Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

När storleksanpassar du blöjor? En definitiv guide

När storleksanpassar du blöjor? De flesta föräldrar börjar storleken på sina barns blöjor när de väger runt 15 pund. Vid det här laget är de flesta bebisar för stora för blöjor för nyfödda eller storlek 0 och kommer att behöva flytta upp till storlek 1 eller till och med blöjor i storlek 2.

Om din bebis är särskilt petit, kanske du vill ändra storlek på dem tidigare, eftersom de lätt kan bli överväldigade av en skrymmande blöja. Omvänt, om ditt barn är på den större sidan, kanske du kan komma undan med att använda en mindre blöjstorlek lite längre.

Som alltid är det viktigt att rådfråga din barnläkare om du har några frågor eller funderingar om ditt barns blöjbehov.

Hur lång är en bebis i varje blöjstorlek?

En baby är vanligtvis i varje blöjstorlek i cirka två till fyra månader.

Den första storleken på blöjor som ett barn behöver är blöjor för nyfödda. Nyfödda blöjor passar bebisar som väger mellan tre och tio pund. Medelvikten för en fullgången bebis är sju och ett halvt pund, så de flesta bebisar behöver bara dessa blöjor i cirka två månader.

När ditt barn har vuxit ur den nyfödda storleken, kommer de att gå vidare till nästa storlek som kallas storlek 1-blöjor. Storlek ett passar bebisar som väger mellan åtta och arton pund. De flesta bebisar kommer att ha dessa blöjor i ungefär två månader också.

Efter storlek 1 går din bebis upp till blöjor i storlek 2 som passar bebisar som väger mellan 16 och 30 pund. Bebisar kommer vanligtvis att ha dessa blöjor i cirka fyra månader.

Den sista storleken på blöjor innan ditt barn tar examen till vanliga underkläder är storlek tre som passar bebisar som väger mellan tjugoåtta och fyrtio pund. De flesta bebisar har blöjor i storlek tre från cirka åtta till tolv månader gamla.

Så, som du kan se, är en baby vanligtvis i varje blöjstorlek i cirka två till fyra månader. Naturligtvis kan denna tidslinje variera beroende på den enskilda bebisens tillväxthastighet. Var noga med att rådgöra med din barnläkare om du har några frågor om huruvida din bebis är redo att gå upp en blöjstorlek eller inte.

Hur länge har bebisar vanligtvis blöjor i storlek 1?

De flesta bebisar bär blöjor i storlek ett tills de är cirka åtta månader gamla. Vissa bebisar kan behöva byta till storlek två tidigare eller senare, beroende på deras vikt och blöjmärke.

Rådfråga alltid din barnläkare om du har några frågor om när du ska byta storlek. för tidigt födda barn bär vanligtvis mindre storlekar under en längre period. Nyfödda bär ofta blöjor i storlek noll eller går till och med utan blöjor alls.

Om du använder engångsblöjor kommer de flesta förpackningarna i tre olika storlekar: small, medium och large. När ditt barn har vuxit ur den lilla storleken är det dags att gå upp till medelstorleken. Och när din bebis har vuxit ur medelstorleken är det dags för den stora storleken.

Varför är blöjor inte bra för bebisar?

Det finns några anledningar till varför blöjor inte är bra för spädbarn. För det första kan de orsaka blöjutslag. Det beror på att barnets hud ständigt är i kontakt med fukt, vilket kan leda till irritation och inflammation. För det andra kan blöjor också bidra till urinvägsinfektioner (UVI).

Detta beror på att blöjor håller urinen i nära kontakt med huden, vilket ger en idealisk miljö för bakterier att växa. Slutligen, att bära blöjor kan också fördröja toalettträning.

Bebisar som bär blöjor är mindre benägna att lära sig att kontrollera sin blåsa och tarmar eftersom de inte behöver gå igenom processen att känna sig blöta eller smutsiga och sedan rensa upp sig själva. Alla dessa faktorer gör det klart att engångsblöjor inte är det bästa valet för din bebis!

Vid vilken ålder slutar bebisar att ha blöjor på natten?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga eftersom alla barn är olika. Vissa barn kan pottränas vid 18 månaders ålder, medan andra fortfarande kan ha blöjor vid tre års ålder.

Det bästa sättet att avgöra när ditt barn är redo att sluta bära blöjor på natten är att se efter tecken på att han eller hon håller på att bli pottränad. Dessa tecken inkluderar att kunna berätta när de behöver använda toaletten, att kunna hålla sig torra under långa perioder och visa intresse för att använda toaletten.

Om din bebis ännu inte är pottränad, oroa dig inte – det kommer att hända så småningom! Under tiden, fortsätt att sätta engångsblöjor på dem på natten. Du kan också prova att använda tygblöjor så att ditt barn kan känna vätan och bli mer medveten om när de behöver gå på toaletten.

Vilken väg du än väljer, se till att berömma ditt barn för eventuella framgångar inom potträning! De kommer att känna sig stolta över sig själva och det kommer att motivera dem att fortsätta lära sig.

Är det bättre att byta blöja före eller efter matning?

Det finns inget rätt svar på denna fråga eftersom alla barn är olika. Vissa barn kommer att få tarmrörelser efter att de har matats, och andra kommer inte att få en avföring på några timmar.

Om din bebis inte har någon avföring inom två till tre timmar efter att den blivit matad, kanske du vill byta blöja innan du matar igen.

Du kanske också vill byta blöja om den är blöt eller smutsig. Så länge du byter blöja tillräckligt ofta och håller ett öga på ditt barns blöjor, fungerar båda beställningarna bra.

Vissa föräldrar föredrar att byta blöja före matning för att undvika smuts under matningsprocessen. Andra gillar att vänta tills efter att matningen är klar så att de kan städa upp eventuella smuts som gjorts under matningen.

I slutändan är det upp till dig och ditt barn om vilken ordning som fungerar bäst för er båda. Se bara till att du byter blöja tillräckligt ofta så att ditt barn förblir rent och bekvämt.

Om du har några frågor eller funderingar om när du ska byta blöja, se till att prata med din barnläkare. De kan hjälpa dig att ge dig råd som är specifika för ditt barns behov.