Home DIY: 5 användbara steg för att bli av med mögelkvalster

Du måste ta bort formen i ditt hem för att döda de små insekterna. Denna process är det bästa sättet att bli av med mögelkvalster. Dessa varelser kan verka små, men de kan orsaka problem om du inte tar hand om dem.

Vad är mögelkvalster?

Du vet att mögel växer i de fuktigaste delarna av ditt hem. Dessa svampar njuter av fukten i ett dåligt ventilerat område.

Mögelkvalsterna kommer i sin tur med svampen. Dessa små håriga insekter matar på mögel som växer i ditt hem.

Mögelkvalster är små, så du kanske inte ser dem med blotta ögat. Förvänta dig bara att så länge det finns en form av mögel så finns det troligtvis kvalster.

Du kan också märka brunaktiga fläckar på din mögelfläck. Tja, du tittar på en hel koloni av kvalster!

Är de farliga?

Innan du får panik och ringer utrotaren, kom bara ihåg att mögelkvalster egentligen inte är några säkerhetsrisker. De nöjer sig med att bara stanna kvar på sin lilla mögelplåster utan att störa någon.

Mögelkvalster biter inte heller människor, till skillnad från vägglöss och andra kvalster. Här är en användbar guide för att skilja på olika typer av skadedjur.

Tyvärr kan mögelkvalster orsaka allergier. Denna reaktion sker när deras hår faller av och flyger i luften.

Det är därför det är bättre att bli av med dessa kvalster innan du får en angrepp. Du kan skydda alla du bryr dig om hemma, inklusive dig själv.

Steg-för-steg-process för att ta bort mögelkvalster

Du bör rengöra formen för att bli av med dessa skadedjur. Håll också maten med hög fetthalt och protein väl skyddad, så att kvalsterna inte matar dem.

Steg 1. Leta efter formen

Mögel är oftast ganska lätt att hitta. En stor svart fläck på väggen sticker ut.

Men ibland kan mögel hittas på mer dolda platser som inuti dina väggar. Här är en användbar guide för att hantera mögel inuti dina väggar.

Du kan använda blekmedel för att hitta dold mögel. Doppa en generös mängd runt dina misstänkta områden, och om det lättar har du hittat din mögel.

Steg 2. Sök efter kvalsterna

Dessa insekter är för små för att upptäcka, så använd en kamera för att ta ett närbild av mögelplatsen.

Steg #3. Ta bort formen

Använd någon av de typiska D.I.Y. huskurer. Du kan prova ättika, blekmedel eller tvål för att skrubba bort all form.

Steg #4. Torka området

Se till att fukt inte byggs upp igen i det område du rengjorde. Öppna alla fönster och dörrar, så det finns ordentlig ventilation. Du kan också använda en elektrisk fläkt för att hjälpa området att torka.

Steg #5. Bli av med kvalsterna

Nu när formen är borta är det dags att ta bort skadedjur. Du kan prova flera D.I.Y. rengöringsmedel för att göra detta jobb.

De bästa rengöringsmedlen för mögelkvalster

Du kan hitta de bästa rengöringsmedlen för mögelkvalster i ditt köksskåp. Det finns så många typer att välja mellan för olika ytor!

1. Blekmedel

Denna kemikalie fungerar bäst för mögelkvalster på madrasser och icke -porösa ytor. Lägg en kopp blekmedel i en liter vatten och spraya över hela området.

2. Bakpulver och ättika

Detta är en mildare blandning som också kan absorbera fukt. Blanda bakpulver, vit vinäger och vatten och rengör sedan ytan med den.

3. Tea tree oil

Denna eteriska olja kan döda svampar, och den är utmärkt för badrummet eller duschen. Det är ganska kraftfullt, så använd alltid handskar. Kombinera en tesked av denna olja med en kopp vatten och häll den i en sprayflaska.

4. Borax

Detta mineralpulver kan döda mögel på gips och trä. Det är ett känt rengöringsmedel med kommersiella anläggningar.

Kombinera en kopp Borax och en liter vatten och använd den för att rengöra din vägg. Kom bara ihåg att be hjälp av en professionell om du tycker att uppgiften är för tung.

Hur man förhindrar kvalster från att återvända

Nu har du städat upp alla skadedjur, hur ser du till att de inte kommer tillbaka? Det viktigaste att göra är att se till att förhållandena inte är lämpliga för mögel.

Övervaka temperatur och luftfuktighet

Håll temperaturen hemma sval och sänk luftfuktigheten. Stäng av alla onödiga sprickor där mögel kan växa.

Håll ditt hem rent

Ha ett regelbundet rengöringsschema och fokusera på hörnen och hyllorna. Prioritera områden som är utsatta för fukt, som badrum, källare, tvättstuga och kök. Torka upp alla spill och våta områden.

Kontrollera om det finns läckor

Ibland kan felaktiga rör vara boven för mögeluppbyggnad. Var försiktig med taket, källaren, väggen och takrännorna. Försök att få en årlig hemkontroll av proffs för att få en ordentlig utvärdering.

Slutsats

Mögel är en irriterande fläck i alla hem. Det är hemskt, luktar fruktansvärt och kan också locka mögelkvalster.

Dessa buggar är inte farliga, men de kan orsaka allergier när de fäller hår. Du kan hålla din familj frisk när du vet hur du kan bli av med mögelkvalster.