Hur man sänker blodtrycket naturligt

Vi måste hålla vårt blodtryck mellan 90 / 60mmHg och 120 / 80mmHg för att sänka risken för hjärt-kärlsjukdomar, psykiska skador, njurproblem och synskador. Men innan du tar p-piller kan du sänka blodtrycket naturligt genom att gå ner i vikt, driva en hälsosam kost, begränsa alkohol, nikotin och koffein och hantera stress och sova regelbundet. Man kan dra slutsatsen att genom att göra dessa metoder kommer blodtrycket att sänkas utan behov av medicinering.

Gå ner i vikt

Det första sättet att sänka blodtrycket utan att ta piller är att gå ner i vikt. I synnerhet bör du sträva efter att upprätthålla en sund kroppsvikt genom att träna tillsammans med att äta hälsosamt. Högt blodtryck och övervikt är korrelerade till varandra, så du bör hålla den ideala vikten för din längd och ålder.

Ju högre din vikt är, desto högre kommer ditt blodtryck att stiga. Håll ditt blodtryck inom det rekommenderade intervallet med bibehållen hälsosam kroppsvikt. Studier har visat att det att gå ner i vikt kommer att sänka både det systoliska och diastoliska blodtrycket.

Olika studier har visat det positiva sambandet mellan kroppsvikt och blodtryck. Fetma som genomgick viktminskningserfarenhet skulle få blodtryckssänkning. Samtidigt är personer med övervikt mer benägna att uppleva högt blodtryck.

Hur går man ner i vikt?

Träna regelbundet

Tillsammans med en hälsosam kost är det bara möjligt att gå ner i vikt om du har en aktiv livsstil. Se SEWIM.pl och www.fobar.pl om du vill veta mer om olika typer av träningsutrustning som gör att du kan gå ner i vikt. Det är viktigt även om du inte är nybörjare att träna utan att känna dig pressad eller överväldigad, så att undersöka i förväg kommer att förbereda dig.

Beroende på vilken träning eller utrustning du har valt kan du bränna kalorier som håller din vikt i schack. Förstå att du kan bränna kalorier även om det bara går i måttlig takt eller genom att använda utrustning för styrketräning. Med det senare ökar du också din ämnesomsättning, så din kropp fortsätter att bränna kalorier även efter träning.

Konditionsträning, vikt- och styrketräning, aeroba övningar och högintensiv intervallträning är bland de vanligaste sätten att bli aktiv för att tappa pounds. Eftersom alla är effektiva för att bränna kalorier kan du välja vilken fysisk aktivitet som matchar din förmåga. Överväldig dig inte genom att genast välja något i slutet av svårighetsskalan så att du inte blir avskräckt eller skadad.

Fortsätt med en hälsosam kost

Att driva en hälsosam kost ger naturligt blodtryck, inte bara för att det spelar en faktor för att upprätthålla den ideala kroppsvikten. Ännu mer betyder en hälsosam kost att konsumera matvaror packade med näringsämnen och komponenter som har en direkt effekt på att sänka blodtrycket.

För att driva en hälsosam kost måste du övervaka vad du äter varje dag. Börja med hur mycket kalorier du har dagligen och se till att du bränner dem. Samtidigt, minska konsumtionen av livsmedel som innehåller mycket natrium och ägna dina måltider åt olika frukter och grönsaker istället.

Vad ska man äta för att sänka blodtrycket naturligt?

Gröna bladgrönsaker, vitlök, tomater, rödbetor, bär, cantaloupes och nötter är livsmedel som kan sänka blodtrycket naturligt. De är rika på föreningar som direkt påverkar kroppens blodtryck. De kommer också att hjälpa till med viktunderhåll, vilket spelar en roll i blodtrycket.

Att äta färskvaror bestående av en mängd olika frukter och grönsaker sänker ditt blodtryck naturligt. De hjälper dig att känna dig mätt, vilket gör det mindre troligt att du längtar efter ohälsosam mat. Du vill berika din diet med grönsaker som är rik på kalium eftersom det direkt hjälper njurarna att utsöndra natrium genom urinen.

Gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker som grönkål, spenat, romansallat, rucola, collardgrönsaker, rovgrönsaker och schweizisk chard är utmärkta källor till kalium. De sänker ditt blodtryck och är fulla av näringsämnen som skyddar det kardiovaskulära systemet. Att äta dem varje dag är perfekt, så odla grödorna själv i apolytunnel genom att använda Krostrade.com.

