Hur man tar bort mögel från läderväska: 5 enkla steg

Du trodde att mögel bara kunde växa på heminredning, men nu frågar du dig själv hur du tar bort mögel från läderväskan. Kasta bort din rädsla; denna uppgift är ganska uppnåelig, särskilt om du äger en läderväska av hög kvalitet.

Med några tips och tricks kan du enkelt få din mögliga läderväska att se lika ny ut som den var. Du behöver bara avsätta lite av din tid, ansträngning och resurser som du snabbt kan ta ut ur dina köksskåp och tvättstugor.

Steg för att ta bort formar från läderväskor

Steg 1. Ta bort påsens innehåll

Naturligtvis kan du inte påbörja rengöringsprocessen om du inte tar bort allt i din väska. Detta gäller fortfarande även om du bara rengör den yttre delen av påsen. Du har att göra med mögel här och om du inte vill slösa med dina ansträngningar bör det göras så noggrant som möjligt.

När påsen är tom borstar du den mjukt med en gammal men ren trasa eller en mild borste. Detta fungerar som ett förrengöringssteg innan själva rengöringen.

Steg 2. Förbered rengöringslösningar

I det här steget behöver du inte gå till närbutiken. Du kan enkelt leta efter dessa saker i ditt hem.

Några av dem är ättika, citronsaft, sminkborttagare och desinfektionsmedel. Blanda något av detta med en tillräcklig mängd vatten.

Steg #3. Svep mjukt med trasa

När du redan har en rengöringslösning, dränka in en gammal trasa i blandningen. Använd den för att torka av formen från det drabbade området. Se till att du vrid ut den våta trasan tillräckligt för att inte tillåta överdriven fukt.

Steg #4. Torka det

Se till att du torkar din läderväska i ett område som har direkt tillgång till solljus. Genom detta finns det ingen chans för mögeltillväxt eftersom de bara trivs i mörka och fuktiga miljöer. Se till att det inte finns några tecken på vatten kvar eftersom någon form av fukt kan leda till potentiell mögelangrepp.

Steg #5. Applicera fuktkräm

För att göra din läderväska så ny som den var, använd en betrodd fuktkräm i läder. Detta kommer att säkerställa att lädret fortsätter att se det glänsande bäst ut. Det kommer också uppenbarligen att undvika flagnande, rynkor och sprickor av läder.

Om du tror att du äger en läderväska av hög kvalitet betyder det att du inte behöver tillämpa steget ovan. Du kan helt enkelt hoppa över det eftersom lädret kommer att återställa sin naturliga glans på egen hand.

Steg #6. Använd en deodorant

Det finns tillfällen att även om mögel redan är utom synhåll, kvarstår dess lukt. När detta händer, kolla helt enkelt först instruktionerna för skötselmärkning för att undvika ytterligare skador än mögel.

Om det inte är förbjudet kan du spraya lite deodorant inuti väskan. Därefter badar du det i solljus.

Se till att du gör det under de timmar som inte är för heta. Påminn dig också om att du inte ska lämna din väska utomhus under natten eftersom det kommer att leda till oacceptabla fuktnivåer.

Varför växer mögel på läder?

Mögel är inte kräsen på sin grogrund. Det behöver bara två saker för att föröka sig i en viss miljö – fukt och fukt. När läderväskor förvaras på en plats som uppfyller dessa krav kan en mögelspor direkt starta en koloni.

Formar gör inte heller något undantag för lyxiga och dyra läderväskor. Det finns fortfarande en stor chans att dessa kan vara benägna att infektera mögel och mögel. Därför bör du göra en regelbunden kontroll av dina väskor eller om inte, försöka lära dig några tips om hur du förhindrar att det växer.

Hur man förhindrar mögel i läderväskor

Det är ingen idé att för att undvika att mögel fastnar på dina läderväskor måste du tydligen lära dig att underhålla det korrekt och regelbundet. För att göra det kan du läsa instruktionerna för skötselmärket eller konsultera tillverkaren.

Om din läderväska råkar vara vattenskadad kan den här artikeln ge dig viktig information om hur du mjukar vattenskadat läder. Om du har att göra med ett brunt vattenskadat läder kan den här enkla steg-för-steg-guiden hjälpa dig i dina bekymmer. Genom dessa förebyggande tips tar du inte bara väl hand om dina läderväskor, du håller också mögelallergiska reaktioner och andningsproblem på avstånd.

Denna mögelsaneringsprocess kan vara ett besvär men det kommer definitivt att rädda dig från två potentiella problem. När du upptäcker tecken på mögel bör du inte fördröja rengöringsprocessen. En enda spore kan föröka sig på ett ögonblick och kan leda till ett värsta fall.

Slutsats

Det är kanske inte lätt att lära sig att ta bort mögel från läderväskan. Det är en av våra artiklar som måste hanteras försiktigt eftersom ett felaktigt drag kan leda till det värsta tillståndet. Men med den här hjälpsamma guiden kan du säkert undvika att göra rookie -misstag.