Din ultimata guide till utrustningen som används i gym

Att göra din vanliga träning i gymmet erbjuder flera fantastiska fördelar. Medan du alltid kan träna hemma med den utrustning du har köpt från köpcentret, har du olika hälsofördelar med att besöka gymmet och förstå vilken utrustning som används i gymklubbar.

Dessa inkluderar variation i träningsprogrammet, fysiska och mentala fördelar. Genom att ändra övningarna blir din kropp bekant med dess rörelser och utvecklar framstegen genom tiden. Med flera träningsprogram att välja mellan kan du aldrig känna dig tråkig och uttråkad.

Det ger dig redan allt du behöver för att träna, plus andra faciliteter, inklusive te- och kaffestationer, ångbad och bastu, omklädningsrum, områden för grupplektioner och mer. Naturligtvis är vikterna och löpbandet där för viktbyggnad och cardio.

Att träna regelbundet förbättrar din ämnesomsättning och låter dig bränna mer fett. Om du vill bli starkare finns det riktlinjer att följa när du använder utrustningen.

Bortsett från de fysiska fördelarna finns också de kognitiva fördelarna. Känslan av att ha ett fullt träningspass är uppfriskande för sinnet, som får dig upp och redo att arbeta som bäst. Att sakta ner och tilldela till och med en timme för att besöka gym eller utomhusanläggningar kommer att minska din ångest och irritabilitet.

Det låter dig höra vad din kropp säger till dig, kan det handla om att slutföra ett konditionsprogram, följa tränarnas CrossFit-uppsättningar och reps och testa utrustningen på egen hand. Idag kommer vi att zooma in i denna gymutrustning och vad de kan göra för dina hälsomål. Det finns så mycket att lära sig.

Vikten av gymutrustning

Fitness är ett gammalt begrepp och de tidigaste aktiviteterna krediterades mänsklighetens naturliga instinkt för att överleva. Under förhistoriska tider skulle människor använda stenblock och stenar som sina vikter, och eftersom de var tvungna att behålla sin fysiska kondition för att jaga graciöst, var de tvungna att träna.

Det har sagts att träningen är 3000 år gammal, och de första gymnasierna byggdes på den plats som kallas Zurkhaneh i antika Persien. Sedan dess lärde sig grekerna också att hitta sig till gymmet.

Faktum är att ordet “gymnasium” kommer från det grekiska ordet som betyder “gymnos”, som översätts till, naken. Gymnasier var träningsanläggningar och utbildningsanläggningar för män, inklusive kroppsövning, studier och bad. Dessa gym har blivit träningsområden för OS och till och med fram till dagens utgåvor.

Men det fanns också ett ögonblick när dessa gymnasier försvann från existensen, och i århundraden. Det var först på 1800-talet när skolor och akademiska institutioner återinförde dessa gym. Till exempel byggde Genevebaserade världsomspännande ungdomsorganisation YMCA gym för fysiska övningar, friidrott och sociala sporter.

Under världskriget, särskilt på 1930-talet, startades boxningsgymmen och har varit närvarande för att träna boxare och fighters före sina matcher. På 1960- och 1970-talet öppnades de första gymkedjorna. Så här har fitnessklubbar varit i världen? Ganska cool.

Det var också eran då bodybuilding blev en populär trend. På 1990-talet nådde dessa gymnasier fler människor, med några fler gymklubbar som togs till listan.

Efterfrågan på dessa anläggningar ökade genom åren och utrustningen som används i gymmet utvecklas successivt.

Det mesta av tiden, hur du ser ut fysiskt och din muskulösa byggnad kan krediteras denna utrustning som används i gymmet. Dessa träningsmaskiner hjälper dig att hålla dig i bästa form. De inkluderar korstränare, tyngdlyftningsmaskiner, roddapparater, snurrcyklar, löpband och mer.

Du kommer att lära dig mer om dem lite senare. De hjälper individer att förbättra och optimera sina träningspass inom samhället, kanske detta är bland nybörjare, idrottare eller kroppsbyggare.

