Vilka är de medicinska fördelarna med vitlök för välbefinnande

Att hålla vitlök hemma och i köket gör dig redo när du behöver omedelbar behandling för vissa sjukdomar. Vilka är de medicinska fördelarna med vitlök? Denna ingrediens kan vara en blodrenare som rensar ditt blod inifrån och ut; en häpnadsväckande behandling för förkylning och influensa; när du är i din kost, förbättrar det hjärthälsan; kan förebygga cancer och många fler.

Du kan uppnå detta när du har en vitlöksträdgård hemma. I vidskepliga övertygelser och folklore är vitlök ett element som sägs avvärja dåligt humör, och att ha en stash hemma kan ge lycka till. Men det bästa är att många kulturer i världen tror att vitlök avvärjer djävlar, vampyrer, varulvar och det “onda ögat” i europeiska folksagor.

Mödrar som har nyfödda barn skulle hänga vitlök inuti rummet för att skydda barnet från onda andar. I Sydkorea skyddar resenären från tigrar och andra rovdjur genom att äta vitlök innan en utomhusvandring. Visste du att Chicago är uppkallat efter “vitlök?”

Bevisade hälsofördelar med vitlök

Innan du tar itu med vad som är de medicinska fördelarna med vitlök för välbefinnande är det viktigt att känna till en liten översikt om vad dessa är. Vitlökens grödor närmast är lök, purjolök, gräslök och schalottenlök. Inbyggd i nordöstra Iran och Centralasien är vitlök en vanlig kryddning någon annanstans i världen och går tillbaka tusentals år.

Det renar blodet

På frågan vilka är de medicinska fördelarna med vitlök, skulle ett av de mest intressanta svaren vara att det renar blodet. Hur blodet visas under mikroskopet, liksom dess sammansättning, berättar mycket om personens hälsa.

Vad du kan göra är att ta två vitlöksklyftor från stashen med varmt vatten och dricka detta varje dag. Om du vill gå ner i vikt kan du pressa citron i ljummet vatten och kombinera med två vitlöksklyftor varje morgon. Det rensar inte bara blodet från toxiner utan också hela systemet.

Vitlök bekämpar kyla och influensa

Numera finns det influensaliknande koronavirus överallt, och till och med åtminstone har du symtom på influensa, hosta och förkylning, då kommer en vitlök om dagen att lindra din uppstoppade näsa. Det kommer också att öka din immunitet mot dessa virus.

Vitlök har i historien använts och konsumerats av flera arbetare för att förbättra sin immunitet när de arbetar i sina industrier. Ingrediensen är bäst i buljonger, heta grytor och soppor, bekämpa förkylning, influensa och bihåleinflammation.

Det behandlar vissa hjärtsjukdomar

En vitlök dagligen kan också sänka blodkolesterolnivåerna och behandla ett antal hjärtsjukdomar på grund av dess antioxidativa förmåga. Allicin i vitlök reglerar blodsocker och blodtrycksnivåer. Känn tipsen när du lagar vitlök för att behålla deras hälsofördelar och medicinska egenskaper.

Vitlök innehåller antibakteriella, parasitiska egenskaper

Vitlök är en av de mest inflytelserika ingredienserna på grund av dess antibakteriella och antiparasitiska egenskaper. I över sju årtusenden används det för att behandla barn från bandmaskar. Att konsumera vitlök kan också avvärja bakterier i håligheten.

Denna köksingrediens kan förebygga cancer

Cancer är en av de främsta orsakerna till dödsfall överallt i världen. Studier har visat att konsumtion av vitlök dagligen kan förhindra uppkomsten av cancer i magen och i kolorektum. Dessa stärker också din immunitet mot den dödliga sjukdomen.

Det är bra för hudvård och hårvård

Vitlök och dess komponenter är kända för att skydda huden från de negativa effekterna av fria radikaler, vilket saktar ner kollagenutarmningen, ett fenomen inom människors hälsa som leder kroppen till åldrande och minskad elasticitet.

Hud som är skadad med svampinfektioner kan behandlas med vitlöksfyllda föreningar. Dessa är också bäst för eksem. De botar också mot ringmaskar och fotsvamp. Och om du lider av tunnare hår kan överraskande krossat vitlökextrakt fungera genom att massera detta över hårbotten och därmed förhindra och vända de dåliga effekterna av håravfall.

