Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Hur man har det billigaste bröllopet som möjligt

Om du vill lära dig hur du har det billigaste bröllopet som möjligt, överväg dessa fyra enkla steg för att få ett prisvärt bröllop som fortfarande är elegant och passar dig och din partners drömevenemang.

Vi hjälper dig också att göra en budget för ett bröllop om du bara kan spendera 1 000 USD. Och för ytterligare referens, här är en guide om hur man har ett bröllop under $2 000.

Hur man har det billigaste bröllopet som möjligt i fyra steg

Steg 1. Välj en prisvärd bröllopslokal

Ett sätt att få ett billigt bröllop är att hitta en billig lokal. Ceremonin och mottagningslokalerna tar vanligtvis 40 % av bröllopsbudgeten, så en billig plats kommer att göra ett prisvärt bröllop möjligt.

Var realistisk med vad din budget tillåter, så storslagna och massiva lokaler är redan ute av dina alternativ. Du kan också få rabatterade priser om du bokar lokalen under lågsäsong istället för bröllopets högsäsong.

Eftersom billiga bröllop vanligtvis är enkla och lågmälda, kan du till och med överväga din bakgård för ceremonin eller mottagningen. Om du inte tror att det är möjligt och det kommer att bli klibbigt, se hur du förvandlar din bakgård till en bröllopslokal.

Steg 2. Gör en kort gästlista

Ett tips för att se till att du får ett billigt bröllop är att göra det till en liten affär. Överväg ett litet eller intimt bröllop med endast 20 till 30 gäster.

Sätt dig ner med din partner och ta dina gästlistor så att du kan korta dem. Bjud bara in din närmaste familj och närmaste vänner eftersom din budget bara gör det möjligt att ha ett litet bröllop.

Ett annat alternativ och billigaste sättet att ha ett bröllop är att överväga rymning. För det första är du, din partner och ett vittne de enda i ceremonin; sedan kan du lära dig hur man arrangerar ett bröllop endast mottagning för att fira med fler människor.

Steg 3. Skaffa billiga bröllopskläder

Ett billigt bröllop är möjligt om du förstår att det är okej att bära rabatterade eller billiga kläder. Du kan överväga sparsam bröllopsklänning och kostym, låna dem eller skaffa bröllopsklädsel, och sedan ändra dem så att de passar dig perfekt.

Du kan också prova små butiker och designers eller välja ett semi-formellt tema istället för ett black-tie-evenemang. Naturligtvis är det inget fel med att inte bära en elegant balklänning eller dyr smoking på bröllopsdagen.

Nuförtiden bär vissa brudar till och med alternativ till brudklänningen. Om du hatar kjolar och klänningar, läs vad du ska ha på dig på ett bröllop, inte en klänning.

Steg 4. Välj prisvärda bröllopsförsäljare

Dina tips inkluderar att gå efter billigare lokaler och kläder för att göra ett billigt bröllop möjligt. Men bröllopsförsäljarna påverkar också större delen av bröllopsbudgeten.

Därför måste du boka bröllopsförsäljare i förväg för att undvika extra brådskande avgifter. Du kan också ge en chans till de nya i sitt yrke eftersom de tar lägre betalt än de som är kända i sin bransch.

De stora bröllopsförsäljarna som behövs för ett bröllop inkluderar bröllopsplaneraren, cateringfirman, bagaren, floristen, DJ och fotografen. Bland dem kan du överväga att göra vissa roller eller låta en vän eller släkting ta ansvaret om du vill.

Eftersom bröllopscatering också är dyr, finns här allt att veta om vad som är den billigaste maten att servera på bröllopet.

Hur planerar du ett bröllop med en budget på 1 000 USD?

Är det möjligt att få ett bröllop så överkomligt som bara 1 000 $? Du kan göra ett billigt bröllop möjligt även med en så begränsad budget med hjälp av dessa tips, men snälla hantera dina förväntningar:

 • Överväg en borgerlig vigselceremoni
 • Ha bröllopet med dig och din partner och håll sedan en lågmäld middag eller en liten bakgårdsfest efteråt
 • Se din bakgård som din bröllopslokal, eller leta upp billiga utomhuslokaler i dina områden, som parken eller stranden
 • Gör bröllopet under lågsäsong eller läs hur du väljer ett bröllopsdatum
 • Ha under 20 bröllopsgäster
 • Gör en temottagning istället för att servera en helrätters måltid
 • Välj ett alkoholfritt bröllop
 • Avsluta bröllopet snart
 • Ha en dressad avslappnad klädkod
 • Gör själv några av bröllopsbehoven som inbjudningar, tjänster, dekorationer och mat
 • Var några av bröllopsförsäljarna som bröllops-MC eller DJ

Hur har människor råd med bröllop utan pengar?

De har bröllopssponsorer

Även om paret inte har någon budget, har vissa människor familjer som är villiga att axla allt för bröllopet. Detta betyder dock inte att dina föräldrar är skyldiga dig att betala för ditt bröllop.

De tar ett bröllopslån

Om du är kvalificerad och tror att du kan betala tillbaka det, överväg att ta ett bröllopslån. Detta är också användbart för att boka alla bröllopsbehov eftersom din budget bara är försenad.

De rymmer eller har ett borgerligt bröllop

Istället för en fullödig bröllopsceremoni är det billigare att gifta sig i domstol eller fly på platser som Las Vegas. Se till att din fackförening är laglig och kom ihåg att du fortfarande kommer att spendera pengar för bröllopets lagligheter.

Slutsats

Och det är allt! Du har precis lärt dig att ha det billigaste bröllopet som möjligt genom att hitta en lokal till låg kostnad, ha få gäster, bära billiga bröllopskläder och boka prisvärda leverantörer.

Du kan också överväga andra sätt att få ett bröllop även utan pengar, men var realistisk, särskilt om det är ett lån du måste betala efteråt. Meddela oss nedan om du vill ha en budgetuppdelning för billiga bröllop.