Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Gymmaskiner och deras användning för fysisk kondition

Varför tränar folk? Det finns olika anledningar till varför de besöker dessa fitnessklubbar, oavsett om de är rekreations- eller för hälsoskäl, vilket gör det möjligt för dem att förstå gymmaskinerna och deras användning.

Varje dag förändras din kropp och hur den anpassar sig till miljön. På andra sidan av allt finns det både positiva och negativa effekter av övningar, så det är mycket viktigt att rådgöra med läkaren innan du deltar i någon av dessa aktiviteter.

Men vad som är säkert är att träna eller träna kommer att hålla kroppen aktiv och i rätt form. Varje åldersgrupp måste träna, oavsett deras fysiska förhållanden. Din träningsrutin måste kunna följa riktlinjer för din ålder, liksom dina allmänna hälsotillstånd. Ändå måste kroppen samarbeta, men i slutet.

Tidigare har du lärt dig översikter över vad denna gymutrustning är. Den goda frågan är dock, vad är dessa gymmaskiner och deras användning? Det här är vad vi kommer att diskutera med dig idag.

Gymutrustning och deras användning

I den här artikeln kommer du tillbaka till den utrustning du har läst om tidigare. Här kommer vi att zooma in över deras användningsområden och vad de gör för ditt träningspass. Då lär du dig också hur du använder denna gymutrustning för nybörjare. Vi uppmanar alla att krama här och lära sig om dessa gymmaskiner och deras användningsområden.

Full uppsättning maskiner

Full uppsättningar är maskiner som skapats för att hantera flera muskelgrupper i en utrustning. Dessa ger personen motstånd som liknar fria vikter, men du kommer att röra dig mindre i ditt utrymme eftersom träningen är möjlig i en enhet. Dessutom varierar trögheten i deras vikter också.

Ett utmärkt exempel på en hel uppsättning maskiner är en som ser ut som en knäböj men kommer med en skivstång som glider i den fasta haken, annars känd som din Smith-maskin. Varje träningshack händer här. Har bråttom? Gå över till den här utrustningen och se till att den inte används av din gymnastikklubb för att börja träna. Du slutar på nolltid.

En av de bästa övningarna du kan göra med maskiner med full uppsättning är den konventionella ryggknäpen med skivstången. Det här träningspasset riktar sig mot dina quadriceps och glutes i varje rep. Balans krävs för att undvika att falla framåt och bakåt.

Dessutom skulle du inte heller behöva överföra till annan utrustning när du vill luta push-ups. Använd maskinens stegvisa skivstång för att komma igång i en hög position (detta kommer med mindre motstånd) och arbeta dig själv nedåt för mer styrka. Börja med detta och sänk bröstet mot baren. Fortsätt.

Det finns en tredje övning du kan göra med dessa maskiner? Ja, du läste rätt. Inverterade rader kan göras utan att lämna området. Börja med att ta dig över baren och dra dig uppåt. Se hur dynan ger en buffert mellan stången och bröstet.

Det hindrar din axel från att komma in i en felaktig hållning. För att uppnå dina mål för din kroppsbyggnad, börja på höjden där du träffar reps. Arbeta nedåt när du blir mer bekant med denna inställning.

Cardio-maskiner

Kardioövningar är både bra för att starta träningen och för att avsluta rutinerna. Det riktar sig till din hjärtfrekvens och säkerställer att blodöverföringen balanseras i kroppens vävnader och organ.

Först måste du hålla dig tydlig om dina hälsomål. Lär känna om du tränar för prestanda, med andra ord; du vill till exempel träna för att vinna i en tävling. Eller är du en äldre medborgare som mest vill träna för hälsofördelar? Behöver du kontrollera och hantera ditt blodtryck och diabetes? Eller vill du helt enkelt förbättra kroppens form?

Löpband

Visste du att löpband är bortom bara hjärtat? Denna gymutrustning kan också erbjuda variationen, speciellt om den testas av olika färdigheter, storlekar och åldrar. Cardio-träningspass för dem med en smalare figur skiljer sig från dem mot fetma.

