Hur ska man hålla fettet från att stänka på spisen? 6 viktiga tips att tänka på

Hur förhindrar du att fett stänker på spisen? Som ett resultat av uppbyggnaden i sprickorna kommer din spis, väggar, bänkskivor och skåp i slutändan att bli täckta av smuts. Dessutom, om fett byggs upp på ytor, kommer det att ha en dålig smak i munnen och få ditt hus att lukta illa.

Ju längre du låter fett byggas upp, desto mindre tid tar det att rengöra det. Du kan hantera oljesprut utan att göra några väsentliga ändringar i dina tillagningsmetoder genom att följa några enkla åtgärder som vi kommer att diskutera för resten av detta inlägg.

Tips för att förhindra att fett sprutar på spisen

Hur förhindrar du att fett stänker på spisen? Vi kan inte undvika olyckor, men det finns sätt att hålla din spis ren, och det är genom att lära dig hur du kontrollerar och tar bort olja från flera ytor med hjälp av de saker som anges nedan. Att ha följande tips i åtanke kan i stor utsträckning hjälpa till att förhindra fett och därigenom underlätta rengöring av kaminen.

Tips #1. Minska vatten

Använd din spishällsgrill, sänk vattnet till den lägsta nivån för att förhindra brännskador och stänk. Olja och vatten, som det gamla ordspråket säger, blandas inte. Det är också sant när det gäller stekning av måltider. Innan du tillsätter olja, se till att pannan är torr på insidan.

Att tillsätta vatten och olja till en het panna kan orsaka en explosion och olja spruta var som helst. Du kan påskynda torkningen genom att göra det på spisen över medelvärme. Vattnet kommer att avdunsta på grund av den uppvärmda pannans höga temperatur. Se också till att maten är helt torr före stekning för att förhindra att den fastnar i formen.

Slutligen, innan du torkar torrt, kör frysta livsmedel under vattnet för att lösa upp iskristaller.

Tips nr 2. Med större pannor

Ju mindre stänk på din brännare, desto bättre när du lagar en stor yta. Minska stänk genom att tillaga i en stekpanna. En sautépanna kan behålla mer vätska på grund av de raka kanterna. Med andra ord, det finns mindre chans att olja stänker ut ur pannan. Om du steker din middag grundligt kommer de långa sidorna till nytta. För att göra köttbullar i en halv tum olja eller för att steka kycklinglår i vitt vin behöver du en matsked olja.

När du lagar mat i en stekpanna snarare än en stekpanna är mängden mat du kan slänga åt gången begränsad. Dessutom glider maten lätt upp på en pannas sidor på grund av de sluttande kanterna. Ett annat problem är att såsen förstör snabbt. Andra väljer en stekpannans sneda yta framför en sautéforms plana yta eftersom den främjar snabbare fuktavdunstning. Som ett resultat kommer ditt kött att bli bra.

Tips #3. Täck över din panna

Många köksapparater, som Instant Pot, är inställda bara för att glömmas bort. Omvänt kräver att du använder en gryta eller panna med öppen topp närvaro för att hålla koll på oljan och förhindra stänk. Om du ska vara borta från köket en längre tid, sänk värmen först.

Använd ett lock för att täcka pannan medan tillagningen minskar stänk. Att stoppa olja i spåren kan åstadkommas med hjälp av ett lock. Ta bort en del av trycket genom att flytta det något utanför mitten.

Tips #4. Stekning med stänkbarriär

Ett annat tips för att minska stänk på din spis är att hålla din spis, disk och väggar rena genom att installera en stänkskydd på din oljebrännare. Rengöring är mycket enklare eftersom de höga väggarna innehåller stänk. Du kan välja mellan tre till fem olika perspektiv. När du sedan är färdig med matlagningen viker du den platt och lägger den någonstans säkert och bekvämt. På grund av non-stick-ytans släthet blir rengöringen en bris.

Under längre perioder tål denna silikon temperaturer upp till 450 grader Fahrenheit. De är också lätta att rengöra eftersom de är diskmaskinssäkra. Förutom att förhindra stänk sträcker Frywall ut pannans sidor.

Det fungerar som en bekväm bortskaffningsplats för gröna grönsaker som fortfarande behöver tillagas.

Tips #5. Använda multi-cooker

Ett tips till är att använda en flerkokare för att minska spill. Som namnet säger kan denna senaste apparat vara en långsam spis, elektrisk gryta, frityr, ångkokare, elektrisk gryta med mera. Det är en allt-i-ett-produkt! Oavsett kan du använda den som en tryckkokare för att din mat inte ska spillas ut. Läs mer om denna fantastiska produkt här: Vad kan en multi-cooker göra?

Tips #6. Rengöring av spisen

Det enklaste sättet att ta bort stänk av olja är att rengöra kaminen och andra ytor. En enkel metod för att få olja i hela ditt hus är att spraya den. Tyvärr kommer det alltid att finnas några misstag på din spis, oavsett hur noggrant du rengör den. Dessutom är osynlig mat och oljesprut ett vanligt problem.

I ett väl upplyst kök är det lättare att märka var smulor och annat matavfall har samlats över tid, så de flesta skulle designa sitt kök med tillräckligt med belysning. Å andra sidan, medan du rengör din spis, kan du också rengöra spolarna. Så här rengör du en spishäll. För fler artiklar, här är en där du kan lära dig hur varmt en spis kan bli. Det är allt!

It’s A Wrap!

Hur ska man förhindra att fett stänker på spisen? Ett oljesprut irriterar näsan, äcklar magen och försämrar kaminens utseende. Om du ignorerar det har det potential att ändra färgen på dina väggar. Så länge du följer råden ovan för att förhindra att fett stänker på spisen, skulle det hjälpa om du hade lite eller inget stänk att städa.

Mindre oljesprut innebär ett renare hus och friskare luft för dig och din familj.