Översikt

För att bättre leda dig till att fylla i den här guiden, se innehållsförteckningen nedan:

Introduktion

 • Vikten av gymutrustning

Full uppsättning maskiner

 • Uppdragningsstänger
 • Kabelsystem
 • Tvärremskivor

Cardio-maskiner

 • Löpband
 • Ellipticals
 • Stationära cyklar
 • Aeroba trappsteg
 • Roddmaskiner
 • Trappklättrare
 • Luftcyklar

Remskivor

 • Enkel remskiva
 • Dubbel remskiva
 • Variabelt motstånd
 • Fast motstånd

Abs-maskiner och bänkar

 • Sit-up bänkar
 • Kaptenstol
 • Ab-hjul
 • Andra undertyper

Viktmaskiner

 • Bröstflygmaskin
 • Sittande krulningsmaskin
 • Fler underkategorier

Barer

Mångsidiga maskiner

Avsluta och avsluta

Full uppsättning maskiner

Först är de fulla maskinerna. Dessa hänvisar till gymutrustning som ger dig motstånd som liknar vad fria vikter har för din kropp, men med mindre rörelse och trögheten korrelerad med dessa fria vikter.

Många av dessa fulla uppsättningar maskiner erbjuder träningspass för olika muskelgrupper. Vilken utrustning används i gymmet? Dessa kategorier är också kända som allt-i-ett-utrustning. Den har ett brett utbud av övningar för muskeltoning, kärnförstärkning och träning av armar, lår och ben.

En av de vanligaste typerna är en Smith-maskin som levereras med en uppdragbar stång, kabelövergångar och utrustning för benträning. Dessa maskiner och utrustning kan förstärka och öka dina muskler i överkroppen med pressstången i Smith-stil och med kabelövergången.

Benutvecklarna fungerar för att stärka musklerna i kroppens nedre del. Multifunktionella maskiner är närvarande för att hjälpa till att rikta in sig på olika muskelgrupper. Till exempel är crossover-pass perfekt för bröst- och axelområdena. De rekommenderade maskinerna är dragstänger, kabelsystemet och tvärskivorna.

När du byter till ben- och lårträning, fungerar utvecklaren och remskivan för underbenen också på dina hamstrings, glutes och quads.

Uppdragbara staplar

Hälsofördelarna med att regelbundet träna din kropp via pull-ups är gott. Först förbättrar de styrkan i överkroppen när det gäller att bygga muskler. Dessa pull-ups är effektiva för att uppnå målen för din kropp. Uppdraget driver dig att arbeta med högre intensitet.

Uppdragbara stänger är idealisk utrustning för dina rigorösa överkroppsövningar hemma med vikten av din kropp som arbetar tillsammans. Även om maskinen är mindre i storlek jämfört med andra i gymmet är det sättet att skapa en skulpterad kroppsbyggnad.

Kabelsystem

Kabelsystemet eller kabelmaskinen är också gymutrustning, men den här gången är det för din funktionella träning och viktträning. Egenskaperna inkluderar att det är rektangulära och vertikalt orienterade verktyg gjorda med stålramar cirka tre meter och två meter breda och höga. Den inkluderar viktstapeln som är fäst vid kabel- och remskivan.

Kabelövningar med den här maskinen gör att du kan utföra fler träningsvariationer för olika muskelgrupper, övergå från lätt till tungt med motståndet. Mer, eftersom utrustningen i allmänhet är säker att använda, är nybörjare i fitnessbranschen mindre skadade jämfört med att använda fria vikter och annan viktutrustning.

Tvärremskivor

På tal om en hel uppsättning maskiner kommer korsskivorna i topp tre. Tvärskivor underlättar övningar som kabelövergång. Det avser en isoleringsträning med kabelstapeln för att utveckla större och starkare muskler i bröstområdet. Övningen är vanlig för den övre delen av kroppen och bröstet träningspass.

Det finns tillfällen när träningspasset för kabelövergången är förbrukat eller utförs i början av träningsrutinen vid en viss dag eller en avslutare.

Cardio-maskiner

Cardio träning är bra att ha runt. Det är en av de bästa rutinerna för att starta en träning i hela kroppen eller värma upp dig. Du behöver cardio eftersom det förbättrar din ämnesomsättning, så din kropp är redo att bränna fett.

