Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Vad ska man göra med oanvända blöjor? En guide

Så vad ska man göra med oanvända blöjor? Om du är något som jag har du förmodligen undrat över det ett tag.

Här är några idéer:

– Ge dem till en vän eller familjemedlem som har ett barn.

– Donera dem till en lokal dagis eller dagis.

– Lämna dem på en blöjbank.

– Lägg dem i din återvinningskärl (om din stad accepterar engångsblöjor).

Det finns många sätt att bli av med de där irriterande oanvända blöjorna, så oroa dig inte! Välj bara det alternativ som fungerar bäst för dig och bli av med dem en gång för alla. 🙂 Blöjor kan vara så jobbigt ibland, men det är definitivt värt det att ha en ren, glad bebis.

Slår du in blöjor till en blöjfest?

När du gör det, se till att använda pappersblöjor.

Flanell är det bästa materialet för blöjlindor eftersom det absorberar vätskor bra och håller bättre än vad bomull gör efter upprepade tvättar.

Flanell har också lite stretch för att se till att din omslag sitter tätt runt barnet utan att vara för hårt eller löst. Om du letar efter flanellblöjor på nätet. Vi har några bra alternativ tillgängliga till rimliga priser.

Det finns två huvudtyper av blöjtillbehör: överdrag och soakers. Överdrag kan användas med engångsinsatser, vilket gör dem lätta att rengöra mellan användningarna eftersom allt du behöver göra är att slänga den gamla insatsen när den blir smutsig istället för att tvätta ihop allt. Att använda engångsinlägg för överdrag är också bra om du går igenom många blöjbyten varje dag.

Kan man potträna en 1-åring?

Absolut. Du kan potträna en bebis som är ett år gammal, men det finns några saker du bör veta innan du ger dig ut på den här resan.

Det kan till exempel vara bäst att vänta tills ditt barn är närmare 18 månader gammalt (eller till och med äldre), beroende på ditt barns mognadsnivå och hur väl han eller hon anpassar sig till förändringar i allmänhet – och särskilt nya rutiner som toalettbesök vid specifika tider under dagen.

Spädbarn under ålder kan man lära sig denna färdighet; Men om de inte har bemästrat andra utvecklingsmässiga milstolpar som att gå ännu (vilket kräver större fysisk kontroll) kan det vara för mycket att träna dem tidigt för er båda! Se till att alla andra som bor i ditt hem är med på potträningsplanen också, så att ditt barn kan få konsekvent förstärkning.

Du måste också ha gott om tålamod och vara villig att hålla fast vid det även när det blir tufft (och det kommer de att göra!). Det kan hända några olyckor i början när ditt barn lär sig var och hur man ska gå i pott, men ge inte upp om du ser regression – fortsätt bara att förstärka de beteenden du vill se tills ditt barn får det rätt varje gång.

Belöningar för framgångar på vägen är alltid en bra idé; Se bara till att alla godsaker eller privilegier som du tjänar är lämpliga för en ettåring och inte något som kommer att sätta tillbaka potträningsprocessen.

Framför allt annat, ha tålamod med ditt barn (och dig själv!) och kom ihåg att detta är en enorm milstolpe i hans eller hennes liv.

Varför fortsätter min 1-åring att ta av sig blöjan?

Det är normalt att en ettåring börjar ta av sig blöjan. De blir mer självständiga och vill göra saker på egen hand. Du kan hjälpa ditt barn att lära sig att ta av sig blöjan genom att visa dem hur det går till. Var noga med att berömma ditt barn när de lyckas ta bort sin blöja på egen hand.

Om ditt barn fortsätter att ha problem med att ta av sig blöjan kan du behöva hjälpa dem tills de lär sig hur man gör det själva. Beröm ditt barn för att det försöker och uppmuntra dem att fortsätta öva. Snart kommer de att kunna göra allt själva!

Om du upptäcker att din ettåring konsekvent tar av sig blöjorna kan det vara något annat på gång. Det kan vara dags att boka ett besök med ditt barns barnläkare.

Hur får jag mitt barn att stanna kvar i sin blöja?

-Småbarn lär sig nya färdigheter varje dag. En av de största utmaningarna för småbarn är att hålla sig i blöjorna! Här är några strategier för att hjälpa ditt barn att hålla sig torr:

*Ge honom tid och utrymme att gå själv – ibland vill de bara göra det på egen hand utan att någon ser dem. *Fånga honom innan han går – om du märker tecken på att han har råkat ut för en olycka, sätt på en ren blöja omedelbart så att han inte har en chans till.

Ta av dig hans blöta eller smutsiga byxor också. Du kan låta honom titta på tecknade filmer medan han har underkläder på sig istället för blöjor också (se bara till att det inte finns några värdesaker nära TV:n).

*Ha tålamod med olyckor – kom ihåg att dessa saker tar tid! Om du blir frustrerad kommer det bara att göra saker svårare.

* Att belöna honom med klistermärken eller en liten leksak efter att han gått på toaletten i blöjan kan också hjälpa honom att lära sig vad som förväntas av honom.