Hur bli av med mögel på vinden: en användbar guide

Mögel kan växa var som helst med fukt, men när du hanterar det kommer du med största sannolikhet att lära dig att bli av med mögel på vinden eftersom detta är deras primära grogrund. Detta område anses mest mottagligt för mögeltillväxt på grund av takläckor och ventilationsproblem.

Även om vinden finns längst upp i huset, kan det fortfarande påverka luftkvaliteten inomhus om det påverkas starkt av mögeluppbyggnad. Så även om det tar mycket arbete och du sätter din hälsa på spel måste du göra mögelborttagningen högsta prioritet.

Vad är tecknen på vindsvåning?

Det finns uppenbara tecken på mögel som man omedelbart skulle märka när man regelbundet kontrollerar vinden. Detta är viktigt så att du inte slösar bort din tid på att skrubba bort fel smuts.

Missfärgning

En av dem är missfärgningen av din vindplywood. Detta indikerar att formen har gått utöver dess fuktfas. Detta verkar ofta som en svart fläck i träytor.

Jordig lukt

Ett annat tecken är lukten av mögel och mögel som typiskt kännetecknas av sin smaklös och jordnära lukt. Det kan liknas vid en ruttnande växt som någon vass näsa automatiskt skulle märka.

Subtila tecken

Andra skyltar är indirekta som den varma atmosfären runt vinden eller frostbildning på tak. Den förstnämnda är ett berättande tecken på din vinds dåliga ventilation som indikerar en mögeluppbyggnad. Det senare härrör också från ventilationsproblem som sedan orsakar frysande vattenånga under ditt tak.

Svart form

Du måste också utrusta dig med kunskapen om hur man identifierar svartmögel eftersom de stereotypiskt kallas de som kan utgöra fara för ens hälsa. Mögeltillväxt är verkligen inte en promenad i parken; du måste vara försiktig i din väg runt det.

Kan du ta bort vindsvåningen själv?

Innan allt annat är det viktigt för dig att skilja mellan mögelborttagningen som du kan arbeta själv, eller mögelföroreningar som bara mögelborttagningspersonal kan hantera. Om formen bara tar upp ett litet område på din vind, till exempel 10 kvadratmeter, kan du fortsätta med saneringen. Om inte, är det mycket bättre för dig att ringa en expert.

Oavsett om du tar bort en liten mängd mögel eller en stor del av det, är det också viktigt att du klär dig i skyddsutrustning som handskar, glasögon och N-95-masker eller andningsskydd. Detta gäller särskilt om mögelsporerna kan utlösa ditt andningsproblem.

Hur behandlar du vindsvåning?

Om det dyker upp formar på träytor kan du använda ett vått vakuum med en delvis mängd vatten i tanken. Denna mängd vatten är för dig att kontrollera mögelrester.

Använd sedan en gammal trasa och behandla den med rent vatten eller trärenare. Du kan också välja att blöta en svamp.

Du kan använda någon av dessa för att torka av ytan efter att du har använt vakuumet. Låt sedan ytan torka helt. När det är klart, använd din valda dammsugare och lägg innehållet i en väl försluten plastpåse för att senare kasta det som vanligt avfall.

När du har tagit bort de uppenbara mögeluppbyggnaderna kan du nu fortsätta att hantera formarna som är utom synhåll. Du kan söka efter ett receptfritt recept för detta på dina närliggande marknader. Det finns ett antal produkter för mögelborttagning som kan bli av med även de mest envisa mögelfläckarna.

Hur man förhindrar vindsvåning

För att din rengöringsansträngning inte ska gå till fullständigt avfall finns det förebyggande tips du måste använda för att hålla formen borta från ditt hem. Du måste gå in på grundorsaken så att samma negativa scenario inte kommer att hända igen i framtiden.

Tydligen måste du veta hur du uppnår en välventilerad vind. För att göra detta måste du lära dig hur du korrekt gör en lufttätning.

Fyll de stora luckorna med en 16-tums glasfiberisolering och lägg den i en 13-liters plastpåse. Vik påsen en gång och lägg den sedan i ett öppet hålrum.

Du bör också tillämpa en aktiv ventilationsmetod som att installera en solvindfläkt för ett smidigt luftflöde. Detta förhindrar att fuktig luft fastnar på din vind, vilket så småningom kan orsaka mögeltillväxt.

Du kan också kolla in den här artikeln om hur du kan bli av med mögelsporer i luften för att säkerställa luftkvaliteten i ditt hem. Rengöring är tydligen inte tillräckligt för att bli av med alla mögelrester.

Slutsats

Den här guiden om hur du kan bli av med mögel på vinden hindrar dig från värsta fall. Mögel kan vara små, men de kan säkert vara skurkar i ditt hem förbättring och hälsa när de inte behandlas direkt.

Utnyttja den här guiden på ett bra sätt och se till att du inte har hoppat över någonting så att du kan göra din formrengöring mycket mindre svår. Må din vind vara energieffektiv och fri från tecken på mögel!