Att känna till rätt utrustning att använda under din konditionsträning tar dig dock långt. Kaloriförbränning och övningar blir mycket lättare för dig. Vad används dessa konditionsmaskiner i gymmet? Låt oss börja med löpbandet.

Löpband

Löpbandet är en kardioutrustning som låter dig flytta kroppen som den ska. Det är din inomhus friidrott eller marken där du joggar på. Löpband är den utrustning du ser bakom glasögonen i gymmet.

När du har stigit in på kvarnen trycker du helt enkelt på knappen för att starta och justera baserat på hastigheten. Du kan också höja eller luta kardioutrustningen, som till och med ökar träningen. Använd hörlurarna eller slå på TV: n som medföljer flera löpbandsenheter. Håll dig hydratiserad.

Ellipticals

Denna maskin ser väldigt bekant ut när du observerar gymmet. Visste du dock att detta är känt som elliptiskt?

Den elliptiska maskinen fungerar som en pedal och till skillnad från löpbandet är plattformarna åtskilda under dina två sulor. Ditt grepp måste vara på handtaget, eftersom du tar dina ben och fötter i kontinuerlig elliptisk rörelse som att cykla men stå. Se till att knäna är något böjda eller i rätt läge.

Den elliptiska maskinen kan öka personens uthållighet, kan bränna dig en avsevärd mängd kalorier, förbättra din balans, rikta dina benmuskler och mer utan att sätta dina leder i för mycket stress. Det är det rekommenderade träningspasset för idrottare efter deras spel för att minska skadorna.

Stationära cyklar

Sedan fortsätter vi med dina stillastående cyklar. Denna utrustning används som att köra cykel, förutom att du cyklar på plats. Motståndet du får från cykling är vad du kan ha här, särskilt eftersom du kan justera baserat på den här komponenten. Till exempel kan du justera maskinen, så det känns som att cykla uppför.

Stationära cyklar är gymutrustning som kan öka din kondition, hjälpa till med din viktminskning, bränna mer kroppsfett och stärka dina muskler. Det erbjuder också en träning med låg effekt, möjligheter till intervallträning och säkrare cykling på vägen.

Aerobic Steppers

“Låt oss gå till stegen!” du kanske har hört en fitness tränare berätta för sin klient i gymmet. Men vad är det, och har du försökt arbeta med den aeroba trappan?

Denna utrustning förbättrar i princip dina bens muskelstyrka men är avsedd att hjälpa till att förbättra den övergripande konditionen. Många trappsteg justeras utifrån den takt som känns rätt för det du behöver. De har så kallade “stigare” så att du kan höja dessa eller sänka dem baserat på dina önskade intensiteter.

Fördelarna med den tidigare konditionsutrustningen du har lärt dig finns också i stepparna. De är väldigt bärbara och samtidigt har det varit känt att de kan lindra din stress. Det kan få din kropp att producera mer endorfiner, så att du inte bara bränner kalorier; din träning väcker en positiv syn.

Roddmaskiner

Rodd ger flera fördelar för kroppen. Dessa inkluderar att ge dig en träning i hela kroppen, hantera din stress, gå ner i vikt och lära dig färdigheter i teamkoordinering. Dessa fördelar handlar mest om roddsport.

Gym för närvarande är innovativa för att införliva denna intensiva sport träning även när du inte är skicklig med aktiviteter som rodd eller behöver stanna för tillfället i ett inomhus gym. Det är därför du har dessa roddmaskiner tillgängliga för dig.

Att arbeta på en roddmaskin är lätt och det efterliknar i princip greppet och hållningen i den faktiska roddsporten. Du kan justera motståndet och vikterna.

De bästa fördelarna inkluderar att ge dig effektiva övningar, hjälpa till med viktminskning, ge dig träning i över- och underkroppen och öka din uthållighet. Du behöver inte formellt studera rodd för att du ska kunna prova denna praktiska konditionsträning med låg effekt med roddmaskinen.

Trappklättrare

För mer cardio, vilken utrustning används i gymcentra? En annan stor kardioutrustning är trappklättraren.

Precis som andra konditionsmaskiner är trappklättrare närvarande för att ge dig en mängd olika fördelar med fysisk kondition. De förbättrar din hjärtfrekvens och reglerar därmed din blodcirkulation och ditt tryck. Det maximerar varje konditionsträning så att du kan bränna fett mer effektivt.

