Hur många watt är ett litet kylskåp? 3 enkla steg!

Undrar du hur många watt ett litet kylskåp är? Tja, det är mindre än de skrymmande kylskåp eftersom det bara varierar från 45 till 120 watt. Åh ja! Det är relativt litet.

Att behålla färskheten i vår mat kan uppnås om vi har ett kylskåp, särskilt om du vet hur du organiserar dem. Den effekt som våra kylskåp förbrukar beror framträdande på deras typ och storlek.

Vi har detta så kallade “minikylskåp” eller ibland kallat “litet kylskåp”, vilket är bäst att ha på kontoret, sovsalen eller var som helst där platsen är begränsad .

Naturligtvis, eftersom det är den praktiska nörd måste du ta reda på hur mycket det kommer att bidra till din elräkning innan du bestämmer dig för att köpa en.

Kanske är du en av de kloka människorna; då stötte du på rätt artikel. Kära vän, håll ögonen öppna när vi går in på några viktiga sanningar om kylskåp – särskilt de små.

Varför ska du känna till förbrukningen av små kylskåp?

Efter att vi redan har besvarat vår huvudsakliga förfrågan, det vill säga “Hur många watt är ett litet kylskåp”, är det av stor vikt att utvärdera elförbrukningen i det lilla kylskåpet vi har genom att använda det värde som har getts oss.

Med detta kan vi noggrant välja vilket litet kylskåp vi ska köpa och inte bara gå med vår spänning eller impulser. Vi kan välja ett billigt litet kylskåp men känner oss senare besvikna efter att ha läst elräkningen som har gått drastiskt högre än tidigare.

Att veta effekt är inte något som bara en professionell kan, men det är en mycket enkel uppgift – du kan helt enkelt läsa den – det är viktigt för alla som är praktiskt förtjusta i att ha olika apparater.

Välja rätt kylskåp

Du har tur om du har att göra med små kylskåp eftersom det osannolikt kommer att påverka mycket av din elräkning eftersom den är “liten”. Det finns bara ett trångt utrymme som kylskåpet har ett ansvar för att kyla; så det kommer bara att kräva lite ström.

Det varierar dock tillsammans med tillverkaren. Medan du går runt i butiken för att välja den rätta, kan du se en gul etikett som är fäst på de flesta kylskåp. Var noga med att välja det lilla kylskåpet med mindre energiförbrukning.

Hur kan du veta energiförbrukningen för ett litet kylskåp?

Tillsammans med köpet av det lilla kylskåpet kommer en bruksanvisning. Du kan gå igenom det och hitta all viktig information som du vill veta om din köpta produkt.

Det finns emellertid fall som vi får missplacera den här typen av dokument. Var inte hopplös! Det finns fortfarande ett annat alternativ att känna till strömförbrukningen i ditt lilla kylskåp.

Steg 1. Hitta klistermärket inuti det lilla kylskåpet

Detta alternativ kräver bara att du gör enkel matematik – multiplikation – och söker färdigheter. Först måste du hitta klistermärket som vanligtvis finns i det lilla kylskåpet som du har.

Du kommer att se olika betydande värden som anges där, inklusive maximala ampere och märkspänning, som vi kommer att multiplicera för att känna till det lilla kylskåpets förbrukning.

Tack till James Watt, som skrev denna mycket användbara formel.

Steg 2. Forskning om elhastighet i ditt land eller din stat

När du redan har uppnått detta värde kan du använda detta för att uppskatta elförbrukningen i ditt lilla kylskåp. Elektriska priser beror på det tillstånd du bor i, och du måste veta detta eftersom det är en av de saker som du måste tänka på för den uppskattning du önskar.

För enkel åtkomst kan du hitta det på elpappret. Så i den meningen måste du inse att slängning av sådana dokument kan få dig att spendera lite tid som kan ha reserverats för andra viktiga frågor.

Steg #3. Lös för det!

Nu när du har uppnått de primära värdena kan du äntligen uppskatta strömförbrukningen i ditt lilla kylskåp. Först måste det noteras att kylskåp körs av och på. För de flesta av dem kör de bara 1/3 av dagen. Så dividera den effekt du upptäckte med 3.

Multiplicera sedan med 24, vilket anger en hel dags förbrukning. Därefter konverterar du värdet till kilowatt genom att dela det till 1000 bara om det är i watt. Nu har du ett värde med en enhet i kilowattimme som visar energiförbrukningen i ditt lilla kylskåp under en dag.

Använd det värde som du har undersökt eller kontrollerat i din elräkning – ditt lands elektriska tillstånd – för att få det slutliga svaret. Allt du behöver göra är att multiplicera kilowattimmarvärdet med elkostnaden. Nu har du det lilla kylskåpets elkostnad per dag.

För att du ska kunna uppskatta det i en månad måste du naturligtvis bara multiplicera det med trettio. Varsågod! Vi lärde oss inte bara wattvärdet för vårt lilla kylskåp, utan vi har också studerat hur man uppskattar dess elförbrukning.

Slutord

I slutet av den här artikeln hoppas jag att du har lärt dig hur många watt som är ett litet kylskåp och också lär dig grunderna för att lösa dess elkostnad per månad. Måtte informationen ovan ha hjälpt dig mycket.

Tack för att du läste upp till denna punkt. Din tid och ansträngning uppskattas mycket