2 användbara sätt att ta bort mögel från ofärdigt trä

Lägg dina bekymmer åt sidan så hjälper vi dig hur du tar bort mögel från ofärdigt trä. Mögelangrepp som bråkar med dina favoritmöbler, gips eller något i ditt hem är obehagligt för ögat.

För att inte tala om att vissa typer av mögel kan vara hälsofarliga. Om du undrar kan mögel utlösa astma och allergireaktioner.

De flesta trämöbler är vattentäta, förseglade med hållbart vattenavvisande. Vissa delar av den lämnas dock obehandlade. Trä är ett poröst material där bakterier fritt kan komma in utan skydd.

Tecken på svampskador på trä

Det är lätt att upptäcka svampskador på oavslutat trä. Ofta orsakas de av höga fuktnivåer. Dessutom trivs de på mörka och fuktiga platser.

Obehaglig lukt

Att spåra lukten är det första du kommer att upptäcka. Den sura eller ”smaklös” lukten finns när mögel tar över.

Vita sporer

Mögel kan växa extra långa trådar tills den når ytan. De bildas i cirkulära former, därav de vita sporerna.

Svarta ränder

Om du ser dessa på ditt trä, agera omedelbart. Svartmögel är farligt för individer på många nivåer. Även känd som Stachybotrys chartarum, kan denna typ av mögel frigöra mykotoxiner som är nära kopplade till förgiftning.

2 sätt att eliminera mögel på oavslutat trä

Metod #1. För milda angrepp

Steg 1. Använd skyddsutrustning

Eftersom formen fortfarande har en låg angreppsnivå kan du ta på dig en ansiktsmask, handskar och ögonskydd. Mögelsporer kan få dig att nysa. Om du har ett underliggande medicinskt tillstånd är det bäst att förhindra att det värsta händer.

Steg 2. Inspektera området

Det är en kaka som tittar på formar, men det finns tillfällen du inte ens kan se dem. De ser ut som smutsiga dammränder, men de lossnar inte snabbt.

Gör ett gör-det-själv-testkit bestående av en bomullspinne och 2-3 droppar blekmedel. Häll blekmedlet på Q-spetsen och kör det tillsammans med träet. Om området blir rent är det mögligt.

Steg #3. Blöt den torra mögeln

Mjölkrester kan flyta i luften som du kan andas in. Förbered en hink med varmt vatten och en trasa. Tappa trasan med varmt vatten och pressa den.

Steg #4. Skrubba veddefekten

Kombinera en del blekmedel med två delar vatten i en hink. Tappa borsten och börja skrubba. Var försiktig eftersom oavslutat trä kan smula.

Steg #5. Slipa ner

Se till att träet är torrt innan du går vidare till detta steg. Mild mögelangrepp är en enkel uppgift att utföra. Ta sandpapper med 110 grus och slipa ner de återstående formarna.

Metod #2. För envisa fetstil

Steg 1. Sätt på rätt personlig skyddsutrustning

Enligt EPA bör du bära personlig skyddsutrustning. Bland de tre nivåerna, om du bara arbetar med ett litet projekt, välj nivå ett.

Den första kategorin är minimikrav för personlig skyddsutrustning. Dessa är följande: N-95 andningsskydd (medicinsk mask), skyddsglasögon eller ögonskydd, och slutligen handskar. Du kommer att hantera faror, så du måste vara försiktig.

Steg 2. Bestäm skadan

Mögel är organiska material som tär på vad som helst och får träet att förfalla med tiden. Tänk på att det finns många typer av mögel och mögel. De kan orsakas av luftfuktighet och felaktig vattentillförsel.

Steg #3. Dammsug de omgivande delarna

Anslut din vakuummaskin och dammsuga området som påverkas av formar. Det hjälper till att minimera de flytande allergenerna i luften. Bättre att gå igenom det minst två gånger.

Steg #4. Vinäger & amp; blekmedel gör jobbet

För rengöring av vattenskadade formar är två omgångar med hushållsreningslösningar ett måste. Häll först destillerad ättika i en sprayflaska. Blanda det inte med någonting; spraya den på träet.

Torka därefter med en trasa eller trasa. Blanda sedan en del blekmedel och fyra delar vatten.

Skrubba träet med en pensel. Upprepa det tills formen inte syns.

Steg #5. Använd ett fint korn för slipning

Ihållande formar tenderar att fästa på möblerna. Du kan dock inte använda en slipmaskin för den här. Det kommer att få det oavslutade träet att falla sönder.

Använd istället sandpapper från 110 till 220 korn. Sand all återstående mögel och mögel.

Hur man tar hand om obehandlat trä

Förhindra att ditt ohärdade virke minskar tidigt genom att ta hand om det. Utsätt den inte för extremt väder eftersom det kan skada den. Placera den heller inte nära vattenkällor som kan läcka.

Inget går fel med underhållet. Torka av det obehandlade träet när dammet kommer till fest. Du kan också använda en enkel diskmedel och vattenlösning och spraya den på.

Torka av det med en torr trasa efteråt. Om du vill ta bort smuts och vattenfläckar, använd hushålls -DIY -lösningar.

Spara dimes i fickan med hjälp av dessa enkla tips för att ta hand om ofärdigt trä.

Slutsats

Det är självklart att obehandlat trä kan vara svårt att reparera. Lyckligtvis har du den här guiden för att lära dig hur du tar bort mögel från ofärdigt trä!