Hur man omarbetar ett 80 -tals läder -älskstol

Har du en 80 -tals stil som inte tjänar dig bra? Då är den här artikeln för dig! Det finns flera metoder för att modernisera din gamla kärlek. Så hur ska jag omarbeta en läderstol i 80 -talsstil?

Att veta hur man reparerar det är avgörande om du äger en läderstol och har ett hektiskt familjehem. När det gäller klädsel är läder ett starkt val på grund av dess motståndskraft och uthållighet. Dessutom mognar lädret graciöst, vilket gör det till en utmärkt investering.

Vad är en Loveseat?

Ett älsklingssäte är bredare än en fåtölj men mindre än en traditionell soffa, en idealisk kontaktpunkt för små områden. Loveseats kan vanligtvis passa två personer, eftersom de kanske bara passar en person bekvämt. Ett älsklingssäte skiljer sig från en tvåsitsig soffa genom att båda är kända för två personer men har olika dimensioner.

Det finns flera mönster och stilar att välja mellan, liksom en mängd olika älsklingsstolar. Det finns något för alla, från sammet -älvsäten till läderälvsäten till multifunktionella bäddsoffor. Den lilla designen sitter inte bara bekvämt för två personer, utan den utnyttjar också det begränsade utrymmet på bästa sätt utan att ge avkall på komforten. ‘

Hur omarbetar jag en läderstol i 80-talsstil?

Läder är ett flexibelt och hållbart material. Läder, som alla andra material, är dock utsatt för slitage. Till exempel kan dess färg blekna med tiden, eller så kan den torka ut och spricka. Innan du gör några ändringar bör du dock bedöma läderets skick och kärlekens ålder.

Lädermöbler, som fordonsdäck, kan du inte längre reparera om de kan slita ut och försämras. Är dessa spår av slitage synliga på ditt läder? Här är din guide om hur du omarbetar en läderstol i 80 -talsstil.

Rengör din läderkärlek

Det första steget i läderreparation är att rengöra läderytan. Ta bort smuts, skräp eller ytfläckar med ett läderrengöringsmedel. För att rengöra läderytan bör du använda kommersiella läderrengöringsmedel.

Använd tunna, jämna drag för att applicera läderrengöringsprodukten cirkulärt och stadigt på läderytan. Torka sedan bort den med samma rörelse med en ren, luddfri trasa. Ett miljövänligt substitut är en kombination av 1 dl minkolja och 12 dl vinäger.

Reporeparation

Djurklor, smycken och andra vassa föremål kan skada färdigt läder, som ofta används i möbler. För att grundligt reparera repat läder, renovera området med Leather Conditioner. Vi rekommenderar att du först testar på en dold plats och sedan lägger till läderbalsam i hela stycket, eftersom konditionering kan missfärga särskilt läder.

Om du har en djupare repa, använd en mjuk trasa och läderrengöringslösningen för att rengöra området. Torka sedan av det repade området med destillerad vit vinäger; när det har torkat, applicera ett färglöst skopack på det skadade området. Om skrapan förblir synlig, gnid olivolja och blanda den med färglöst skopack för att se om det hjälper.

Läderkonditionering i läder

Regelbundet bör du konditionera lädret för att återställa förlorad fukt och behålla fibrerna flexibla och förhindra skador. Använd en helt naturlig, förstklassig läderbalsam för bästa resultat. Applicera först tunna lager på läderytan med en luddfri trasa, pensel, skumsvamp eller till och med händerna.

Det finns många gör-det-själv-alternativ, till exempel att använda vaselin eller kokosolja. Alla dessa har dock visat sig ha otvetydiga resultat och kan missfärga din soffa. Därför är det avgörande att välja ett läderbalsam som är lämpligt för ett läderälvsäte och kommer att uppnå önskat resultat.

Reparera blekning

Läderns naturliga färg kan blekna med tiden på grund av exponering för solsken eller regelbundet slitage. Applicera speciellt färgande färgämnen på det bleka området på läderytan för att återuppliva det. Specialfärgämnen som används för fläckberöring återställer den förlorade färgen.

I stället för en fläckbehandling, applicera på hela föremålet. Till exempel finns läderfärgbalsam i olika färger för att komplettera läderets ursprungliga färg för att lägga till extra färg. Denna process är ganska enkel att utföra på egen hand, och det är mycket billigare.

Patchning eller fyllning av läderundersäte

Du bör använda plåster eller fyllmedel för att reparera mindre ytfel i läder. Applicera först fyllmedel på skinnet med en palettkniv tills hålet är i linje med läderytan. Om lädret kräver en lapp, applicera en generös mängd lim och fäst det på läderduken.

Sätt in plåstret i lädret och fyll i kanterna med fyllmedel. Detta steg är inte ett enkelt problem att lösa. Det kan vara klokt att söka råd från en specialist.

Ge din platta kudde ett nytt liv.

Kuddar som har plattats och sjunkit ser fruktansvärda ut och är obekväma att sitta på. Men å andra sidan kan kuddarna ge livets gåva, förnya soffan och lägga till år i sitt liv. Fyll kuddarna med vadd för att göra dem vadderade och mäta deras längd exakt.

Slutsats

Det här är alla saker du behöver veta om hur du omarbetar en läderstol i 80 -talsstil. Du kan använda alla förfaranden som diskuterats ovan för att blåsa nytt liv i en gammal läderälskestol. Möjligheten att utföra dessa behandlingar hemma är däremot den viktigaste fördelen med att använda dessa procedurer.