Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur rengör jag vattenbehållaren på kylskåpet? 5 enkla steg!

Vet du hur man rengör vattendispenser i kylen? Vinäger kan vara en stor hjälp. Ja, ättika är inte bara ett viktigt element för matlagning, utan det har också förmågan att rengöra. Du kan ofta glömma att titta på vattendispensern i ditt kylskåp om den fortfarande är i sitt bästa skick – mekaniskt och fysiskt sett. Kära vän, det här är chansen att du får ge din uppmärksamhet åt det.

Det kan vara nytt för dig att använda ättika vid rengöring av en sådan apparat, men lita på mig, det här kommer säkert att fungera! Av alla olika ättika är destillerad vit vinäger det bästa valet för att bekämpa fläckar, smuts eller till och med bakterier på kylskåpets vattenbehållare.

Du kommer att rengöra den vattenbehållaren på ditt kylskåp när vi följer stegen för att göra rengöringen korrekt. Då är det dags att kavla upp ärmarna och ta en flaska destillerad vit vinäger från ditt kök för idag är dagen då din dispenser kommer att se helt ny ut. Sluta inte rulla!

Steg för rengöring av kylskåpets vattenbehållare

Du kan observera att vattnet från din dispenser inte längre flyter flytande jämfört med tidigare. Kanske kan du också märka att smaken av vattnet som kommer ut från dispensern verkar lite avstängd. Slutligen kan du undra varför vi kommer att använda ättika som vårt rengöringsmedel.

Först och främst vill vi inte förorena vattnet vi dricker med tvättmedel. Vi vill också ha framgångsrika resultat, och vinäger kan göra det. Dessutom är det möjligt att inte all ättika kan spolas bort efter rengöringen, men det är inte ett problem eftersom ättika är naturlig och giftfri.

I det här avsnittet kommer vi nu att fördjupa oss i att besvara vår huvudförfrågan, som säger “hur man rengör vattendispenser i kylskåpet?”. Jag vet att du har bråttom att slutföra det här jobbet, så låt oss göra det här!

Steg 1. Tillåt inte vattenförsörjningens funktion

Detta kan fungera annorlunda eftersom det också finns olika konstruktioner av kylskåp med dispensrar. Det vanligaste sättet är dock genom att trycka på strömbrytaren på dispensern. För mer moderniserade kylskåp kan det vara genom att trycka på strömikonen på pekskärmen.

Du måste göra detta först innan allt annat, för om inte, när du gör rengöringen, kan din vattenbehållare släppa ut vatten eller is på nolltid, vilket förstör rengöringsprocessen och samtidigt lägga till din arbetsbelastning. Därefter hittar du kopparröret och lossar det genom att lossa skruvarna som håller det på plats. Detta är viktigt för att du ska kunna hälla vinäger i det.

Steg 2. Applicera ättika

När du redan har lossat röret, är det här du kommer att hälla vinägern tills den når dispenserns vattenpool. Röret är litet och ättikan är svår att skjuta, så använd en tratt för att slänga vinägern så att den inte läcker ordentligt. Skjut lite ättika gradvis medan du väntar på att vinägern ska nå vattenpoolen successivt.

Efter att ha fyllt i röret, låt det stå där i cirka 3 till 5 minuter. Lägg sedan ett bassäng under ventilen på vattendispensern innan du trycker på knappen som kommer att dosera vatten. Håll knappen intryckt tills all ättika har tvättats ur vattenpoolen.

Steg #3. Borsta ventilen

Vi kommer att använda en liten mjuk borste i detta steg. Låt penseln blöta med vinägern. Borsta sedan försiktigt de yttre delarna av röret och ventilera.

Om du misstänker att fläcken är ganska framträdande, applicera mer ättika. Du kan också använda en avsmalnande borste som vanligtvis används för att rengöra smala sugrör så att du kan förstå det totala djupet av röret som går till ventilen. Därefter tömmer du det igen med ättika.

Steg #4. Sköljtid

I det här steget får vi ut det mesta av vinägern – om inte alla. Se först till att sätta tillbaka röret på plats. Slå sedan på strömförsörjningsbrytaren. Slutligen gör det möjligt för ventilen att rinna av vattnet överallt i dispenserns organisation.

Lägg ett kärl under ventilen igen innan du trycker på nyckeln för att få vattnet att rinna för att skölja vinägern. Gör detta om och om igen tills dina instinkter säger att det är tillräckligt rent.

Steg #5. Rengöring av den yttre delen av dispensern

Använd en ren handduk fuktad med vatten och ta bort fläckarna som syns på utsidan. Om fläcken inte kan raderas med vatten, blötlägg duken i ättika och skrubba sedan bort den. Låt ättikan sitta i några minuter och torka sedan av den med en ren, fuktad trasa. Använd inte slipande kläder eftersom de kan orsaka repor på din dispenser eller till och med på själva kylskåpet. Då är du klar!

Slutord

I slutet av denna artikel hoppas jag att du har lärt dig hur du rengör vattendispensern i kylen. Tack för att du läste upp till denna punkt i artikeln. Din tid och ansträngning uppskattas mycket! Vet du mer om hur du rengör kylen? Läs mer om hur du rengör mögel från kylskåpstätningen. Tack för att du läste!