Hur mycket spenderar du på blöjor i månaden? Tips

Hur mycket lägger du på blöjor i månaden? Hur mycket pengar du spenderar på blöjor varje månad kommer att variera beroende på blöjmärke, storleken på blöjan och hur ofta ditt barn bajsar

Men enligt BabyCenter är det genomsnittliga beloppet en familj spenderar på engångsblöjor $70 per månad. Om du letar efter sätt att spara pengar på blöjor, prova att använda tygblöjor eller köpa i bulk.

Du kan också spara pengar genom att registrera dig för en prenumerationstjänst som Amazon Family som ger Prime-medlemmar rabatter på utvalda blöjor och våtservetter.

Ett annat sätt att spara är att gå med i en co-op som DiaperSwappers där du kan köpa och sälja skonsamt använda engångs- och tygblöjor. Oavsett vilken väg du väljer, se bara till att göra din research så att du får bästa möjliga affär.

Hur många blöjor ska jag ha i mitt register

Det finns tre olika typer av blöjor du bör överväga att lägga till i ditt bebisregister. Detta är särskilt viktigt om det är en förstagångsförälder eller föräldrar som handlar, eftersom de kanske inte vet vilken typ av blöja som fungerar bäst för deras barn.

Följande är några användbara tips som kan hjälpa dem att utbilda dem om att välja mellan engångsblöjor och tygblöjor.

Ett antal mammor har uttryckt oro över den miljöpåverkan som är förknippad med att använda engångsblöjor jämfört med de som är gjorda av tygmaterial.

Båda alternativen utgör även potentiella hälsorisker så det är viktigt att väga upp båda sidor innan du fattar ett slutgiltigt beslut om vilken som kommer att fungera bättre för din familj. Du kommer definitivt att vilja kolla in det här blogginlägget för mer information om dessa två innan du skapar ett online babyregister.

– Tygblöjor: vanligtvis gjorda av bomull, de kan återanvändas flera gånger innan de tvättas. De kräver ett blöjskydd för att hålla dem på plats och vissa tycker att det är svårare att använda än engångsblöjor.

-Engångsblöjor: dessa är den vanligaste typen av blöjor och kan slängas efter användning. De finns i olika storlekar och uppsugningsförmåga så att du vill vara säker på att du väljer rätt för ditt barn.

-Hybridblöjor: även känd som allt-i-ett-blöjor, dessa kombinerar fördelarna med tyg och engångsblöjor i en produkt. De är lätta att använda, maskintvättbara och torkbara och kan användas för både nyfödda och småbarn.

Ska jag byta babys blöja på natten?

Det är en svår fråga eftersom att byta bebis på natten kan vara störande för hans eller hennes sömn. Men om du inte byter bajsblöja kan det läcka och skapa en röra för alla i närheten.

Vissa föräldrar kommer att fortsätta att hålla sitt barn i en smutsig blöja hela natten medan andra känner att de borde ta hand om detta direkt efter att ha vaknat från en nattlig matning. Du måste bestämma vad som är bäst för din familjesituation, men här är några saker att tänka på:

– Byta blöjor under tupplurar – Om du vet när ditt barn behöver byta, fortsätt och gör det innan han/hon somnar för tupplur (eller dagtid) eftersom många bebisar tenderar att gråta mer än vanligt när de vaknar från en tupplur med en smutsig blöja.

– Byta blöjor på natten – Om du vet när ditt barn kommer att behöva bytas, gör det innan läggdags eftersom många bebisar tenderar att sova bättre om de är i fräscha kläder under natten (vilket också betyder att du kan få mer vila också!).

Du kanske vill prova att byta blöja direkt efter eller under matningstiden som vanligtvis är runt 23:00 och sedan en gång till varannan timme efter det tills morgonen kommer.

På så sätt blir det gjort men stör inte någon dyrbar dagsömn som barnet skulle kunna göra. Se bara till att inte överdriva när du vaknar! Nattmatning bör endast ske cirka tre gånger per dag max, annars riskerar du att skapa vissa problem som sömnbrist.

– Storlek på blöja – Om du använder en blöja i nyfödd storlek är det troligt att du kommer att behöva byta bebis oftare än om du använde en större blöja. Detta beror på att de kan fyllas snabbare och dessutom tenderar bebisar att kissa mer i början av livet.

– Urin vs. avföring – Lukten av urin är vanligtvis mycket starkare än lukten av avföring, så om ditt barn bara har en liten mängd urin på baksidan, kan det vara bättre att bara låta dem gå utan blöja en stund. ett tag till nästa gång han/hon behöver en.

Men om det finns någon avföring är det bäst att byta dem direkt eftersom det kan orsaka en fruktansvärd lukt som stannar kvar i timmar.

– Gråter när du vaknar – Om ditt barn gråter medan du byter om dem så är det förmodligen för att de också skulle vilja förändras (eller åtminstone skulle jag hoppas det!).

Men om barnet inte är upprört och bara gnäller eller pratar under denna process så kanske han/hon inte behöver byta blöja trots allt om det inte var något på gång med hans/hennes kropp innan det somnade, såsom sura uppstötningar som kan orsaka obehag hos barn.

I dessa fall där inget verkar fel, fortsätt och håll dig konsekvent genom att ha honom/henne i sina smutsiga blöjor! Du kan försöka lägga en extra filt ovanpå området för att undvika att ytterligare distraktioner inträffar igen.