Med löpbandet kan du också anpassa de resultat du vill ha för din hälsa. Oavsett om det handlar om att ge dig själv starkare benmuskler eller träna med lutningar, är det viktigt att vara medvetet. Eller det kan också handla om att uppnå längre uthållighet.

Ellipticals

Ofta är alternativet till löpband elliptiska. Att kombinera de två i din träningsrutin en viss dag är också fantastiskt. När det gäller deras fördelar för fysisk och kardiovaskulär hälsa, kan elliptiska förse dig med låg effekt men ändå effektiva träningsrutiner. Det är en av de mest lukrativa gymmaskinerna inom hälso- och fitnessbranschen. Men vad är användningen?

Jämnhet i träningen och lätt böjning av knäna är med dessa maskiner. Det är perfekt för personer som återhämtar sig efter skador, inklusive professionella idrottare.

Stationära cyklar

Gymets svar på din klamring för cykling är den stillastående cykeln. Dessa cyklar är kända för att öka din kardiovaskulära hälsa, hjälpa till med viktminskning, bränna ditt kroppsfett, ge dig ett lågt träningsregime och stärka dina ben och nedre muskler. På samma sätt som att cykla möjliggör detta också säkrare intervallträning än att göra det på vägen. Perfekt för nybörjare.

Intervallträning banar väg för att uppnå intensivare övningar med utökade intervall och smidigare träning, men aldrig kompromissa med resultaten. Med andra ord får du bränna dina kalorier snabbare och du kan förbättra dina konditionsträningar.

Cykling är ett rekommenderat sätt att få styrka, men att göra detta utomhus kan medföra faror, som dålig sikt, ojämna vägar och andra bilister som trampar i backarna och motorvägarna med dig.

Aerobic Steppers

Aeroba trappsteg är verktyg som används för steg aerobics, och denna utrustning ser ut som ett steg från en trappa. Övningarna ger fördelarna med intensiva konditionsträningar, utan att du lägger för mycket stress över lederna. Sammantaget förbättrar det din kondition genom att bygga din styrka, minska fett och förbättra ditt kardiovaskulära välbefinnande.

Dessa steg är också kända för att bränna kalorier, vilket gör det till det bästa sättet att bibehålla din målvikt för kroppen. Det ger också fördelar för kognitiv hälsa, eftersom steg aerobics kan öka din energi och humör.

Medan du använder dessa stegar får du din överkropp, kärna och ben i rörelse, vilket bygger din flexibilitet och styrka. Kom ihåg att många rutiner med stegen kan verka komplicerade för nybörjaren, men du kan alltid behärska programmet när du gör det flera gånger.

Perfekt för balansförbättring, smidighetsförbättring och förbättring av din koordination, många träningspass med utrustningen är i gruppklasser, vilket också förbättrar sociala färdigheter. Visste du att steppers också kan hantera din benhälsa, diabetes och blodtrycksnivåer?

Roddmaskiner

Rodutrustning är också populärt i konditionsträningsanläggningar. I likhet med dina stillastående cyklar är det här lösningarna när du letar efter intensifierade övningar med sport som rodd och tar med dig inomhus eller i utomhusparkerna i närheten.

Rodd är ett komplett träningspass, så du måste överväga att ha detta i dina rutiner. Oavsett om du vill gå ner i vikt, korsa eller träna innan du tävlar på vattnet, ger rodd övningarna som inkluderar konditionering och förstärkning. Människor som vill återhämta sig från skador tar också detta sätt.

Det som är bra med roddmaskiner är hur de erbjuder aerob och kardiovaskulär konditionering, komplett konditionering och är skapade för övningar med låg effekt. Att konditionera kroppen ger musklerna träningen, med varje slag som möjliggör effekter på kalvar, hamstrings, quadriceps, abs, glutes, obliques och pecs.

Du kommer också att arbeta på dina lats, deltoids, biceps, övre rygg och triceps. Du kan också förbättra ditt grepp och dina händer när du håller i utrustningshandtagen.

