Hur får man varmvatten snabbare från tanklös varmvattenberedare? 3 bästa tipsen!

Har du någonsin undrat hur man får varmvatten snabbare från tanklös varmvattenberedare? Inga fler bekymmer, du har kommit till rätt plats. Den uppvärmda vattenrecirkulationspumpen är ett sätt att bara få varmvatten snabbt. Denna geniala teknik skickar omedelbart uppvärmt vatten till din kran. Så här går det till.

När du stänger vildvattenkranen börjar det varma vattnet som finns kvar i rören svalna för de flesta hem.

När du släpper kranen igen töms det kylda vattnet ut såvida det inte kommer en tillförsel av färskt uppvärmt vatten. Det kan ta många ögonblick och slösa bort mycket vatten, konvektiv värme och ansträngning. Det varmvatten som har kylts leds tillbaka till varmvattenberedaren och tillförs snabbt en ny sats varmvatten med hjälp av ett recirkulations- eller pumpsystem nära kranen. Låt oss börja för att upptäcka mer.

Tips för att få varmvatten snabbare från tanklös varmvattenberedare

När kunder får reda på att on-demand varmvattenberedare inte ger omedelbart kokt vatten, är folk ofta missnöjda. Det skulle finnas ett missförstånd om skillnaden mellan snabbt och oändligt varmt vatten. Närhelst det handlar om on-demand betyder helt enkelt uppvärmd när du slår på kranen. Detta utesluter inte behovet av att vänta på uppvärmt vatten. Läs de nedan nämnda tipsen för att lära dig hur du får varmvatten snabbare från tanklös varmvattenberedare.

#1. Föredrar en tanklös varmvattenberedare

Point-of-use on-demand-värmaren är ett annat alternativ som är värt att överväga om du behöver varmvatten snabbt. Dessa små enheter är vanligtvis inrymda i ett köksskåp eller ett skåp. De fungerar på samma sätt som tanklösa enheter men är enbart utformade för att försörja en toalett eller badrum. De är mycket billigare än de fullständiga versionerna, och de är ett utmärkt val om en vanlig varmvattenberedare inte kan ge alla hushållets behov av uppvärmt vatten samtidigt.

#2. Gör organiserade vattenvärmarerör

Organiserad rörledning är ännu en metod för att snabbt tillhandahålla kokt vatten, relevant för moderna hem. Varmvattenberedaren är placerad i mitten av huset, istället för i källaren eller garaget, i organiserade rördragningar. Du sätter bara på varmvattenpumpen när du vill ha varmvatten. En varmvattenledning går genom hela huset, sällan eller mer än tio fot från varje kran, och är kopplad till kranarna via tre åttondelars tums rördiametrar.

När pumpen utlöses innebär den större huvudledningen en kortare väntetid på uppvärmt vatten, och grenarna, som är lite genomsnittligt lågvatten, rinner ner i ett avlopp medan du väntar på det uppvärmda vattnet. Du kan spara upp till 6 000 till 10 000 liter vatten per år, beroende på vilket snabba, varmvattenalternativ du väljer. Dessutom kommer en ökning av hastigheten med vilken varmvatten levereras att sänka de totala förbrukningskostnaderna. Uppvärmning av vatten för disk, tvätt, duschar och bad står för 12 procentenheter av de totala energikostnaderna för familjen.

#3. Använd kondensvattenberedare

On-demand värmare innovation förbättras hela tiden, och det är tänkbart att du kommer att ha en mer effektiv för att få varmvatten snabbare. Detta kräver användning av en kondenserande värmare. Kondenserande värmare är inte bara 25 % effektivare än traditionella tanklösa värmare, och de ser också mer petita ut. Verkningsgraden beror på en sekundär värmeöverföring som möjliggör praktisk värmeanvändning. När du vill skaffa en kondensvärmare, tänk på att de är dyrare. Beroende på hur mycket varmt vatten du använder kanske detta inte är nödvändigt.

Skäl till varför varmvatten inte kommer snabbare

Även om en tanklös varmvattenberedare ger varmvatten snabbare än ett vanligt tanksystem, kan olika faktorer öka väntetiden för varmt vatten. Nedanstående är några orsaker bakom förseningen av varmvatten.

#1. Vatten som blivit kvar i rör

Även med en tanklös varmvattenberedare är det bland de vanligaste anledningarna till att du måste vänta på det uppvärmda vattnet. Vatten kan börja rinna ur kranen så fort du slår på den, men det kan sällan komma direkt från varmvattenberedaren. Den ersätter vattnet i rörledningarna och tar sig fram till kranen.

#2. Vattenflödet

Hastigheten med vilken vattnet rinner kan också påverka väntetiden. Lägre flödeshastigheter är standard i armaturer (t.ex. duschmunstycken), men vissa inkluderar en volymetrisk begränsning som är avsedd att minska mängden vatten som kommer ut ur armaturen. Även om prylarna sparar vatten och pengar orsakar de förseningar i vattenförsörjningen. Du väntar bara ännu längre på uppvärmt vatten när det tar evigheter att komma ut.

#3. Ringde från den tanklösa varmvattenberedaren

En annan sak att tänka på är hur mycket det varma vattnet måste rinna från värmaren till kranen, handfatet eller duschen. Varmvattnet kommer att ta lång tid att nå kranen vid den andra diskbänken när den tanklösa enheten är placerad i källaren. Ju längre tid det tar att få fram varmt vatten, desto längre tid tar det att koka.

Här är de 7 anledningarna till att din varmvattenberedare inte fungerar.

It’s A Wrap!

Vi är glada att veta att du har lärt dig hur du får varmvatten snabbare från tanklös varmvattenberedare. Genom att följa de tips som nämnts ovan för att få varmvatten snabbare från varmvattenberedaren, måste den välorganiserade VVS-installationen säkerställa att det snabbare varmvattnet kommer ut. Tack, vänner, för att ni bor hos oss.

Klicka på dessa länkar för att läsa relaterade artiklar; vet varför min tanklösa varmvattenberedare blir kall och hur mycket kostar en tanklös varmvattenberedare.