Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Vilka är de magiska egenskaperna hos basilika

De magiska egenskaperna hos basilika är varierade, allt från kulinariska till hälsoändamål. Basilika kan stimulera och lugna magen mot kramper, matsmältningsbesvär, uppblåsthet eller gas. Den aromatiska effekten av örten behandlar också dålig andedräkt, medan saften från bladen kan påskynda ett botemedel mot insektsbett, stick och mer.

Basilika är en smakrik grön ört som kännetecknas av sina lummiga egenskaper, infödda till kontinenterna i Afrika och Asien. En medlem av mintarterna, basilika har flera sorter globalt. Det är mycket populärt i köket eftersom det används för kryddor recept. Men du kan också få denna aromatiska basilika för kosttillskott och te för extra hälsofördelar.

Bladen från basilika är perfekta hudhjälpmedel som används för att skydda dig mot insekter. Å andra sidan, till skillnad från söt basilika, har du också den heliga basilika som främjar balanseringen av sockerarter i kroppen, en fördelaktig hälsofördel för dem som har diagnosen diabetes. Dessutom används det också för att behandla bronkit, hosta, högt kolesterol och mer.

I dagens inlägg kommer du att lära dig mer om sorterna, skördeprocessen, magiska fördelar och läkande egenskaper hos basilika, med en snabb uppfattning om dess historia på sidan. Vi är mer än glada över att ha dig med i den här bloggen.

Varianter

Du har läst om söt basilika och helig basilika, två av örtens sorter. Men det finns mer i listan som du skulle vilja veta om.

Söt basilika

Basilikan som odlas mest, detta verkar vara den mest populära sorten, som används i flera italienska recept.

Bush eller grekisk basilika

Å andra sidan är grekisk basilika, annars känd som Bush-basilika, anmärkningsvärd från sin starka doft men ändå mild smak. Detta är den mest rekommenderade ersättaren för den söta basilikan. Grekiska sorter är kända för att producera kompakt buske tillskriven med små löv och som växer bra i potten.

Thailändsk basilika

Mer associerad med sydostasiatiska rätter, särskilt thailändska, kännetecknas denna basilika av sin anis-lakritssmak.

Kanel basilika

Från Asien finns det basilikasorter i Latinamerika, särskilt i Mexiko. Kanel basilika har kanelliknande attribut och arom. Den serveras bäst i stekta grönsaker, kryddiga rätter och recept med baljväxter.

Salladbasilika

Under tiden är salladbasilikum känd för att ha stora, mjuka och skrynkliga löv utan att ge bort den distinkta lakritsliknande basilikans smak. Sallat basilika används med sallader kastade med olivolja och tomater i köket.

Historia

Innan du går till basilikans magiska egenskaper i denna artikel kan du dra slutsatsen att basilika finns i olika delar av världen.

Närvaron av Asien i basilika kan ge dig en uppfattning om historien om denna ört. Känd för många som thailändsk basilika eller söt basilika, det är en del av arten och familjen av örter inklusive salvia, lavendel och rosmarin, kända ingredienser i köket.

Ursprunget till basilika spåras tillbaka till Indien, men man tror att den odlas i mer än 5000 år och har spridit sig över hela världen. Ursprunget kan till och med vara längre öster om Indien, med gamla historiska poster från 800 e.Kr. som antyder att basilika har använts i Kinas Hunan-region. Därefter spred sig örten till väster där den odlas inomhus och i kallare klimat.

I den forntida egyptiska civilisationen användes basilika för att bevara de döda, eftersom forskning om gravarna avslöjade att det finns basilika komponenter inuti. I Grekland, kanske på grund av dessa användningsområden, har örten varit en symbol för sorg för de döda. Termen “basilikon phuton” är grekiska för “magnifik” eller “kunglig”.

Bortsett från att den används i indisk medicin, har basilika, i judiska traditioner, djup symbolisk och kulturell betydelse. I deras folklore är örten en bra näringskälla för fasta. I Portugal kan basilika ges till din älskare eller betydande annan på religiösa fester.