Vad gör det för musklerna? Trappklättrare stärker musklerna i underkroppen och tonar den samtidigt som de aldrig glömmer att engagera kärnan. Detta är bland de säkraste tillskotten till antingen ditt garagegym, ditt hemgym eller dina gym.

Maskinen efterliknar fördelarna med klättrare ett brant trappsteg och fungerar som ett transportband. Trappan roterar framåt och rör sig medan du går eller går upp på löpbandet.

Flygcyklar

Å andra sidan är luftcyklar en typ av kardiomaskin som består av tre delar i en. De tillhör gruppen fitnesscyklar som inkluderar snurr och liggande stillastående cyklar.

När du väl har börjat med din träning på luftcykeln engagerar hela din kropp. Med luftcyklarna kan du utföra HIIT-träning eller intervallträning med hög intensitet.

Med den obegränsade intensiteten som den kan erbjuda kan dessa luftcyklar också erbjuda konditionsträning med låg effekt och total kropp utan att lämna några muskler. Dessa består av dina konditionsmaskiner i gymmet.

Remskivmaskiner

De är annars kända som kabelmaskiner; remskivorna kännetecknas av ett hjul över en fast axel, bestående av vinklar längs dess kanter för att tillhandahålla en kabel eller ett rep. Med flera applikationer kan dessa remskivor minska energin och den tid det tar för individer att lyfta vikter om de används i gymmet.

Du är bekant med de här maskinerna där du gör höga kabelkrossar, enarmspressar, enarmiga rader, låga kabelkramar, kabelomvända knuffar och mer. Mycket funktionella, dessa remskivor är vanlig utrustning som används i gym och träningscenter.

Övningar med denna remskiva eller kabelmaskin gör det möjligt för personen att träna med fler variationer, vilket förbättrar olika muskelgrupper. Det kan överföra träningen från tung med motstånd eller lätt med motstånd.

Enkel remskiva

Bland dessa underhjulsträningsutrustningstyper, sägs enskilda remskivor vara den tyngre och svårare att hantera, åtminstone jämfört med dubbla remskivor. Installationen har en kabel ansluten till vikterna och en bar. Övningar med den enda remskivan inkluderar enarms högrulle-kabel sida sträcker sig och böjs, främre kabel höjer inriktad på axlarna, och sidokrossar för magmusklerna.

Dubbel remskiva

Sedan har du den dubbla remskivan. Dessa är lättare att hantera än den enda remskivan och är perfekta för nybörjare på gymmet. Den består av två remskivor som möjliggör mer belastning på kortare avstånd.

Med andra ord kommer personen endast att behöva lyfta hälften av vikten jämfört med enkelhjulet. Matcha dessa med övningar som lat pulldowns eller wide-grip lat pulldowns. De arbetar på dina biceps, axlar, mittrygg och laterala sidor.

Variabelt motstånd

Vad sägs om remskivor med variabelt motstånd? Kablar eller remskivor av detta slag kan variera mängden utrymme mellan fasta vikter och svängpunkter. Precis när du tränar kommer de svåraste rutinerna att ha mellanrummen mellan svängpunkterna och vikterna krymper, så det är lättare för personen att ta hissen.

Följaktligen kommer de enklare rutinerna att utrymmet mellan vikten och axelbuntarna ökar, så musklernas resultat är välbalanserade.

Fast motstånd

Det fasta motståndet är den minst vanliga remskivan bland dessa undertyper. Kablar av dessa typer är bäst för styrketräningsövningar. Du kan justera dessa maskiner baserat på dina preferenser på svårighetsnivåer.

Abs-maskiner och bänkar

Bukträningen är mer än bara för att förbättra kroppens estetik. De praktiska anledningarna till att arbeta med magmusklerna är att förbättra hållning eftersom dessa muskelgrupper stöder ryggraden och bidrar till din balans.

Det förbättrar också kroppens stabilitet, samt förbättrar andningsfunktioner som andning. När bukområdet utarbetas bygger personen styrka och uthållighet, vilket minskar ryggont och utvecklar sin hållning.

