Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man tar bort mögellukt från handdukar: 3 fantastiska steg

Om du lär dig hur du tar bort mögellukt från handdukar kan du tvätta den med vinäger. Den där otäcka stickande lukten på din handduk kommer att försvinna.

Mögellukt är ofta en indikator på att mögel eller mögel växer i det området. Lukten liknar en våt strumpa eller ruttnande trä, vilket är obehagligt.

Eftersom det kan vara en indikator på mögeltillväxt, när du märker någon fruktansvärd lukt i ditt hus, är det bättre att undersöka och bli av med det innan mögel eller mögel börjar växa och spridas.

Fortsätt läsa den här artikeln så kommer du att veta mer om hur du tar bort mögellukt från handdukar eftersom vi kommer att diskutera en mer djupgående guide.

Vad är mögel?

Mögel är en svamp nära besläktad med mögel. De har liknande sätt att städa och villkor för att avla.

Mögel och mögel har mycket gemensamt men är olika i sin struktur och färg.

Mögel växer vanligtvis på ytan. Det är därför det är lättare för mögel att upptäckas än mögel.

Eftersom det bara växer på ytan är det relativt lättare att rengöra än mögelsvampar som penetrerar ytor. FEMA beskriver också mögel som ett tidigare tecken på mögel.

Vad orsakar mögellukt på handdukar?

Hänger du upp dina handdukar ordentligt efter att ha använt dem för att torka dig efter att du har duschat? Om inte, kanske du vill hänga den ordentligt efter att ha läst den här artikeln.

Handdukar är gjorda för att vara våta men är inte avsedda att hålla sig fuktiga. Att se till att handduken kan torka snabbare är ett måste.

Vad händer om du inte hänger upp den på rätt sätt? Jo, det finns en stor chans att mögel eller mögel kan växa där.

Om det inte tas om hand kan problemet med mögellukt från din handduk höjas till ett allvarligare mögelproblem i din garderob, där du förvarar alla dina handdukar och kläder och även på din tvättmaskin.

Så här förhindrar du mögel i garderober och hur du rengör mögel ur tvättmaskinen om du någonsin stöter på sådana problem.

Enkla steg för att ta bort mögellukt från din handduk

Här är tre enkla och enkla steg som du kan ta i ditt hem för att bli av med den otäcka unken lukt från din handduk.

Steg #1. Tvätta din handduk med vit vinäger

Ta 1 kopp vit vinäger och varmt vatten, och detta är vad du skulle använda för att tvätta handduken. Fyll tvättmaskinen med varmt vatten, och om din tvättmaskin har ett sköljmedelsfack, häll vinägern i den.

Om inte, lägg vinägern direkt i det varma vattnet, lägg handduken där och starta tvättmaskinen. Efter att du tvättat din handduk med vinäger bör mögellukten nu vara borta, och den kvardröjande doften av vinäger ska finnas kvar.

Steg #2. Tvätta din handduk med bakpulver

Nästa är att tvätta din handduk med antingen ett rengöringsmedel eller en ½ kopp bakpulver. Du kommer att tvätta din handduk med diskmedel eller bakpulver för att bli av med den kvardröjande lukten av vinäger på din handduk.

Du kan använda ditt vanliga tvättmedelspulver om du vill, men bakpulver kan också. Med detta steg, tvätta handduken som du normalt skulle tvätta den.

Förutom att ta bort den kvardröjande lukten av vinäger, tvättmedlet eller bakpulver, skulle det också låta din handduk vara mjuk.

Steg #3. Lägg din handduk i torktumlaren

Som nämnts tidigare är handdukar gjorda för att vara våta men är inte avsedda att hålla sig fuktiga. Det är därför du måste se till att handduken är helt torr innan du förvarar den.

Efter de två tvättcyklerna lägger du omedelbart din handduk i torktumlaren. Efteråt, se till att handduken är helt berövad på fukt för att förhindra mögel från att växa på den igen.

Hur man förhindrar lukt av mögel

Som vi alltid har vetat är det bättre att förebygga än att bota. Här är tips för att förhindra att din handduk har den där otäcka mögellukten.

Se först och främst alltid till att hänga din handduk. Att hänga din handduk ordentligt skulle hjälpa luften och fuktigheten att flöda genom din handduk och kommer att torka upp naturligt istället för att bara slänga dem på badrumsgolvet.

Att tvätta dem ofta är också ett sätt att förhindra mögeltillväxt. Du använder din handduk varje gång du har duschat eller tvättat ansiktet.

Ändå utsätter du upprepade gånger din handduk för fukt och förmodligen smuts. Det är viktigt att tvätta din handduk då och då och låta dem torka ordentligt för att undvika mögel.

Slutsats

Efter att du har läst den här artikeln är du nu kunnig om hur man tar bort mögellukt från handdukar. Du vet nu hur du tar hand om dina handdukar på rätt sätt och förhindrar mögelväxt på dem.

Vi hoppas att den här artikeln kunde hjälpa och hjälpa dig med ditt mögelproblem hemma. Se till att följa stegen noggrant för att undvika problemet nästa gång.