Propagation

Innan vi går över till basilikans magiska egenskaper är det viktigt att först titta på hur växten förökas. Det finns tre huvudsakliga tillvägagångssätt eller steg: dela växter från livsmedelsbutikerna, sticklingar och utsäde av utsäde. Låt oss börja lära oss om den första.

Dela upp växten

För att börja behöver du en stormarknad, en jordbaserad krukväxtblandning, sax, krukor med dräneringshål och fat.

Först måste du ta bort växten från dess ursprungliga förvaring och placera den på ett rent bord eller en ren yta. Med hjälp av fingrarna måste rotkulan prickas i två halvor. Dela upp dessa igen, skär av de svagare skotten så att du får två olika klumpar med tre till fyra lövskott för varje klump.

Då måste du kunna plantera varje klump i sina respektive behållare med färsk jord för krukväxt, och det kan vattnas med ljummet vatten. Som du kanske vet, föredrar basilika att vara varm och fuktig, så att vattna den varje dag eller så på en till två tum i veckan kommer att sprida dem bättre. Förökning är viktigt för att ge dig massiv produktion.

Du kan nu hälla vattnet på jorden och undvika bladen för att förhindra svamprelaterade problem. Töm vätskan som läcker genom avloppsskålen efter varje gång du vattnar. Växten får sedan vad den behöver, låter resten gå mot avloppet, och kom ihåg att växterna inte får sitta på vattnet.

Slutligen placera potten under solen precis vid fönsterbrädan i dina lägenheter eller bostadsrätter.

Skärning av anläggningen

För detta steg i förökningen måste du ha basilika, färskvatten i ett glas och det valfria pulverformiga rothormonet.

Börja med att trimma basilikabladen av två tum från steget, men se till att du skär från basen. Placera sedan de trimmade skärningarna i klart glas med sötvatten och hitta ett område på en fönsterbräda där det kan få mer solljus.

Vad du kan göra är att doppa basilikastammens bottenområde i vattnet och sedan rulla den mot den lilla mängden av den valfria ingrediensen om du vill. Du måste dock se till att mängden pulver som appliceras inte överdrivs, och se till att skärets ände är knackad för att avlägsna risken för överskott. Så lätt.

Sådd frön

Nu går vi till den del där du sår fröet. Om du vill komma igång med att spira växten kan du blötlägga detta över natten i den fjärde koppen vatten i ljummet temperatur. Kom igång med att så ett eller två frön från varje kruka och täck dessa med en fjärde tum av din jord.

När fröna har grodd, eller växterna har gått in i processen, kan du tunna dem eller överföra dem till olika krukor. När du har planterat dessa frön, vattna basilikan. Det finns planteringsentusiaster som har använt sina barns badleksaker, som har fina sprinklers för jämn vattning. I det avseendet går du inte över mängden vatten.

Observera att basilika inte behöver ljus för att börja gro. Vad den behöver är ett varmt ljus som du kan hitta runt. Husägare kan också svepa plast över den övre delen av växten och därmed hålla jorden fuktig och varm som med de andra förökningsstegen.

Observera att du måste ta bort klädseln när fröna börjar gro. Spiring tar två veckor, och när det är klart ska plantorna förses med minst sex timmars solljus eller belysning varje dag.

Hur basilika skördas och lagras

Två av de mest intressanta processerna som får dig att uppskatta basilikans magiska egenskaper, ännu mer, är hur den skördas och lagras.

Skörd basilika

Basilikan som gör en bra sallad är en som skördas väl och perfekt. Det har sagts att den perfekta tiden för att skörda örten är när den har odlat flera löv och ännu inte har börjat få blommor just nu.

 • Om basilikan har börjat växa blommor, oroa dig inte för att du fortfarande kan kunna skörda dessa löv efter blomningen av dessa växter, eftersom du kanske inte får så stor av din skörd.
 • För att börja skörda dessa löv kan du klämma av varje blad för att ta hand om mögeln. Dessa mögel kan utgöra problem under skörden, så du vill hantera dem tidigt.
 • Sedan måste du kontrollera varje blad du skördar och kasta dem som visar tecken på problem eller löv som håller på att förvandlas till brunt eller gult.

Basil lagring

Även om du har förökat eller skördat basilikabladen, men utan rätt förvaring, kanske du inte kan förverkliga basilikans magiska egenskaper.

