Hur man börjar gymmet för första gången för män

Låt oss vara i det skede där du har bestämt dig för att träna regelbundet till gymmet. Det är inte så enkelt som 1-2-3, och för män som går in i träningspasset just nu är det viktigt att känna till riktlinjerna för hur man startar ett gym för första gången för män.

Att skrämma och avskräcka är ofta den första reaktionen när du närmar dig gymnastikklubbens mottagning, pratar med en konsult eller lyfter de första fria vikterna du har köpt till ditt hemgym. Nybörjare måste ta sig tid och inte skynda sig.

För nybörjare finns det justeringar du måste göra i ditt liv för att fortsätta med detta åtagande. Det är sant att besöka gymmet regelbundet är ett åtagande om bättre muskulös struktur, benhälsa, styrka och uthållighet.

Med detta sagt kan lyfta vikter få dig mot skador om du inte vet vad du ska göra. För att undvika detta är det nödvändigt att använda utrustningen i rätt form och med rätt volym. Oroa dig inte för riktlinjer som detta, inklusive kost och läror om strategier, är här för att ta dig till dina mål.

Vad ska jag göra första dagen i gymmet

Mäns krav på deras fysik skiljer sig från dem bland kvinnor. De senare tenderar att hålla en uppskattad ⅔ av sin muskelmassa och dubbelt så mycket fett från män, men kvinnor har bättre ämnesomsättning jämfört med män. För att dra slutsatsen kan du förvänta dig att de med mest muskulös volym och lite fett är friska och passar metaboliskt.

Ändå är antalet bland män olika. Med dem, baserat på studier, är frekvensen av förhöjt glukos och fasta i blodet 50 till hundra procent högre, med hela kroppens blodglukosklarering 15 procent långsammare. Samtidigt är glukosupptagningshastigheten i muskler bland män ungefär 30 till 50 procent lägre.

Den första dagen på gymmet känns ungefär som din första dag i klassen eller din första gången du flyttar in i ett nytt hus. Konsulten eller tränaren tar dig igenom en serie fysiska konditionstester, kontrollerar din vikt, kroppsmassindex eller BMI, tittar på din procentuella kroppsfett och mer innan du tar dig till det faktiska träningspasset.

Det finns termer du bör känna till, till exempel “uppsättningar” och “reps.” Du kanske har läst om detta när du söker efter träningspass från Internet, men det är fantastiskt att definiera dem här.

En rep, annars kallad repetition, gör träningen en gång. Om du uppmanas att göra sex reps av push-ups under den första dagen. Den måste innehålla sex räkningar eller varannan eller varannan sekund.

En uppsättning hänvisar till en samling reps utan vila eller med vila. Den första uppsättningen kan innehålla sex armhävningar och sedan vila, och den andra uppsättningen med ytterligare sex armhävningar. Just här har du två uppsättningar.

Gå inte omedelbart till den vikt du ser att andra arbetar med. Börja med en 20 pund hantel för dina bägare knäböj, tillräckligt lätt men ändå tung nog för att ge motvikt när du kommer djupare in i din knäböj. Rumänska marklyft kan kräva att du börjar med en skivstång på 45 pund. Men naturligtvis är dessa perfekta och kan förändras beroende på vikten du kan lyfta.

Håll dig hydratiserad och glöm inte att vila mellan uppsättningarna. Det är bra att låta en minut vila innan du fortsätter. Nu när du är nästan redo, låt oss ta en titt på tipsen

Hur börjar jag träna i gymmet? 10 effektiva tips för nybörjare i gymmet

Frågan om hur man startar gymmet för första gången för manliga individer kan komma att tänka på när du har bestämt dig för att anmäla dig till ett medlemskap i ditt närliggande fitnesscenter eller besöka utomhusparken. Det finns dock tips att följa när du bara är nybörjare i denna typ av träning.

Du kan vara van vid att springa eller jogga på morgonen, cykla eller spela en viss sport. Men att komma in i fitness i gymmet kan vara annorlunda. Här är tips att följa.