Remskivor

Det slutar inte med denna konditionsmaskin i din gym; vad är alltså andra gymmaskiner och deras användning? Om du går vidare med remskivor är det enheter som kan maximera din kropps fulla potential med de distinkta delarna, dvs. kabeln och vikterna.

Remskivor i gymmet kan erbjuda ett varierat träningspass så att du kan prova nya saker. Just nu måste du förstå att remskivemaskiner inte är avsedda för konditionsträning längre, utan mer för att öka styrkan och bryta en träningsplatå.

Du vänder dig bort från skivstänger och hantlar och rör dig mot där dessa gymmaskiner är. De kan ha liknande fördelar för kroppen eller ge liknande resultat, men den här maskinen kommer att vara annorlunda eftersom den ger mer frihet att röra sig som du vill ha den.

Gymutrustning med kablar erbjuder smidiga sammandragningar under träning, vilket innebär att du kan utföra fler variationer i träningen när du överför från lätt till tungt motstånd. Ännu mer, eftersom utrustningen är praktiskt taget säker, kan nybörjare använda kabelmaskinerna, naturligtvis, med rätt vägledning av fitnesstränaren, om de också använder de fria vikterna. Att kombinera båda ger fler hälsofördelar.

Abs-maskiner och bänkar

Oskyldig som de kan se ut, finns bänkar i gymmet för att underlätta träningen genom att tillhandahålla en plattform när du använder fria vikter, tillsammans med andra övningar. Du kan också justera dem baserat på deras struktur, oavsett om du vill ha bänken med ryggstöd eller utan. Du kan sitta och vila på bänkarna innan du gör en ny träningssats.

Bänkar är ofta ihopkopplade med skivstång i en maskin, men detta kommer sannolikt att vara en del av multifunktionell utrustning, men dessa stolar används för att träna bröstet och utföra flugorna.

Å andra sidan kan abs-maskiner komplettera de nuvarande träningspassarna du gör. Kom ihåg att utrustning är närvarande för att erbjuda ett medium för din träning, vikt eller motstånd. Du måste variera träningen för att få bättre resultat, eftersom du blir mer aktiv hela tiden jämfört med att göra crunches och plankorna upprepade gånger.

Övningar med ab-maskiner inkluderar att arbeta på dina mage och obliques, program som låter dig hugga åt vänster, höger eller mitt, träna din nedre rygg och andra mer.

Viktmaskiner

Sedan har du viktmaskinerna som kännetecknas av dina fria vikter. Samtidigt erbjuder de liknande fördelar med dina fria vikter; denna utrustning fungerar på ett bredare utbud av dina muskelgrupper, inklusive stabiliseringsmuskelgruppen och kärnan.

Med tyngdmaskinerna kan nybörjare komma igång med att bygga formuläret, medan avancerade lyftare kan använda dessa för att lägga mer vikt till sina siffror.

Nybörjare kan ha dessa maskiner lätta att använda eftersom många har instruktioner. De är också bra för dem som landade från skador, kanske efter en fotbollsmatch. Viktmaskinerna kan ställas in efter det aktuella träningsområdet.

Rekommenderade övningar från gymets viktutrustning är bröstpress, lutning av bröstpress med fria vikter, nedrullning i sidled, hantelknäböj, hantel enarmad rad och sittande benpress.

Kom dock ihåg att viktmaskiner inte rekommenderas endast för styrketräning. Men de är också mycket användbara för att träna även när du återhämtar dig efter operationer eller skador. De utgör färre risker för att dessa skador ska förvärras om du behöver komma igång med ditt träningsprogram.

Nybörjare kan lära sig att använda dessa även utan att läsa en handbok. Tydliga och lättlästa instruktioner finns på denna utrustning och förklarar också. På något sätt tycker du att du är osäker på hur du använder dessa maskiner, kontakta gympersonalen, träningsutbildare eller prata med din hälsokonsult.

Barer

Sedan har du barer. Det här är också apparatsatser i gymträningen, och det finns olika typer. Den första är den olympiska tyngdlyftningsstången för personer som tränar med cirkulära vikter. Då har du SE-fältet, som refererar till den kortare och lättare versionen. Vad är dessa gymmaskiner och deras användningsområden? Låt oss ta reda på.

