Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man bygger en rökare ur ett kylskåp? 3 enkla steg!

Vill du ta reda på hur du bygger en rökare ur ett kylskåp? Allt du behöver göra är att ta bort de onödiga delarna av ett gammalt kylskåp, borra några hål för luftflöde, lägga till så många hyllor du vill och placera slutligen din värmekälla i botten av kylskåpet.

Gillar du rökt kött, fisk eller grönsaker? Om ja, då kanske du har övervägt att göra dem hemma själv om du inte redan har försökt. Matrökare kan dock ibland vara lite för dyra för din budget.

Oroa dig inte för du kan fortfarande röka din mat om du har ett gammalt kylskåp som du inte använder längre. Kanske har du råd att köpa en begagnad, eller hämta en för ett fynd på ditt lokala skrot.

Det kan också vara att du redan har ett gammalt kylskåp, men inte vad du ska göra med det. Om ovanstående uttalanden på något sätt ger resonans för dig på något sätt, har du kommit till rätt ställe. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig hur du gör din egen matrökare med ett kylskåp.

Designa din alldeles egna rökare

Innan du börjar ta isär ditt kylskåp är det mycket viktigt att du planerar saker först. Du bör redan vara medveten om vilken typ av matrökare du vill att ditt kylskåp ska vara, detta skulle avgöra utformningen av din nya rökare och hur du ska ändra ditt kylskåps interiör.

Designen beror också på vilken typ av kylskåp du ska använda. Äldre och högre modeller av kylskåp är idealiska. När du är klar med att inspektera ditt kylskåp. Du kan börja planera hur du vill att insidan av ditt kylskåp ska se ut för att det effektivt ska kunna göra sitt jobb som matrökaren du vänder det till. När du är klar med din design är du nu redo att förverkliga den visionen.

Steg för hur man bygger en rökare ur ett kylskåp

Du är fri att experimentera medan du förvandlar ditt kylskåp till en matrökare. Denna instruktion ger bara riktlinjer för att hjälpa dig under processen att göra din nya matrökare.

Specifika instruktioner är omöjliga att ge eftersom det inte finns något sätt att berätta vilken typ av kylskåp du har eller dess storlek och form. Du kan också ha olika material tillgängliga som du kan använda. Detta skulle ge dig den frihet du behöver för att vara kreativ och få din personliga matrökare. Stegen för hur du bygger en rökare ur ett kylskåp listas nedan.

Steg 1. Demontering

Det första steget skulle vara att ta bort alla onödiga delar ur kylen. Ta bort maskindelarna tillsammans med alla löstagbara delar som inte behövs. Skruva loss det du behöver skruva loss för att se till att ingen av de återstående delarna är i fara när du börjar värma inuti din rökare.

Allt som kan tas bort i kylskåpets insida bör också tas ut. Målet är att få så mycket utrymme som möjligt för dig att leka med. Om detta innebär att ta ut isoleringen på de inre väggarna, gör det med alla medel. Se till att kylskåpet är rent inuti och utvändigt och fritt från smuts och smuts innan du går vidare till nästa steg.

Steg 2. Interiör layout

Beroende på hur kylskåpet är byggt är det bättre om din design använder sig av kylskåpets ursprungliga inre struktur. Låt oss till exempel säga att om ditt kylskåp har en nedre låda för förvaring av grönsaker och frukter, kan du använda det här utrymmet för att förvara det kol du skulle använda.

Om ditt kylskåp är en kyl och frys kan du ta bort skiktet som skiljer det övre och nedre facket. Du kan också sätta en stålplatta på plats. Detta skulle tillåta röken att passera genom så att det når köttet du placerar inuti det övre frysfacket.

Du kan också använda hyllorna eller brickorna som medföljer kylskåpet som plattformar för att placera mer kött eller din vattenpanna. Allt är upp till dig, du är chef. Se bara till att du redan är medveten om vilken typ av matrökning du vill göra och tekniska detaljer bakom hur det fungerar.

Steg #3. Luftflöde

Det sista steget är att borra hål genom sidorna och toppen av kylskåpet för att tillåta luft att flöda. Efter alla lågor som producerar röken skulle dö snabbt utan syre. Var försiktig så att du inte gör dem för stora eller för många till den punkt där röken lätt släpper ut.

Täck bara och avslöj hålen för att kontrollera luftflödet. När du har placerat din värmekälla i botten av din nya rökare är du redo att röka vilken mat du vill.

Slutord

I slutet av denna artikel hoppas jag att du har lärt dig hur man bygger en rökare ur ett kylskåp. Tack för att du läste upp till denna punkt i artikeln. Din tid och ansträngning uppskattas mycket.