Vitlök anses vara en livselixir

Vitlök är infödd i områden över hela världen där livslängden och diskussioner om elixirer, trots deras idealism, är mycket. Till exempel i Asien. Vitlök är närvarande för att tillhandahålla de egenskaper som krävs för att förbättra livslängden bland individer. Hur det hjälper till med blodtrycksreglering är tillräckligt för att säga att vitlök bidrar till att förbättra livets livslängd.

Eftersom det också hjälper massivt att bekämpa smittsamma sjukdomar och hjälper till att behandla Alzheimers sjukdom bland äldre grupper, är denna hälsofördel mycket möjlig.

Hur mycket vitlök ska jag äta dagligen?

Vitlök kommer in som ingrediens i flera rätter, ofta används en liten servering som en del av hela receptet. Men det finns otaliga fler sätt på hur du kan få vitlök i din anatomi.

Frågan är ganska populär i sökmotorer som Google, förutom huvudfrågan “vilka är de medicinska fördelarna med vitlök?” och detta är för att fråga hur mycket vitlök ska en person äta dagligen för att njuta av dessa fördelar? Studier avslöjar att konsumtion av vitlöksklyfta per dag är tillräcklig, men avskräcker att äta mer än kryddnejlika eftersom det kan störa de så kallade antikoagulantia.

Forskarna drog slutsatsen att det inte finns några specifika regler för antalet kryddnejlikor och vad som utgör för mycket av ingrediensen, men det finns vissa människor, som de som genomgår operation, som kanske vill måtta på intaget.

Det finns biverkningar som vitlök kan medföra, som du kommer att lära känna senare. Mer än en tesked vitlök varje dag kan räcka för att förhindra blödningsproblem, och människor som konsumerar vitlök flera gånger om dagen kanske vill minska, särskilt om de ska genomgå operation.

Kan vitlök bota sjukdomar?

Både ja och nej. Medan vitlök har de egenskaper som bekämpar sjukdomar och i sin tur botar dem, kommer de alltid att ha arbetat tillsammans med andra komponenter, ingredienser, frukt eller grönsaker för att få detta att hända. När allt kommer omkring kommer det att handla om att kombinera rätt kost och motion så att du kan få din kropp skyddad mot sjukdomar.

Enligt en rapport publicerad på Daily Mail Online har vitlök länge behållit ett rykte som ett botemedel mot olika sjukdomar. Till exempel, när du frågar dig själv vilka är de medicinska fördelarna med vitlök, kommer du att få svar att det minskar risken för magcancer och minskar koloncancer med två tredjedelar.

De gamla egyptierna har använt vitlök för att behandla hjärtproblem, högt kolesterol, influensa, högt blodtryck och mer kända infektioner. Men utöver vad som finns i vidskeplig tro, vad är fakta?

Under de senaste två decennierna har vitlök varit i centrum för olika vetenskapliga undersökningar. Även om inte alla undersökningar stöder dessa påståenden om att det kan “bota” sjukdomar, finns det massor av bevis som leder till att vitlök är en effektiv naturlig formel för att främja hälsa och välbefinnande.

Det vetenskapliga namnet Allium sativum gör vitlök till ett ämne rikligt med denna komponent. När människor bearbetar vitlök omvandlar allinaseenzymet detta ämne till allicin, som sedan ligger bakom smaken och doften av vitlök.

Allicin är också en av sakerna bakom den terapeutiska förmågan hos vitlök. När tarmen absorberar vitlök bearbetas den för att elimineras genom andningsorganen och huden. Detta är anledningen till att vitlök påverkar andningen hos människor och också orsakar svettning för dem som äter vitlök.

Vitlök är dock mycket kraftfull för att bekämpa och skydda personen mot hjärtsjukdomar, och till och med hjälper till med reglering av kolesterolnivåer i blodet.

Ännu nyligen har rykte om denna ingrediens som ett naturligt läkande hjälpmedel utmanats av kosttillskott som experter säger har ingen effekt på kolesterolnivåerna. Med andra ord är vitlök ett element som kan skydda personen från att få diagnosen vissa sjukdomar, men de fungerar bäst med andra källor och livsmedel.

Vilka är de medicinska fördelarna med vitlök: rengör det blodet?

