Hur gör man rostfritt stålspis rent? 5 fantastiska tips!

Undrar du hur du gör ren spis i rostfritt stål? Det finns fem bästa sätt, och dessa kommer du att lära dig när du fördjupar dig i denna artikel ytterligare.

Spisar är en viktig del i ditt kök. Du använder den dagligen, varje gång och från säsong till säsong. De används för matlagning, så du måste rengöra dem; försök att torka ut kaminen efter varje användning. Kaminer används för att göra utsökt mat; utan spis är matlagning omöjlig.

Ibland blir din spis för rörig och det är svårt att ta bort smuts och skräp från kaminen. Så här diskuterar vi några fördelaktiga tips för att rengöra en spis i rostfritt stål.

Om ditt kök, särskilt din spis, är snyggt och rent och ser helt nytt ut, betyder det att du är en köksexpert, och denna färdighet är mycket fördelaktig vid rengöring av ditt kök och dina hushållsapparater. Om din spis är blank, ren och vänlig, då är du en köksmästare.

Vad är rostfria spisar?

Dessa kaminer är tillverkade av stål som är mycket hållbart och hållbart. Men de kan skadas om du använder fel kemikalie vid rengöring. Å andra sidan ser spisar i rostfritt stål väldigt glänsande, attraktiva och vackra ut.

Som ni vet är spisar det enda objektet i köket som används mest, och spisar i rostfritt stål är mycket känsliga. Så försiktighetsåtgärder bör vidtas vid rengöring. Försök att rengöra dem efter varje tillagning med mjuk fiber. Det är svårt att rengöra dessa spisar eftersom de kan skadas om de inte tvättas eller rengörs ordentligt. Rengör dem utan att skada; Använd alltid rätt kemikalier eller lösningar för att rengöra kaminer; annars kan du skada din spis.

Tips för att göra din spis i rostfritt stål ren

Rostfria spisar är mycket känsliga; de kan skadas om de inte rengörs med rätt kemikalie, de behöver mycket omsorg vid rengöring. Annars är de inte längre hållbara och hållbara. Så hur rengör jag spisen i rostfritt stål? Här är några tips om hur du gör kamin i rostfritt stål ren:

#1. Genom att använda vit vinäger och bakpulver

Detta är en av de bästa metoderna; du kan göra det hemma själv. Blanda bara vit vinäger med bakpulver och applicera denna blandning på spisen vid de brända eller rostiga områdena. Men innan du gör detta, se till att du blandar lika mycket vinäger och vit soda. Annars kan det vara skadligt och resultaten är över dina förväntningar.

I denna metod lägger du av spolen på spisen. Rengör sedan allt skräp och mat från alla hörn av spisen. Häll sedan denna blandning på den rostiga delen av spisen och låt den stå i ungefär en halvtimme. Torka sedan av det med en ren trasa. Detta tips är mycket effektivt, det ger glans till din spis och det ser helt nytt ut.

#2. Genom att använda blekmedel

Alla blekmedel har rengörande verkningsegenskaper; de innehåller också kloridgas, som kan rosta stålet, så innan du använder blekmedel, se till att det inte har klor; annars kan det skada din stålspis och inte spara åt dig.

Blekmedel är mycket effektivt i rengöringssyfte om det inte har klor. Till exempel fungerar det mycket bra att ta bort fläckar eller rost från stålugnar. Observera dock alltid att blekmedlet du använder är ofarligt inte bara för spisen utan också för din kropp.

#3. Genom att använda svampar

Använd aldrig hårt vatten som innehåller magnesium och kalcium, alkohol och ammoniakvätska för rengöring. de kan rengöra fläcken och skada spisens stålyta. Försök istället att använda mjuka, porösa saker för rengöring. Repa aldrig din stålugns tallrikar. Det skadar bara din hållbara spis. Istället för att använda hårda saker, försök använda mjuka handdukar eller svampar. Doppa svampen i tvålvatten eller något tvättmedel och gnid den på en stålplatta på spisen.

#4. Genom att använda tvättmedel

Rostfria spisar är mycket känsliga, men hållbara; Se till att tvättmedlet du använder innehåller ofarliga kemikalier vid rengöring. I denna metod, ta en skål med kokande vatten, tillsätt 2-3 matskedar bakpulver, blanda dem väl, ta en mikrofiberduk och doppa den i denna lösning. Rengör kaminen med denna handduk; det torkar enkelt ut all smuts, rengör de rostiga områdena i stålugnar och ger det ett glänsande utseende.

#5. Genom att använda olja

Använd ättika och olja för att ta bort smuts från spisens stålplattor. I detta tips, häll vinägern först på spisens stålplattor, rengör kaminen med en mjuk handduk för att ta bort smuts från spisen. Häll sedan oljan på spisens stålplåt. Det tar bort allt fett eller damm på spisplattorna och spolarna.

Efter att ha hällt oljan, låt den stå en stund och använd sedan en mikrofiberduk för att ta bort allt skum från spisen. Detta tips är också mycket fördelaktigt. Det är en mycket säker metod och torkar ut allt kaminens damm, skräp eller rost.

Du kanske vill läsa något om sätt att rengöra med ättika.

It’s A Wrap!

Rostfria spisar blir rostade mycket snart om du inte bryr dig om dem. Så försök alltid att rengöra kaminen efter varje användning. Nu har du känt några enkla tips om hur du gör kamin i rostfritt stål ren. Tja, du kanske också vill läsa relaterade artiklar om hur man rengör keramisk spis och hur man rengör gallret på spisen. Tills här, mina vänner!