Vad ska man skriva i en babybok för meddelande? Tips

Vad ska man skriva i en babybok för meddelande? När det kommer till vad du ska skriva i en babybok, är himlen gränsen! Du kan fånga ditt barns milstolpar, roliga ögonblick och allt däremellan.

Men om du behöver lite inspiration, här är fem saker att ta med i din babybok:

Ditt barns födelseberättelse Ditt barns första ord och steg Milstolpar som deras första födelsedagsfest eller att lära sig cykla En fotodagbok över ditt år med din lilla Fånga alla de där speciella små ögonblicken som utgör barndomen

Vad du än väljer att ta med i din babybok, se till att njuta av varje ögonblick – trots allt växer de upp alldeles för fort!

Vad skriver du i en inskription i en bok?

En bokinskription är ett meddelande till den som tar emot den. Här är några idéer: Ett meddelande om grattis på bröllopsdagen (till exempel “Grattis till ditt äktenskap!”) En födelsedagshälsning; Ett tackkort för att du har deltagit i ett evenemang eller deltagit i ett gåvobyte; Krya på dig.

När du har skrivit ditt första utkast, läs det högt och lyssna på hur det låter. Ditt skrivande ska låta som att du pratar när du har en konversation med någon. Om något inte låter rätt, omformulera eller skriv om tills det flyter naturligt från början till slut.

Redigeringstips: Läs varje mening baklänges så att du fokuserar mer på skiljetecken än innehåll, eftersom detta kommer att hjälpa till att säkerställa korrekt avstånd och anpassning mellan meningar och stycken.

Läs ditt inlägg högt för dig själv och se till att det låter som något du skulle säga. Kontrollera om det finns grammatikfel, löpande meningar och felstavade ord.

När du väljer vad du ska skriva i en bokinskription är det viktigt att anpassa budskapet så att läsaren vet att du tog dig tid att skriva något speciellt just för dem.

Du kan välja mellan en av dessa idéer eller komma med ett meddelande som är specifikt för den person som ska ta emot boken.

Att skriva inskriptioner i böcker är en tradition som har funnits i århundraden, och det är ett sätt att visa någon hur mycket de betyder för dig. Så ta dig tid när du skriver en inskription och låt mottagaren veta hur mycket de är uppskattade!

Vad skriver du om en ny bebis?

Vissa väljer att skriva ner allt som händer under barnets första levnadsveckor, medan andra föredrar att bara dokumentera de stora milstolparna.

Vissa föräldrar väljer till och med att vänta tills deras barn är lite äldre innan de skriver i en babybok. Oavsett vilken metod du väljer, se till att fånga dina tankar och känslor om detta nya tillskott till din familj. Du kommer att vårda dessa minnen i många år framöver.

En annan populär tradition är att ta veckovisa bilder av barnet och registrera hans eller hennes vikt och mått. Detta kan hjälpa dig att spåra ditt barns framsteg över tid. Glöm inte att ta med bilder på syskon och andra släktingar som är sugna på att träffa den nyanlända!

Inkludera några roliga fakta om barnet, som hans eller hennes favoritmat, leksak eller färg. Eller försök att lägga till information om när varje milstolpe nåddes (dvs. de första orden).

Börja med en lista över saker att göra innan barnet kommer hem från sjukhuset, som att göra i ordning alla nödvändiga förnödenheter och köpa kläder till din lillas garderob.

Överväg också att ta med bilder tagna under speciella ögonblick i livet som helgdagar och födelsedagar så att du lättare kan komma ihåg dem senare! Du kanske till och med vill lägga till några roliga anekdoter om vad som hände den dagen så att andra som läser igenom det här avsnittet kommer att få ett gott skratt av det också!

Vad skriver du i en babybok från morföräldrar?

Nu när du har skrivit de första styckena är det dags att skriva bloggens brödtext. Som vi sa ovan kommer vi i det här inlägget att ta upp vad man ska skriva i en babybok från morföräldrar. Låt oss därför sammanfatta några idéer för varje avsnitt:

Babyöversikt och släktträd: Dina barnbarn kommer sannolikt att bli nyfikna på sin familj när de växer upp så inkludera information om sina föräldrar (dina barn), syskon och andra släktingar som kusiner eller mostrar och farbröder.

Du kan också inkludera bilder på dina barnbarn med dessa familjemedlemmar genom åren. Dessutom kommer ett riktigt släktträd att hjälpa dem att lära sig mer om vem de är släkt med!

Det bästa rådet: Vem är bättre än farföräldrar för att ge de bästa råden? Inkludera bitar av visdom som du har lärt dig genom åren – det kan vara allt från hur man sparar pengar, till att vara en bra person, till att helt enkelt njuta av livet.

Det här är ett bra avsnitt för bilder också! Milstolpar: Detta kan inkludera alla större milstolpar som när de rullade över för första gången, tog sina första steg eller sa sina första ord.

Du kan också lista några mindre milstolpar som att le för första gången eller äta fast föda. Det är alltid kul att se tillbaka och se hur mycket bebisar förändras på bara några månader!

Favoritsaker: Vad tycker dina barnbarn om? Oavsett om det är att läsa böcker, simma, dansa eller spela fotboll – inkludera några av deras favoritsaker i det här avsnittet.

Detta är ett bra ställe för bilder och videor på dina barnbarn som också gör dessa aktiviteter! Favoritminnen: Vilka är några av de bästa minnen du har haft med dina barnbarn? Lista dem här och inkludera så många foton, biljettstubbar eller andra minnen som möjligt för att göra det extra speciellt!

Önskar för framtiden: Beskriv hur livet kommer att se ut om 20 år när de öppnar sin babybok för att läsa igen. Vad hoppas du händer under den perioden? Kommer de att gifta sig eller skaffa barn själva? Kommer de att resa runt i världen? Det är alltid kul att se tillbaka på var vi trodde att vi skulle vara vid vissa tillfällen i våra liv!