Olympiska tyngdlyftningsstänger används för att öka fysisk kraft, förbättra kroppens hoppförmåga, öka smidighet och hastighet, förbättra din kroppssammansättning och förbättra kärnans styrka och stabilitet.

Vetenskapligt är kraft beräkningen av den kraft du har applicerat och multipliceras med det färdade avståndet dividerat med den tid det tog för denna rörelse. Med andra ord kan personen visa styrka med snabbhet.

Med dessa typer av barer kan du stärka denna förmåga med övningar som inkluderar marklyft, knäböj och andra som hjälper till att utveckla personens effekt. Det har sagts att dessa resultat är märkbart högre än de som gör grundläggande övningar.

Att arbeta med kraft innebär att arbeta pausen mellan dina muskels ryckfibrer, främja bättre acceleration och få fler muskelfibrer att träna. Då förbättrar den här typen av barer också möjligheten att hoppa. Idealisk för gymnaster, skridskoåkare, basketspelare och volleybollspelare, hoppning är nödvändigt för olika sporter. Att förbättra detta innebär hjälp av denna gymutrustning.

Följaktligen används SE-stången för dina skivstångskrullar och tricepförlängningar. Skivstångskrullar är grundläggande övningar som hjälper till att öka muskelstorleken.

Först, gör den perfekta skivstångskrullen rakt upp med fötterna och axelbredden isär, samtidigt som du håller knäna i en lätt böjning, och magen är tätt. Ta tag i utrustningen med dina axelbreddspalmer uppåt, sänk armarna helt mot låren och böj något åt ​​höger när du når armbågarna. Du är i startpositionen.

Lyft sedan gradvis och försiktigt ribban mot den övre delen av bröstet och isolera biceps när musklerna pressas. Håll dig i den här positionen för ett antal gånger och upprepa.

Å andra sidan är tricep-förlängningar med SE-barerna träningsrutiner är isoleringsprogram som riktar sig mot dina triceps genom konsekvent armbågsböjning med motstånd. De överliggande tricep-förlängningarna är perfekta för nybörjare, innan de flyttar och varierar med de fria vikterna på kranskrossar.

För att göra träningen försiktigt utan att bli skadad och maximera resultaten, håll dina armbågar stabila under hela träningen för att se till att isoleringsträningen fungerar för dig. För att göra det mest effektivt av din träning måste du hålla hållningen för att räkna när armarna är helt utsträckta. Axelpressar är också effektiva för triceps, så se till att du inte överbelastar denna muskelgrupp med rygg-mot-rygg-träning. Efter dessa barer tar vi dig till användningen av multifunktionsmaskiner i gymmet.

Mångsidiga maskiner

Gymmaskiner i kategorin att de är mångsidiga är perfekta för både individuell träning och gruppträning, de erbjuder variationen i träningen och låter dig bygga både dina muskler och kardiovaskulära styrkor på nolltid.

Med innovativ design kan denna gymutrustning förändra ditt sätt att göra rutiner och maximera dina träningsresultat. Den mest populära multifunktionella gymutrustningen är parallellstången och benhöjningen , TRX hängande rep och sandsäcken.

Bröstpressmaskiner

Sist men inte minst, bröstpressmaskiner. Hälsofördelar med utrustningen varierar från att ge dig bättre kognition och förbättra din benhälsa. Den största fördelen är dock att utveckla styrkan i överkroppen.

Övningar du kan göra med bröstpressmaskinen är kabelövergång, pec-däck och dopp. Bröstpressövningar kommer att fungera för att utveckla din styrka, såväl som dina muskelvävnader. Det fungerar på individens pectorals, deltoids, serratus anterior, biceps och triceps.

Att stärka kroppens kraft och styrka är praktiskt för dem som är involverade i det dagliga arbetet, som att skjuta barnvagnar, kundvagnar och tunga dörrar. Idrottare som regelbundet använder bröstpressmaskinen kan ta detta till sina baseboll-, tennis- och simmatcher.