Ab-maskiner kan underlätta övningar som inkluderar pressens kabelmaskin, rodermaskinens knästopp, lutningsbänkens sit-ups och mer. Detta leder oss till en relevant kategori, det vill säga bänkutrustningen.

Träningsbänkar är räckefritt träningsstöd i bänkens struktur men utan bakgavel eller huvudgavel. Det används mest för att träna bröstet med skivstången och med de fria vikterna för att träna ryggmusklerna. De mest populära övningarna inkluderar den omvända hantelflugan, hantelbänkpressen, hantelns axelpress, skallekrossar, hantelrad och mer.

Sitt upp bänkar

En av de mest genomförda övningarna över hela världen är sit-up. Dessa är övningar för kärnan som bygger och förbättrar musklerna i buken. Utan utrustningen är dessa träningsrutiner lätt genomförbara. Men med en bänk kan du träna för att förbättra styrkan i din kärna. Den mångsidiga bänken förbättrar också stabiliteten och tonar musklerna.

Kaptenstol

Kaptenens stol, även känd som den romerska stolen, är också vanlig utrustning som används i gymmet. Personen står på ramen och använder stolens två armar för att stödja kroppsvikten när han eller hon lyfter benen. Dessa hängande höjningar kommer att fungera på överkroppens uthållighet och samtidigt hålla stabiliteten i avstånd.

Ab-hjul

Medan man stärker magmusklerna kan man göra med sit-up, men ab-rullarna eller ab-hjulen kan stärka både din kärna och abs. Det ger lite belastning på nedre delen av ryggen, och många fitnessguruer säger att de är mer effektiva än vanliga sit-ups.

Andra utrustningar under denna kategori inkluderar abs gunga, skumrulle, kettlebell, pull-up och chin-up barer, stabilitet boll, justerbar vikt bänk, platt vikt bänk, olympiska vikt bänk, och specialist vikt bänk.

Viktmaskiner

Styrka och konditionering sker med användning av viktmaskiner. Vilka är detaljerna om den här typen av utrustning som används i gymmet?

Viktmaskiner erbjuder ungefär lika fördelar som med fria vikter. De arbetar på en bred uppsättning muskelgrupper, inklusive dina kärn- och stabiliseringsmuskler. Men maskinvarianten låter dig, särskilt nybörjare, lära dig om bra form och avancerade lyftare för att lägga på dig mer vikt.

Idrottare är i dessa maskiner när de kommer tillbaka på benen från skador och återintroducerar sig själva till lyft. För nybörjare är det enkelt att använda dessa maskiner, eftersom många leverantörer utformar dem med skriftliga instruktioner. Dessa inkluderar justering av säten, handtag och allt som tar dig till din ideala träning.

Bröstflygmaskin

Bröstträning sker med olika utrustning. En av dessa är bröstflygmaskinen. Denna utrustning är strukturerad för att förbättra muskelmassa och styrka i bröstområdet. Med denna utrustning kan personen öppna och stärka musklerna bakom axlarna i varierande vikter och motstånd.

Smith-maskin

En annan stor viktmaskin är Smith-maskinen, perfekt för styrketräning. De vanligaste typerna har en skivstång konstruerad i stålskenor för att låta rörelser i vertikal och nästan vertikal riktning. Skivstång motverkas vanligtvis inom Smith-utrustningen. Det som är bra med det är hur det kan bygga dina muskler snabbare än de fria vikterna kan göra.

Fler av dina viktmaskiner inkluderar bröstpressmaskinen, nedrullningsmaskin i sidled, kabelbänk med låg remskiva, benpressmaskin, benförlängningsmaskin, sittande böjningsmaskin, kalvhöjningsmaskin, funktionell tränarkabel etc.

Stänger

Låt oss nu titta på barerna, en annan uppsättning utrustning som används i gymträningen. Det finns olika typer, och en av dessa är den olympiska tyngdlyftningsfältet. Denna utrustning är där personen tränar placerar de cirkulära vikterna.

OS-styrketräning

Den olympiska tyngdlyftningsstången är standardutrustningen för tyngdlyftning för män. Den väger 45 kg eller cirka 20 kg. Kvinnors version kan modifieras något till 33 kg eller cirka 15 kg. Under tiden är kraftlyftande skivstång på 55 lb.