 • Förvara dem i kylskåpet och se till att de är helt torra innan du behöver lagra basilikabladen
 • Kom ihåg att våta löv kan bli bruna snabbare än du kan förvänta dig, så du kan använda en salladsnurr för att snurra dessa löv innan du förvarar dem i kylen.
 • Låt dem stanna i kylen några dagar och använd din örtvakt för att förvara dessa färska löv inuti.
 • Blinkande fryser vart och ett av bladen på kakbladet i 20 minuter innan du placerar dem direkt i din fryspåse, för att undvika att dessa klibbar ihop.
 • Om du vill göra basilikumisar kan du använda frysfack för örter eller mindre isbitar för frysning och förvaring.

Magiska egenskaper hos basilika

Diskussionerna du har läst ovan hjälper dig att förstärka hur du kan maximera basilikans magiska egenskaper. Men vad kan dessa egenskaper vara? Låt oss zooma in i var och en av dessa detaljer för att ta reda på det.

Perfekt för matsmältning

Örten kan stärka och stärka matsmältningssystemet såväl som nervsystemet, vilket gör detta till en rekommenderad läkare av huvudvärk, sömnlöshet och matsmältningssystemet. Den har en stor förmåga att hålla pH-nivåerna i kroppen i rätt balans.

En kraftfull antioxidant

Att bekämpa cancer är en av de största fördelarna med basilika framför andra örter. Den innehåller antioxidanter i kategorin vattenlösliga flavonoider. Dessa komponenter kan stärka din immunitet, skydda cellens struktur och fördröja tecken på hudåldring.

Perfekt för hudvård

Dessa tar oss till en annan av dess magiska egendom, en fantastisk hudvårdsprodukt. Att välja att bli naturlig när det gäller att ta hand om din hud kommer att få dig bort från de skadliga effekterna av skadliga ingredienser som finns i hudvårdsprodukter. Basilika är bäst för att behandla hudföroreningar, hjälpa till att avlägsna smuts och undvika igensättning av porerna.

Diabeteshantering

Denna sjukdom, diabetes, är en av de vanligaste dödsorsakerna bland individer. Att ha en basilika i köket som är lätt tillgänglig för kosten hjälper dig att förhindra effekterna av diabetes eller helt förhindra riskerna. Eftersom örten har en mycket låg glykemisk belastning hjälper basilika till att reglera kolesterolnivåerna, så att du kan hantera diabetes ännu bättre.

Läkande egenskaper hos basilika: hushåll, kulinariska & amp; Companion Planting

Basil är bara den perfekta kökskamraten eftersom du inte bara producerar de läckra måltiderna för din familj utan du får också en hälsosam ingrediens.

Bland recepten du kan göra med basilika är:

 • Lime Basil Pie
 • Lasagne med spenat-basilika
 • Basil & amp; Heirloom Tomat Toss
 • Pesto och mer

Användningen av basilika för hushållet är många. Om du vill använda basilika i köket finns det riktlinjer att följa.

Använd rinnande vatten och klappa basilikan torr under sköljningen. Bladen är de bästa ingredienserna för pizza eller garnering för rätterna. Kasta stjälkarna och stjälkarna eftersom de smakar bittra, men du kan inkludera de mindre stjälkarna i olika recept. Ta bort de stora venerna när du gör basilikan till sås.

För färgens intensitet, tillsätt färsk basilika i slutet av tillagningen. Det är viktigt att notera att långvarig uppvärmning kan få örts flyktiga oljor att sönderfalla. Torkad basilika måste bearbetas redan i början av tillagningen.

Växande basilika med Krostrade.com

Krostrade tillhandahåller växthus för den ivrig basilikodelaren. Med företagets breda utbud av marknader i Nordamerika och Europa behöver du som kund inte oroa dig för att du saknar produkter från lagret. Handla idag och få dina önskade produkter.

Växthus kommer att ge en idealisk miljö för att dessa basilikaväxter ska växa bra. Denna leverantör av diverse utrustning för hushåll och företag har en uppsättning växthus som du kan välja mellan i katalogen. De magiska egenskaperna hos basilika är till hands med Krostrade. För mer information, besök www.krostrade.com.