Hur rengör jag droppbrickan på kylskåpet? Överraskande 3 enkla steg att följa!

Hur rengör jag droppbrickan i kylen? Inte alla vet, men luften som släpps ut inuti kylskåpet kommer från förångarspolarna som har köldmedier på sig, vilket resulterar i att köldmedium kondenserar och blir till vatten. Och droppbrickan fångar den.

Alla vet vad det huvudsakliga syftet med ett kylskåp är. Men för att ge dig en liten sammanfattning är ett kylskåp en av de mest värdefulla hushållsapparaterna att äga. Det håller din mat, dryck och andra föremål kalla vid en stabil temperatur. Detta uppnås med hjälp av det interna systemets spolar och kylskåp.

Utan dessa komponenter fungerar ditt kylskåp inte som det ska. Köldmedier är också nödvändiga så att din apparat förblir kall länge.

Med tiden samlas vatten upp av ett avlopp som finns på baksidan av kylskåpet som samlar vätskorna som fångats tills det är klart. Det mesta beror på det kondenserade köldmediet; de blir till vätska när fläktarna har svalnat.

Nu när det är klart kan det orsaka problem eftersom det ligger på baksidan av ditt interna system. Så om det fylls för mycket kan det förekomma en olycka. Om du känner att det är något fel bör du gå och kolla upp det efteråt. Men oroa dig inte; vi kommer att lära oss hur vi hanterar det här, så fortsätt läsa.

Metoder för rengöring av kylskåpets droppbricka

Hur rengör jag droppbrickan i kylen? Först och främst är det första du alltid bör göra att stänga av kylskåpet. På så sätt kan du undvika olyckor och se till att det inte kommer att vara något fel som kommer att hända med ditt kylskåp för säkerhets skull.

Det är också viktigt att du läser bruksanvisningen om sådan finns. Den innehåller all nödvändig information för att hantera ditt kylskåp.

Det kommer att ta lite tid att läsa det, men det kommer att löna sig. Behåll den till hands när du behöver lite sammanhang att arbeta med i framtiden. De är till hjälp när det gäller att hantera dessa.

Vad är en droppbricka?

Medan de flesta av er kanske inte vet om det, är en droppbricka en behållare på baksidan av kylskåpet där den fångar upp kondenserat flöde från frysen eller inuti själva enheten till utsidan där den kan avdunsta.

De flesta kylskåp finns i olika utföranden, och deras komponenter kan variera beroende på var de placeras. Å andra sidan finns en droppbricka nästan alltid i den nedre delen av ett kylskåp. Oavsett, låt oss gå vidare och lära oss stegen för rengöring av kylskåpets droppbricka.

Steg 1. Få åtkomst till bakpanelen

Elen har kopplats bort och ta nu bort vattentillförseln innan du får tillgång till det interna systemet eftersom det kan ha problem senare. När du har gjort detta tar du med dig en skruvmejsel och börjar skruva loss de bakre panelerna.

Det är kanske inte lätt att komma in först, men efter att du har gjort det kommer det att vara mycket lätt att öppna i framtiden om det behövs. Till exempel, nu måste du öppna dörrarna till ditt kylskåp för att få åtkomst till kickpanelen. Då måste du släppa något emellan för att få bort det.

Steg 2. Ta bort och töm droppbrickan

Vissa modeller har kanske inte flyttbara, men de flesta andra har. Så, nu när locket har tagits bort, försök att se om du kan dra ut brickan från kylskåpet. Du kommer att ta bort det snabbt när du lägger lite fart på det.

Töm nu det ackumulerade vattnet från brickan. Vissa kan finnas kvar i kylen, men oroa dig inte; vi kan bli av med det också. Slutligen, häll allt vatten för att bli av med fackets innehåll.

Steg #3. Rengöring av droppbrickan

Förbered din bleklösning genom att blanda en del blekmedel med två delar vatten. Spraya sedan över hela brickan och se till att den är helt våt för att undvika uppbyggnad.

Låt den ligga kvar i minst tre minuter.

När tre minuter har gått, skrubba brickan så att du kan ta bort smutsen. Det kan finnas mögeluppbyggnader, så arbeta så mycket som möjligt från ena sidan till den andra så att den inte sprids över hela droppbrickan. Skölj igen och se till att lösningen har tagits bort helt från brickan. Låt det rinna över varmt vatten flera gånger tills blekmedel inte kan ses eller luktas från apparatens fack.

Se till att det inte finns några rester kvar. Nu när du har gjort alla nödvändiga steg är det nu dags att torka det. Se till att den är ordentligt rengjord så att inga droppar kvarstår. Detta är en av orsakerna till att det bildas mögel i dina brickor. Kan du sätta tillbaka den när den torkat?

Slutsats

Och det är hur man rengör droppbrickan i kylen. Det är inte så svårt för en nybörjare, och det är ganska lätt att uppnå om du fokuserar på att göra det. Men återigen kan formar byggas upp om de inte rengörs ordentligt. Annars kommer ditt kylskåp att lukta illa.

Om du inte är den typen som hanterar dessa, ring en professionell för att hjälpa dig.

Oavsett kan du lära dig mer om hur du rengör vissa kylskåpsdelar genom att lära dig hur du rengör kylvattendispensrar. Det är allt för idag!