 • Håll en balanserad kost. Din diet innan du går till gymmet måste förändras, eftersom allt kan vara annorlunda nu. Din diet avgör träningens inverkan och det är varifrån du kommer att få den energi du behöver för träningen eller när du går i en snurrklass.
 • Sträck för att maximera flexibiliteten. En av de saker som gör män annorlunda än kvinnor är att män är mer flexibla än kvinnor. Vilket bättre sätt att arbeta med den här fysikens kvalitet än att maximera den? Glöm inte att stretching är en viktig del av varje träningspass. Ha detta före och efter att du förbinder dig till dagens träning.
 • Hoppa över träningen om du saknar sömn. Som nybörjare anpassar du din kropp till muskeluppbyggnad. Tidshantering bör vara en primär uppgift att utföra när du arbetar och träffar gymmet samtidigt. Ta detta som din läxa: sov gott och tillräckligt mellan sex till åtta timmar om dagen för att uppnå bästa resultat.
 • Ta det långsamt. Tendensen för varje nybörjare är att hoppa direkt in i de fria vikterna eller maskinen de vill använda i gymmet. Men vänta, det finns tidigare överväganden. Till exempel är det absolut nödvändigt att se till att du är kunnig om att använda utrustningen. Då måste du börja långsamt och gå framåt gradvis, och det är okej, varje kroppsbyggare har varit i din situation när de precis började.
 • Erövra din skrämsel. Det är sant att ditt gym kan jämföras med den första dagen på universitetet. Kulturchocken kan vara där men du måste kunna erövra denna hot. Öppna dina linjer och kommunicera med kamrater och nya bekanta i gymmet. Dina fitnessutbildare och konsulter kan också hjälpa till.
 • Var bekant med gymmetiketten. Träning på gymmet ger dig frihet. Det betyder att du kan göra träningsanläggningen till ditt uttag för vad som helst för ditt humör för dagen, var noga med att vara lugn. Det finns dock do’s and dont’s i gymmet, så kallad din gymsetikett. Det är okej att vara säker, men kom alltid ihåg att det finns begränsningar för allt. Du kommer att veta mer om dessa lite.
 • Kom alltid ihåg att ha dina sammansatta övningar. Kom ihåg att sammansatta övningar riktar sig mot vissa muskelgrupper, och varje träningspass måste ha detta. Bland de bästa sammansatta träningarna är DB-squat som kan modifiera dig själv för att bygga kärnan och arbeta på olika muskelgrupper.
 • Variera din rutin. Ditt träningsprogram kan komma från din favorit YouTube-kanal eller så kan det skapas av din personliga tränare. Kom dock ihåg att inte alla träningsvideoövningar kan presentera den information som krävs för dig. Matcha dessa med dina kroppsmål. Byt upp detta program varannan eller var tredje månad.
 • Fyll på kolhydrater efter träningen. Tumregeln är att äta 45 minuter till en timme före och efter att ha träffat gymmet, inte omedelbart. Öka sedan kolhydratintaget när du tar på dig måltiden. Kosten kommer att reparera din kropp efter energiförbrukning i gymmet.
 • Ta dina kosttillskott. Naturliga frukter och grönsaker är dyra när de likställs med vad din kropp verkligen behöver för att förvandla sig från en tunn ram till den perfekta formen. Du kan behöva köpa en hel del av dessa grödor, men lyckligtvis finns det kosttillskott du kan ta för att maximera och förstärka dina träningspass och resultaten. Du kan också blanda frukt för att förvandla detta till en smoothie med bättre smak.

Vad ska jag göra före och efter träning

Mycket av riktlinjerna som du kommer att läsa nedan kan ha diskuterat med dig i föregående stycken. Eftersom du är nybörjare i träningen är det viktigt att ha dessa i åtanke för din fysiska utveckling.

Före träningen

Innan du besöker gymmet, se till att du prioriterar följande: tillräcklig sömn, rätt kost och uppvärmning. För det första kommer att få tillräckligt med sömn för att ge kroppen en kraftkraft av energi även innan du tar mat och tar kosttillskott.

Håll dig hydratiserad. Att ta med en kanna eller ett vatten i gymmet är ett måste, eftersom vatten kommer att hydrera kroppen och hålla energinivåerna där de borde vara. Det kommer att vara svårt att komma igenom var och en av dina rep och sätta utan att dricka vatten efter att ha gjort dessa reps.

Du kan också ta snacks innan träningen. Mat ger energi, och utan den kan kroppen inte bära vikterna jämfört med de dagar då du har haft detta mellanmål. Bär sedan rätt kläder. Om du är van att ha på dig de krage långa ärmarna och byxorna på jobbet, byt ut detta till fitnesskläder och träningsredskap.

Efter träningen

Vanan efter träning är lika viktig som uppgifterna före träningen. Missa något av dessa och du misslyckas med att maximera hur du tar dina träningsmål till nästa nivå. Att sträcka sig för att svalna efter träningen är ett måste för att inte svalna kan leda till muskelkramper. Håll sträckorna i cirka 15 sekunder vardera.

Näringen efter träningspasset bör kunna bränna kroppen efter att så mycket energi förbrukats och släppts under träningen. Senare kommer du att kunna lära dig vilken mat som ska passa ditt träningsprogram.

Håll koll på ditt träningsprogram. Det kan vara i en traditionell anteckningsbok eller i din smartphones anteckningsblock. Detta kommer att undvika förvirring och ha en trång livsstil. Logga in hur många reps och uppsättningar du har gjort för idag och uppdatera detta direkt efter träningen. När du når hem och innan du tar en ny session på gymmet, läs igenom dessa anteckningar. Unna dig ett ångbad eller duschbad för att fräscha upp dig.

Läkarundersökningen

Bland de steg du måste gå igenom när du börjar i gymmet är läkarundersökningen. Många gymklubbar inkluderar detta gratis.

Den medicinska undersökningen inkluderar bestämning av ditt kroppsmassindex, procent kroppsfett och olika konditionstester. Du kan också hänvisas till den bosatta näringsfysiologen och hudvårdsspecialisten på ditt medlemsgym för din dietplan och en gratis konsultation, plus behandling för din hud.