Dessa övningar är också perfekta för människor som tittar på att få muskler medan de går ner i vikt. Det hjälper till att bränna kalorier även när du är i vila, vilket gör att du ser bättre ut och känner dig yngre, vilket ökar ditt självförtroende.

Nu när vi har tittat på dessa viktiga gymmaskiner och deras användningsområden, låt oss se i guiden hur du ska ha dem under träningen ordentligt.

Hur man använder utrustningen

Att navigera in i överflödet av gymutrustning som du kan använda i gymmet kan rentav vara överväldigande och samtidigt vara skrämmande och förvirrande. Det finns berättelser om människor som tränar i gymmet som felaktigt tillämpar träningen på en av de apparater som är avsedda för den andra och tänker att detta är exakt.

Det finns guider som leverantörerna av gymutrustningen kan inkludera i paketet, men det är fortfarande bäst att konsultera din tränare eller att läsa om resurser som denna.

 • För att börja ställa in maskinen enligt ditt träningsprogram. Ange till exempel baserat på vikten du för närvarande kan hantera. Det genomsnittliga antalet repetitioner är från 10 till 12 reps i varje rad, där de två sista repsna ska göra det möjligt för dig att göra träningen exakt. Varje gång och dag för dag måste du kunna öka vikten du lyfter.
 • Ihållande och stadiga rörelser är det som rekommenderas. Dra nytta av din fart, samtidigt som du ser till att du kontrollerar lyftningen. Stoppa inte eller gå mot ett annat träningspass om du inte kan upprätthålla det avsedda antalet reps. Försök justera vikterna till ett lättare block.
 • Varje fas ska vara ungefär två sekunder att slutföra. Andas in, andas ut och andas medan du lyfter. Andas ut medan du lyfter och andas in när du spänner upp för nästa lyft. Du kommer att inse hur viktigt andningen är när du är i styrketräning.
 • Undvik att slå på vikterna med maskinens andra delar. Om du hör ett högt knallande ljud i slutet av din rep, kanske du inte tränar exakt. Felsök och se om justeringen är korrekt med maskinen. Innan du går framåt ska du justera utrustningen. Det finns också tillfällen när du lyfter väldigt snabbt, eller om du lyfter en tyngre vikt än vad du borde ha för tillfället.
 • Börja med det sammansatta träningspasset innan du går vidare med isoleringsövningar. Den förra är övningar som riktar sig till olika muskelgrupper samtidigt. De består av din bröstpress, assisterad uppdragning, nedrullning i sidled och benpress.
 • Dina isolerade övningar är med benförlängningen, biceps- och tricepsmaskinerna och benkrullningen.

Utrustning för nybörjare och seniorer

Sättet som nybörjare dyker in i träningsprogrammet skiljer sig från hur seniorerna gör det. Under tillverkningsprocessen har tillverkarna av denna utrustning säkerställt att de kan anpassas och justeras utifrån dina hälso- och fysiska konditionskrav.

För första gången i den här rigorösa träningen måste de göra sakerna ett steg i taget. Det är sant att det kan vara frestande att imitera andra människor i gymmet som redan bär tyngre vikter.

Var dock inte missnöjd om du till att börja med är maskinens lättaste vikter. Människorna du ser runt i din gym kan redan ha investerat tid och räknar nu år i sitt träningspass. När du är konsekvent en dag kommer du också att kunna träna. Rådgör alltid med din tränare.

För seniorer är mittpunkten alltid på träningens lätthet. Människor från denna åldersgrupp kan redan ha hälsotillstånd som kan utmana hur de kan göra specifika träningspass. Deras program måste utformas efter deras hälsoproblem.

Låt oss till exempel ta en äldre medborgare som besöker gymmet men har svårare att upprätthålla TRX och träningspass med höga intervaller, till skillnad från de yngre. Individer i dessa åldrar bör ta reda på rätt träningspass som är anpassat efter deras behov.