Vitlök

Vitlök är ett populärt botemedel mot sänkning av blodtrycket. Anledningen till att den är effektiv är på grund av dess allicininnehåll som skapar olika mekanismer i kroppen. Enligt studier ökar det kväveoxid, minskar vasokonstriktion och hyperpolariserar vaskulära glatta muskelceller.

Tomater

En annan lättoljetunnel som ditt blodtryck kan dra nytta av är tomaten. Tomater är rika på lykopen som är fördelaktigt för hjärt-kärlhälsan. Lykopen kan till och med minska

blodtryck hos patienter med måttlig högt blodtryck.

Rödbetor

Att äta färska råvaror som rödbetor sänker blodtrycket eftersom det innehåller mycket nitrater. Kväveoxid påverkar blodtrycket eftersom det öppnar blodkärlen. I sin tur kommer denna vasodilatation att underlätta högt blodtryck.

Bär

Att äta frukt istället för mycket socker och bearbetade livsmedel hjälper dig att gå ner i vikt. Frukter som bär och cantalouper är dock också fördelaktiga för dem med högt blodtryck. Bär är en bra källa till flavonoider som hjälper till att minska frekvensen av högt blodtryck.

Cantaloupes

Cantaloupes är rika på hjärt-älskande näringsämnen såsom vitamin C, kolin, fiber och kalium. Att äta mat som är rik på dessa näringsämnen hjälper kroppen att genomgå processer som sänker blodtrycket. Och eftersom C-vitamin fungerar som ett diuretikum, kommer din kropp också att ha lättare att utsöndra vätskor.

Nötter

Ett hälsosamt mellanmål som du kan prova och gynna ditt blodtryck är nötter. Studier drog slutsatsen att konsumtionen av nötter minskar blodtrycket avsevärt. De inkluderar jordnötter, mandlar och pistaschmandlar som också är bra källor till magnesium som ytterligare hjälper till med vaskulär hälsa.

Vilka livsmedel ska man undvika med högt blodtryck?

Minska natriumintaget

Natrium har en direkt effekt på ditt blodtryck, och att minska ditt intag av natrium kommer naturligtvis att sänka ditt blodtryck. Förhållandet mellan de två är att din njure inte kommer att vara lika effektiv när det gäller att ta bort vatten. Därför måste blodkärlen arbeta hårdare och så småningom leda till högt blodtryck.

För att minska natriumintaget, sluta äta bearbetade livsmedel eftersom de innehåller mer salt. På så sätt kan du bibehålla 1500 till 2300 mg natrium om dagen i din kost. Håll dig vid färska varor och kontrollera etiketterna för att veta hur mycket natrium det finns i vad du äter.

Du kan också ersätta ingredienserna på din måltid med lågnatriumversioner av dem. Använd till exempel örter och kryddor istället för salt när du lagar mat. Du kan också hoppa över chips, konserver och desserter och istället välja frukt och grönsaker.

Vilka andra livsmedel ska du äta mindre?

Fettiga livsmedel som bacon, smör, margarin och stekta rätter är källor till mättat fett. Detta kommer att höja din kolesterolnivå, vilket riskerar hjärt-kärlsjukdomar. Människor som redan har högt blodtryck bör undvika eller äta dessa livsmedel med måtta.

Förutom natrium och mättat fett kan dieter som innehåller mycket socker orsaka komplikationer i blodtrycket. De spelar en viktig roll i viktökning, vilket kan leda till fetma och andra tillstånd. Sikta bara att ha 6 teskedar socker per dag.

Begränsa alkohol, nikotin och koffein

En aktiv livsstil och en hälsosam kost bestående av färsk frukt och grönsaker hjälper till att minska blodtrycket. Men vissa vanor som att dricka alkohol, röka och dricka koffein påverkar också blodtrycket. Begränsa ditt intag av följande för att få ditt blodtryck naturligt.

Alkoholpåverkan på blodtrycket

Alkohol är en faktor i kroppens blodtryck, och att dricka för mycket kan höja det till ohälsosamma nivåer. Det är bäst att bara begränsa ditt intag upp till två drinkar per dag. Överdryck varje dag kan orsaka långvarig högt blodtryck på grund av dess effekter på artärerna.

En annan anledning till att alkohol påverkar blodtrycket är att den påverkar viktökning. Alkoholhaltiga drycker är fulla av överflödigt socker och kalorier som kan öka kroppsfettet och leda till en dålig kost. Det påverkar livsstilen för starka drickare, vilket gör det svårare att hålla sig aktiv och äta hälsosamt.