Resten av läkarundersökningen inkluderar den allmänna utvärderingen, kroppssammansättningstester, kardiovaskulära uthållighetstester, styrka- och uthållighetsundersökning och flexibilitetstester. Om läkare ser områden som kan förbättras måste du följa deras recept.

Bekanta dig med gymmetiketter

Gymetiketter är en av de mest intressanta sakerna att prata om när du tränar i gymmet. Det finns definitivt etiketter, och tro det eller ej, det finns individer som förvånas över att de bryter mot reglerna. Här är de viktigaste tipsen att komma ihåg.

 • Ta med dig en handduk på gymmet. Din svett kan vara överallt och kan komma på bänkar och andra maskiner. Att droppa av svett är inte bara besvärligt för dig utan stänger också av andra gymmedlemmar.
 • Tappa inte vikterna och placera dem inte i sin ursprungliga position. Vad kommer du att känna om du ska börja träna men såg vikter över hela området? Som en form av artighet till nästa person att använda vikten, placera de fria vikter du har använt på racken en gång gjort.
 • Alternativt med andra att använda maskinerna när det är möjligt. Det sista du vill se när du tränar på gymmet är ett trångt utrymme. Om detta händer och om du har längre viloperioder, öppna maskinen för användning med en träningskompis eller en slumpmässig person i området. Du kan starta konversationer och få vänner.
 • Avstå från att införa din stil eller närma dig för att korrigera vad de gör, speciellt om du inte tillhör personalen eller inte är en av klubbens fitnessutbildare. Fokusera på din egen träning eller ännu bättre, bjud in en vän att träna med dig.
 • Andra viktiga etiketter att komma ihåg och implementera är att föregå starka parfymer, klä sig på lämpligt sätt och uppträda bra.

Vad ska jag äta efter min första dag i gymmet

Matlistan kan innehålla:

 • Ris
 • Pasta
 • Kyckling
 • Fisk
 • Jordnötssmör och mer hälsosam mat

Dessa är de grundläggande måltiderna som din dietplan måste ha. Du kommer att märka de betydande förändringarna i din kost innan du har börjat träna i gymmet och din första dag. Listan kan också innehålla:

 • Fullkornsbröd
 • Kycklinglår
 • Havregryn
 • Proteinpulversmoothies
 • Blåbär
 • äggröra
 • Grönsaker och avokado

Hur nybörjare går ner i vikt på gymmet

Styrketräning är nyckeln till att gå ner i vikt på gymmet även om du bara är nybörjare i programmet. När du har fått tillståndet från läkaren måste du kunna röra dig mer när du är på gymmet.

Blanda dina vandringsrutiner med långsam jogging och fortsätt till snabb promenad i minst 40 minuter och sex dagar i veckan. Tre hantelviktssessioner är perfekta, och du kan göra det när du tittar på filmer, strömmar tv-program eller lyssnar på dina favoritlåtar.

Det måste finnas en cirkelträning på en vecka och se till att du håller en hälsosam kost.

Hur länge ska en nybörjare träna i gymmet

Tidpunkten för träningen kommer att påverka resultaten i dina fysiska attribut. Du kanske har full energi att träna, kanske på grund av det kaffe du tog i morse, men visste du att det finns en idealisk tid att träna?

Träningar måste göras inom 45 minuter i gymmet, och vistelse i en timme eller mer anses redan vara för mycket. Om din tid inte tillåter, kom ihåg, fitnessspecialister, följ tanken att en 15-minuters träning är bättre än att inte kunna nå det här schemat.

Hur man använder gymutrustningen

Det är också sant att nybörjare kan tycka att det är ganska svårt att bekanta sig med gymutrustningen första gången de försöker. Ändå är det här som händer normalt, rätt? Det tar vanligtvis tid, kanske dagar till några veckor, innan du kan sätta igång och göra rätt träningspass på rätt sätt med gymutrustningen.

Hur startar jag gym för första gången för män när det gäller gymutrustning? Gör din forskning i förväg. Läs om bloggar som beskriver vad gymutrustningen gör. Och när du är i utbildningscentret, var inte blyg eller tveka inte att läsa instruktionerna i denna utrustning som en del av tillverkningen.

Korrekt form är viktig när du redan tränar med dessa enheter. Men vad kan vara den bästa utrustningen där ute?

SEWIM gymutrustning: vidare till fitness

Vad säger de bästa hälso- och fitnessspecialisterna? De bästa övervägandena när det gäller gymutrustning är kvalitet, användarvänlighet och prissättning.

SEWIM är en världsledande leverantör av gymutrustning för kunder och gymägare var som helst i världen. Ta din kondition vidare med maskiner för enskilda muskler, bestående av bänkar och instrument, för fria vikter, de med staplar, med hydrauliska funktioner, multifunktionella redskap, gymatlasser och mer.

Nybörjare, gör dig redo, din väg till bättre kondition är på väg att hända.