Hur mycket att reparera vattenskadade tak: en användbar guide

Att veta hur mycket du ska reparera vattenskadade tak skulle hjälpa dig att budgetera dina reparationer av vattenskador i ditt hem. Kostnaden för reparation börjar på $ 215,05 och kan nå upp till $ 259,55 per patch. Vi kommer att prata mer om detta nedan.

Förutom reparationskostnaderna inkluderade vi också kostnaderna för att installera ett nytt tak. Ibland skärs reparationen inte av och det är bättre att byta ut det hela, så vi lade till installationskostnaderna.

Förutom kostnaderna inkluderade vi också steg att göra innan specialister anländer till ditt hus. Slutligen skrev vi om sätten att skydda ditt tak mot vattenskador. Se till att läsa allt för att bli mer informerad!

Kostnader för att reparera ett vattenskadat tak

För en standard taklapp varierar kostnaden från $ 184 till $ 223. Detta tar vanligtvis upp till tre timmar. Du kan förvänta dig att cirka 16 ”x16” delar av ditt skadade tak ska skäras ut.

Sheetrock -patchapplikationen ingår. Fogarna kommer också att slipas, tejpas, muddas för att förbereda dem för primers.

Förnödenheterna för reparation kostar vanligtvis mindre än $ 20. Materialet för reparation inkluderar sömtejp, toppmassa, fästelement och hörnpärlor utanför.

Målningskostnaderna kan nå upp till $ 85. Detta tar vanligtvis inte lång tid, men det beror fortfarande på skadorna på ditt tak.

I detta pris ingår utjämning, utjämning och grundning av ditt tak. Det omfattar också två lager färg.

Förutom själva takreparationen måste du också ta hänsyn till kostnaderna för restaurering av vattenskador. Vattenskadade takreparationer är vanligtvis under typ 3 vattenskador. Minimikostnaden för restaurering av vattenskador är $ 1000, men den kan gå upp till $ 8000, beroende på skadans omfattning.

Försäkringen täcker vanligtvis vattenskador orsakade av olyckor eller stormar. Men om orsaken till att ditt tak är skadat är på grund av dåligt underhåll, skulle kostnaderna inte inkluderas i ditt försäkringsskydd.

Om du är osäker, kontakta din advokat och vattenskadspecialister för att avgöra varför ditt taks vattenskador. Efter det, kontakta ditt försäkringsbolag i enlighet med detta.

Kostnader för installation av tak

Kostnader för reparation och restaurering av vattenskador skiljer sig från kostnaderna för att installera ett nytt tak. I genomsnitt kostar kostnaden för att installera ett nytt tak 1686 dollar, men det varierar från 920 till 2518 dollar.

Kostnaderna för grundläggande gipsinstallation varierar från $ 1 till $ 3 per kvadratfot. Beroende på vilket material du vill använda kan det dock nå upp till $ 30 per kvadratfot.

För ett rum på 150 kvadratmeter skulle ett gips tak vara prissatt till $ 300 till $ 400. Detta är det minst utmanande materialet att installera. Det är också det billigaste, så om du föredrar trätak kan de kosta upp till $ 750 till $ 3000.

Att byta ut ett helt tak är dyrt och kan nå upp till $ 4500. Men om vattenskadorna på ditt tak inte kan repareras har du inget annat val än att byta ut ditt tak.

Vad du ska göra innan specialister börjar lösa ditt problem

Steg 1. Skydda

Om ditt tak är vattenskadat finns det risk för att dina armaturer kom i kontakt med vatten. Stäng av strömbrytarna i detta läge.

Ta bort apparater och möbler som är placerade under ditt läckande tak. Håll din familj borta från rummet också, om möjligt.

Steg 2. Stoppa skadan

När du har stängt av strömbrytarna och rensat det drabbade området, identifiera källan till läckan. Grundorsaken till läckande tak är utmanande att identifiera, men det finns sätt att avgöra varifrån läckan kommer.

Om läckan blev tydligare efter en storm kan orsaken vara ett takläckage. Förutom att leta efter orsaken till läckan, se om ditt tak också lider av mögel.

Steg #3. Kontakta

Kontakta en expert för att undersöka takets vattenskador. Ta också bilder på skadan för försäkringsskadan. Titta också på dina poster och kvitton eftersom dessa hjälper dig med ditt försäkringsskada.

Steg #4. Torka och rengöra

Efter allt, låt det drabbade området torka. Rengör dina väggar eftersom läckage från taket oundvikligen påverkar väggarna också. Låt sedan proffsen sköta vattenåterställnings- och reparationsprocessen.

Sätt att skydda ditt tak mot vattenskador

Det bästa sättet att skydda ditt tak mot vattenskador är att förhindra att det händer i första hand. Få ditt tak inspekterat och underhållet, särskilt efter stormar.

Låt proffs också titta på dina VVS -system. Detta för att skydda dig från VVS -problem som kan leda till läckage.

Slutligen, titta på dina fönstertätningar. Ibland byggs fukt upp och kommer in i väggarna och påverkar ditt tak, så var noga med att täta dina fönster också.

Slutsats

Vi har svarat hur mycket du ska reparera vattenskadade tak för dig. Vi hoppas att du har lärt dig mycket av den här artikeln och att du tillämpar det du lärt dig för att förhindra att ett takläckage händer igen.