors mammaledighet?

Att ta längre tid än den vanliga 12-veckors mammaledigheten kan försätta någon i en svår situation om de får slut på ledig ledighet innan barnet kommer eller slutar ta mindre än sex veckor efter förlossningen eftersom de har uttömt sitt bidrag.