Hur man väljer den bästa madrassen för din kroppstyp

Det finns två faktorer för dig att lära dig hur du väljer den bästa madrassen för din kroppstyp. I den här artikeln går vi igenom valet av den perfekta sängen med hjälp av sovhyttens vikt och längd och till och med deras kroppsform. Är du också intresserad av att veta vilken madrass som är bäst att sova?

Den separata madrassen köper guide inkluderar också din kroppstyp som en av faktorerna för att säkerställa att du får den bästa sängen för att sova. Två andra faktorer är dock också värda att diskutera, så kolla också in den artikeln.

Vilken är den bästa madrassen för din kroppstyp?

Vikt och höjd

Den sovande vikten och höjden är avgörande faktorer när du väljer madrass. Till exempel kan lätta personer under 130 kilo känna sig mer bekväma i en mjuk madrass eftersom fasta sängar kan kännas för styva för sin komfort. Tvärtom måste tyngre individer på 130 kilo eller mer använda en fast säng för att stödja dem eftersom mjuka sängar kan sjunka dem djupt.

Sovhöjden har också stor betydelse för att veta vilken madrass du ska få eftersom den ska vara tillräckligt lång för att hålla den bekväm. Du vill inte att dina ben ska dingla i sängkanten, vilket betyder att det är bättre att skaffa en lång madrass som en king size -säng i Kalifornien. Så om du ständigt befinner dig i en madrass med otillräcklig längd, här är de bästa Cal king -sängarna på marknaden.

Kroppsform

Köpare är vanligtvis bekanta med att ta med sin vikt och längd i överväganden vid madrassinköp. Men visste du att din kroppsform också är avgörande för att få den bästa madrassen? Du måste känna din kroppsform inte bara när du köper en ny säng, utan kroppsformen avslöjar också något om din allmänna hälsa.

Identifiera din kroppsform, oavsett om det är timglas, triangel, omvänd triangel eller kvadrat om du är kvinna, eller cirkel, omvänd triangel eller kvadrat om du är man. Du kan då enkelt föreställa dig vilket stöd från madrassmaterialet och fastheten som är perfekt för att hålla hela din kropp bekväm och smärtfri. Vissa kroppsregioner kan dock behöva mer tryckavlastning, särskilt när du tar hänsyn till din sovande position med din kroppsform.

Hur vet du vilken typ av madrass din kropp behöver?

Vilken är din sovposition?

Efter att ha känt den bästa madrassen för din kroppstyp, bestäm din sovposition, oavsett om det är på ryggen, sidan, magen eller en kombination av olika positioner. Ryggsömn är den mest rekommenderade positionen eftersom det är naturligt för ryggraden, och du kan välja en mediumfast madrass för att förhindra luckor i ryggens kurvor. Å andra sidan kan sidosömn kännas mer bekväm, men du behöver mjukare sängar för att lindra trycket på axlar och höfter.

Och när det gäller magsömn är det mycket bättre att prova ett annat sovläge eftersom det sätter din kropp i en besvärlig vinkel. Du kan använda en tunn och mycket fast säng, men du riskerar fortfarande att stressa olika kroppspunkter. Slutligen, om du fortfarande är osäker på vilken madrass du ska få, bör de flesta sovplatser vara kompatibla med en medelstor säng.

Har du medicinska tillstånd?

Lyssna på din kropp om du känner obehag och smärta. Du kan ofta vakna med ryggont, så du måste veta vilken madrass som gynnar ryggont. Det är bäst att konsultera din vårdgivare eftersom vissa medicinska tillstånd kräver en unik säng.

Till exempel bör personer som tillbringar längre perioder i sängen använda speciella madrasser som inte leder till liggsår. Ett annat medicinskt tillstånd är allergier, så du måste se till att din säng är allergivänlig för att undvika irritationer och komplikationer. Kontrollera de friskaste madrassmaterialen som inte utlöser hudirritationer eller astma.

Behöver feta människor särskilda madrasser?

Feta människor kan inte använda någon madrass eftersom de riskerar att förlora bra stöd om sängen lätt sjunker eller snabbt faller ihop under tryck. När vi letade efter den bästa madrassen för överviktiga människor, fick vi reda på att vissa tillverkare speciellt utformade sängar för att klara tyngre individer. De är vanligtvis gjorda av högdensitetsskum, och madrassen består av lager som inte blir deformerade lika lätt.

Har madrasser en viktgräns?

Madrasser har en viktgräns, och de flesta sängar på marknaden kan bara bära upp till 250 pund. Det betyder att om två personer använder madrassen ska deras sammanlagda vikt endast vara 250 pund. Det är också därför som vissa madrassmärken har så kallade plussängar speciellt utformade för överviktiga sovande.

En annan anledning till att du måste veta din sängs viktgräns är om du använder en luftmadrass. Kom ihåg att även de mest hållbara luftbäddarna är benägna att läcka om de används över viktgränsen. Så kontrollera alltid tillverkarens indikationer för att undvika att skada din luftmadrass.

Slutsats

var den här artikeln hjälpsam? Vi svarade på hur du väljer den bästa madrassen för din kroppstyp och avslöjade att du måste ta hänsyn till din vikt, längd och kroppsform. Din sovposition och hälsotillstånd är också avgörande faktorer för att veta vilken madrass din kropp behöver.

Om du har fler frågor om att välja den bästa madrassen, navigera gärna i vår omfattande lista med madrassartiklar. Du kan också lämna en fråga till oss i kommentarerna.