Nybörjare

Om du är ny på gymmet kan du gå över till att använda någon av denna utrustning:

 • Lat rullgardinsfält
 • Benpressmaskin
 • Roddmaskin
 • Bröstpressmaskin
 • Kabel-biceps-bar
 • Trappmästare
 • Hängande benhöjning
 • Elliptisk
 • Bågtränare
 • Löpband

Seniorer

Idealiskt utformade för deras hälsoproblem, dessa är den avsedda gymutrustningen för seniorer:

 • Lat nedrullningsmaskin
 • Stabilitetsboll
 • Elliptisk
 • Handvikter
 • Yogamatta
 • Roddmaskin
 • Liggande motionscykel

Bästa varumärken att använda

Innan du använder den här utrustningen och njuter av de hälsofördelar vi har presenterat tidigare, måste ditt gymcenter kunna ha dessa inom sina områden. Det finns leverantörer och säljare av dessa gymmaskiner som du kan hitta runt. Dessa kommer från både kända varumärken och mindre kända varumärken men prisvärd utrustning för dina behov. Här är en översikt över våra bästa val.

Parameter

Som en av de finaste tillverkarna av träningsutrustning i världen har Paramount varit i branschen i mer än sex decennier efter att den grundades 1954. Det är känt med detta varumärke bland sina kunder, gymchefer och gym. operatörer.

Bläddrar och tittar på deras portföljer, de är också en utmärkt för att tillhandahålla en mängd olika utrustning, från cykelutrustning inomhus till löpband. Paramount har varit i flera affärssatsningar, förvärv och investeringar. År 2015 förvärvade Genuine Wellness Paramount, och är nu ett av undermärkena för True Fitness.

Sunsai

Det tredje bästa varumärket i kollektionen är Sunsai, en designer av skräddarsydd tränings- och gymutrustning som hållbart testats och skapats av de bästa ingenjörerna världen över. Denna utrustning är beprövad och testad, eftersom den används av fitnessentusiaster, idrottare och professionella kroppsbyggare.

De flesta av deras kunder och hårdvaruproduktion finns också i Indien; emellertid är varumärket överlägset och betrodda av flera gymägare i hela världen.

SEWIM

Ett välkänt varumärke som tillhandahåller gymutrustning, SEWIM stöder variation för varje träningspass. Från bänkar till multifunktionell träningsutrustning kan detta vara det näst största varumärket i världen.

Det är ganska ungt och grundades först 1993, med bodybuilding och designrehabilitering som deras flaggskeppsprodukter. I katalogen finns utrustning som erbjuds för användning i ungdomsgym, bodybuilding gym, träningsrum, rehabiliteringsrum och mer för olika områden i samhället.

Sedan starten, med flera års arbetsflöde, har varumärket förvärvat omfattande erfarenhet av att producera utrustning tillverkad av hållbara råvaror. Den senaste produkten är den justerbara hydraulcylindern som kallas FORMA.

Slutsats

Sammanfattningsvis är kvaliteten, hållbarheten, priset och användningen av dessa gymmaskiner viktiga överväganden. Utan att känna till detaljerna i dessa gymmaskiner och deras användning kan du begå ett misstag i träningen, vilket påverkar din övergripande form.

Varför är det viktigt att läsa resurser som den här som diskuterar användningen av dessa gymmaskiner? Helt enkelt för att de är avgörande för att du ska kunna uppnå dina hälsomål. Det bör inte finnas tid att slösa bort, och det är viktigt att tänka på att du får rätt form när du använder den här utrustningen.

Att bli medveten om dessa maskiner och vad de gör kommer att leda till förbättrad träning. Det finns lämpliga träningsredskap för yngre individer, och de är bäst för seniorer. Och om du äger ett gym, innebär det att välja rätt utrustning att välja rätt utrustning. Balansen mellan kvalitet och pris måste uppfyllas när man söker efter de bästa varumärkena.

Att se till att formuläret är rätt när du tränar är lika viktigt som att hålla dig hydratiserad. Även om du anstränger dig, kanske gör du skivstångspress med bänkutrustningen, men utan rätt form kommer du inte till önskat resultat. Observera att genom att maximera träningen kommer du att uppnå dina hälsemål i rätt harmoni.