SE-fält

Vissa gym erbjuder dessa i lättare och kortare versioner. En annan variant är SE-baren, kännetecknad av krökningar på kroppen. Människor använder SE-baren för skivstångskrullar och tricepförlängningar.

Innan du använder någon av dessa barer rekommenderas du att ta med viktpropparna för att undvika att skada dig själv och dessutom olyckor. Det finns tillfällen när stängerna kan få vikterna att glida av, vilket hindrar dig från att träna smidigt.

Mångsidiga maskiner

Vi har kommit till den sista delen av guiden till utrustningen som används i gymmet. Mångsidiga maskiner är mycket vanliga i gymklubbar med mindre utrymmen. För att bibehålla träningskvaliteten föredrar ledningen att köpa dessa typer av maskiner från leverantörer för att tillåta flera träningspass utan att ta upp för mycket utrymme.

Perfekt för individuell träning och gruppträning, multifunktionsutrustning erbjuder den variation du behöver och bygger muskler och kardiovaskulär styrka på nolltid. Leverantörer av dessa maskiner ser till att de har den innovativa designen med huvudmålet att få ut det mesta av din träning trots gymmet.

Med de bästa designen kan du arbeta med olika rutiner och justera inställningarna för att maximera dina träningsresultat.

Parallell stång och benhöjning

Parallellstången och benet höjer typer av utrustningstjänster för att utöva många grupper av muskler. Du kan börja med att komma i rätt position på parallellstängerna. Använd vadderingen för att placera ryggen, med underarmen vilad mot armstöden, när du håller och tar tag i handtagen som ligger precis fram.

Se till att hålla benen utsträckta innan du sakta lyfter fötterna upp mot taket. Benen måste dras ihop och hållas raka.

Efteråt, pressa din nedre mage så hårt som möjligt på din väg uppåt och så långt du kan. Behåll detta för att räkna och återgå till din ursprungliga hållning. Upprepa med önskade reps och set.

TRX hängande rep

Det finns också flera träningspass du kan göra med TRX hängande rep. Den här utrustningen är i princip för alla, oavsett om du är nybörjare, proffsidrottare, yogapraktiker, löpare, cross-trainer, cyklist, stridsidrottsman eller medlem i armén.

Övningar med TRX-utrustning ger det bästa av fettförbränning, styrketräning och förbättring av kardiovaskulär hälsa. Varje gång och gång på gång skapas innovationer för att förbättra vad TRX kommer att betyda för fitnessentusiasten.

Sandpåse

När man talar om multifunktionell utrustning som används i gymmet är sandsäckar mycket effektiva för träningen. På samma sätt delas sandsäckar som resväskor, men de innehåller en mängd olika vikter beroende på det träningspass du väljer.

De är utformade för en helkroppsträning som ersätter konventionella viktövningar på ett sådant sätt att de hjälper till att kombinera styrketräning och uthållighetsrutiner. De är lätta och säkra att använda i gymmet.

Denna typ av utrustning innefattar nedrullning i sidled, axel- och bröstpress, predikarkrullmaskin, benkrullning, benförlängning, dubbla justerbara remskivor, medicinboll och stridrep.

Vilken utrustning används i gymmet: Wrap up

Att uppnå vad du vill för din kroppsbyggnad och att ha rätt utrustning går hand i hand. Tidigare var denna utrustning stenblock och andra element som människor kunde hitta från naturen. Idag banar moderna sätt för att dessa maskiner ska skapas.

Det finns otaliga gymutrustningar du kan hitta runt. Denna omfattande guide har gett en hel del, och definitivt, om vi fortsätter framåt, finns det mer utrustning som används för träning – enkel och enorm, för nybörjare och avancerade träningspass, gamla och nya, och många andra parametrar.

Vilken utrustning används i gym och gym? Du har sett hur varierad denna träningsutrustning kan vara. Var och en av dessa typer har sina syften och mål för kroppen, i syfte att uppfylla dina konditions- och hälsomål. Leverantörer av denna utrustning ser till att de skapas med högsta standard, rätt material och erbjuds till ett pris som passar budgeten för entreprenörer och de som vill inrätta ett gym.