En av de största hälsofördelarna med vitlök handlar om dess otroliga förmåga att rengöra eller rena blodet. Just i detta ögonblick kommer vi att berätta att det rensar blodet från orenheter. Men hur händer det?

Blodet tar ansvar för att transportera vissa element genom människans anatomi, från syre, socker, koaguleringsenheter, hormoner, fetter och celler i immunsystemet. Naturligtvis är organen lever och njurar de som är ansvariga för att rena blodet genom att bryta bort dessa gifter och ta bort avfallet från kroppen.

Vitlök fungerar dock naturligt och är ditt tillskott för att rena blodet från dessa toxiner. Denna gröda är överkomlig, och du behöver inte spendera eller investera i dyra dieter för att köpa dessa tillskott bara för att hålla ditt blod rent och renat.

FYI, blodet gör dessa tre huvudfunktioner: transport, skydd och reglering. Blodet transporterar syre och koldioxid runt andningsorganen och transporterar de näringsämnen som matsmältningssystemet behöver.

Det skyddar också kroppen från skadliga mikroorganismer och fungerar som skydd mot blodplättar och minimerar blodförlust från fysisk skada. Blodet hjälper också till att reglera pH-nivåer, vattennivåer och temperaturnivåer i kroppen.

Smaken av vitlök ger imponerande fördelar för alla, särskilt när de läggs till en mängd olika rätter. De antiinflammatoriska egenskaperna hos vitlök arbetar för att sänka blodtrycket och reglera kolesterolnivåerna. Det förhindrar för högt blodtryck som kan störa njurens blodkärl. Låt vitlök hålla din kropp i schack.

Biverkningar av vitlök

Vitlök är inte, i alla perspektiv, en fördelaktig ingrediens för din hälsa. Det har sina biverkningar som du kanske vill överväga innan du inkluderar det i din vanliga kost och matintag. Tack till WebMD för att dela dessa detaljer.

När det tas oralt är biverkningarna:

 • Dålig andedräkt
 • Brännande känsla i munnen eller i magen
 • Halsbränna
 • Illamående
 • Gas
 • Kräkningar
 • Kroppslukt
 • Diarré och mer

När de används för hudvård är biverkningarna:

 • Hudskador
 • Hudirritation

Andra biverkningar inkluderar:

 • Kan sänka blodsockret för mycket
 • Kan öka blödningsrisken
 • Kan sänka blodtrycket för mycket
 • Kan förlänga blödningen

Växthus och vitlök

Ett växthus är en anläggning som kan odla grödor som vitlök och bibehålla dem under de bästa förhållandena även om de är utom säsong. Dessa byggnader kan efterlikna utomhusmiljöer för att ge den perfekta livsmiljön för dina växter, blommor och grödor.

För att odla vitlök i växthus så att du kan inse vilka medicinska fördelar vitlök har för välbefinnande måste du följa vissa riktlinjer. I en lök kan 10-12 grödor odlas.

Det borde inte vara svårt att plantera vitlök i växthuset, för det första är det aldrig stressigt att odla dem, och för det andra kan någon producera dem i sina trädgårdar. Traditionen säger att den kan planteras på kortast möjliga tid inom dagen och skulle kunna skördas på den längsta dagen under en viss säsong. Växthuset kan dock ge dig en önskad miljö året runt.

Odling av vitlök med Krostrade.com

Var hittar du en växthusleverantör? Krostrade.com är ett företag som tillhandahåller användbara växthus som kan tillgodose dina planterings- och odlingsbehov. Oavsett om det här är frukt, grönsaker, växter eller planteringar eller blommor, har Krostrade allt du behöver för att komma igång med ett växthus i dina fastigheter.

Odla dina vitlöksgrödor idag i dessa enkla steg:

 • Separera vitlöksklyftorna från de färska lökarna
 • Förfölja vart och ett av vitlöksklyftorna två tum i jorden
 • Täck sedan de planterade kryddnejlikorna med lager av organisk mulch
 • Slutligen toppkläda kryddnejlikorna genom att befrukta dem med kompost

För att inse vilka medicinska fördelar med vitlök behöver du växthuset. Du kan dock också utforska butiken för att lära dig mer om produktkatalogen. Kolla in företagets nyanlända.