Nikotineffekter på blodtrycket

En annan vice som påverkar blodtrycket ohälsosamt är rökvanan. Detta beror på nikotininnehållet som minskar artärerna, ökar hjärtfrekvensen, blodflödet och blodtrycket. Samtidigt främjar cigarettrökning ohälsosamma vanor i kost och motion som gör det svårare för personen att sänka blodtrycket.

När du röker är inte nikotin den enda faktorn som kan öka blodtrycket. Du kommer också att andas in kolmonoxid som kan få artärerna att härda. Detta leder till en högre risk för andra hjärt-kärlsjukdomar.

Koffeineffekter på blodtrycket

Hjärtklappningen vi känner när vi dricker koffeinhaltiga drycker är en indikation på deras effekt på blodtrycket. Denna ökning kan verka kortvarig, men koffeins regelbundna konsumtion kommer att leda till högre blodtryck i allmänhet. Olika studier visade att koffein kan orsaka högt blodtryck, och forskare ansåg det på grund av vasokonstriktion.

Även om långvariga kaffedryckare inte kommer att uppleva någon signifikant ökning av blodtrycket, kan denna dryck ha indirekta effekter på kroppen. Även utan koffein kan du njuta av ditt kaffe mer med stora mängder grädde och socker. Dessa ingredienser hjälper inte till att hålla en hälsosam vikt, vilket innebär att du kan löpa risk för högt blodtryck om andra villkor är uppfyllda.

Hantera stress och sova regelbundet

Efter att ha gått ner i vikt, strävat efter en hälsosam kost, begränsat alkohol, nikotin och koffein är nästa naturliga sätt att sänka blodtrycket genom att hantera stress och sova regelbundet. Vi förbiser ofta dessa dagliga vanor, men övervakning av dem är också korrelerat till vårt blodtryck. Stress och sömn är två faktorer som man måste tänka på för att uppnå en hälsosam blodtryckshastighet.

Hur stress påverkar blodtrycket

Stress påverkar blodtrycket på grund av de hormoner som din kropp producerar i stressiga situationer. Även om det bara är kortvarig stress har studier visat att det fortfarande kan påverka din kropp på lång sikt. Därför kan vi inte försumma korrekt hantering av stress.

De reaktioner och hanteringsmekanismer vi gör i stressiga situationer kan också höja blodtrycket. De inkluderar att äta ohälsosam mat och laster som att röka och dricka. När du är stressad är du också benägen att utveckla tillstånd som depression, vilket ger dig en högre risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Hur sömn påverkar blodtrycket

Mängden sömn som du regelbundet får spelar en roll i ditt blodtryck. Till exempel kan sömnbrist leda till högt blodtryck på grund av stresshormonerna i kroppen. Samtidigt stiger ditt blodtryck om du har dålig sömnkvalitet.

Du bör sträva efter att sova 7 till 9 timmar varje dag. Detta ger dig tillräckligt med vila för att undvika stress och minskar också risken för högt blodtryck. Förutom att sova för kort kan sömn för länge också vara ett problem för vårt blodtryck.

Nedre raden

Du behöver inte alltid lita på mediciner för att sänka ditt blodtryck. Du kan hålla det i en hälsosam takt på naturliga sätt som att gå ner i vikt, driva en hälsosam kost, begränsa alkohol, nikotin och koffein och hantera stress och sova regelbundet. Att integrera dessa vanor i det dagliga livet gör att du kan hantera dina blodtrycksnivåer och förhindra att andra sjukdomar utvecklas.

Du kan bibehålla den ideala kroppsvikten och minska risken för att utveckla högt blodtryck genom att träna regelbundet. Det är också viktigt att din diet består av olika färska frukter och grönsaker för att ge näringsämnen som kalium, allicin, lykopen, nitrater, flavonoider, kolin, fiber, C-vitamin och magnesium för att reglera blodtrycket. Regelbunden konsumtion av alkohol, nikotin och koffein är alla faktorer som höjer blodtrycket, så måttlighet är det enda alternativet för god hälsa.

Slutligen är dålig hantering av stress och sömn oregelbundet metoder som påverkar hormonerna. De kommer också att främja ohälsosamma hanteringsmekanismer som gör det svårare för kroppen att sänka blodtrycket. Sammantaget kan vår livsstil diktera en hälsosam blodtryckshastighet, och naturliga metoder som dessa kan sänka din hastighet.