Hur tar man bort droppbrickan från kylskåpet? 6 enkla steg!

Hur tar jag bort droppbrickan från kylen? Känner du att vatten rinner från baksidan av ditt kylskåp, och du tror att det är ett problem med dräneringen? Då kan det vara droppbrickan i ditt kylskåp. Även om du inte kan ta bort några brickor går vi fortfarande igenom de sex stegen du måste göra för att ta bort eller rengöra dem. Och om det finns några defekter måste du byta brickan, så dessa steg är nödvändiga.

Apparater som luftkonditioneringar och kylskåp producerar kondens inuti enheten på grund av temperaturförändringarna. Och alla har droppbrickor för att fånga upp kondens och förhindra att vattnet rinner utanför kylskåpet. Så den här komponenten får inte ha några bucklor eller sprickor för att hålla vattnet effektivt.

Det första du kontrollerar när det är problem med dräneringen är kastrullen eller avloppsledningarna.

Och om du inte vet vad som är det första du bör göra, kommer den här artikeln att hjälpa dig. Så, läs vidare!

Steg för att ta bort droppbricka

Hur tar jag bort droppbrickan från kylen? De flesta kylskåpskomponenter som kompressorn och droppbrickan finns längst ned i bakre delen av ditt kylskåp. Att höra om dessa delar kan låta komplicerat, men den här processen tar bara ett par minuter. Med hjälp av den här guiden behöver du inte heller ringa in en professionell och lägga pengar på ett förfarande som vi tror att du kan utföra. Så följande är stegen vi samlade om hur du tar bort droppbrickan från kylskåpet, och vi kommer att förklara dem för dig tydligt.

Steg 1. Samla dina verktyg

Om du bara vill kontrollera om det är problem med brickan eller om du vill byta ut det, behöver du några handskar och en skruvmejsel. Detta verktyg hjälper dig att öppna locket på baksidan av kylskåpet. Men om ditt mål är att tömma vattnet och rengöra brickan, bör du förbereda lite blekmedel och trasa.

Steg 2. Läs din manual

Innan vi gör några rörelser till ditt kylskåp måste vi först hitta var brickan är. Vi nämnde tidigare att det vanligtvis är på baksidan, men vissa brickor är placerade på framsidan beroende på kylskåpets design. Dessutom kan din handbok ha några instruktioner för att komma åt facket, och det kan hjälpa.

Steg #3. Stäng av kylskåp och vattenförsörjning

Utför detta steg för att förhindra elektriska stötar och eventuella komplikationer. Så tryck på strömbrytaren i kontrollkortet och dra ur kabeln. Med detta kan vi flytta kylskåpet framåt om brickan ligger på baksidan och har tillräckligt med åtkomst. Du behöver inte heller koppla bort vattenlinjen, men du kan stänga av ventilen.

Steg #4. Förbered kylskåpet

Om brickan ligger på baksidan, flytta kylen framåt så mycket du vill tills du har tillräckligt med åtkomst till bottenpanelen. Använd sedan din skruvmejsel för att lossa locket på de inre komponenterna i kylskåpet. Efter att ha slagit ut det har du synen på delarna, inklusive din droppbricka. Men om den är framtill behöver du inte flytta den framåt. Hitta istället grillkåpan längst ned i kylskåpet. För att ta bort kickpanelen på din enhet, använd en spackel eller skrapa.

Innan du tar ut det, var försiktig så att du inte skadar det och se till att alla sidor har dykt upp.

Steg #5. Ta bort brickan

Du kan snabbt hitta facket eftersom det är komponenten som rymmer vatten. Att ta ut det är enkelt, och du måste vrida det först för att lossa alla sidor. Dra sedan upp det medan du behåller dess position för att undvika att vattnet spills och dra det mot dig.

I vissa fall kunde du inte ta bort brickan, speciellt inte när värmen slingrar in ovanför den. Du kan granska diagrammet i manualen för att kontrollera om värmerören sitter på en liknande plats. Tvinga inte dig själv att ta ut den eftersom du kan skada brickan.

Steg #6. Töm vattnet

Du kan tömma vattnet i diskbänken och rengöra det om det inte finns några tecken på bucklor. Rengör brickan med lite blekmedel eller ättika och torka av den med en trasa. Men se till att det inte blir överflödigt vatten när du byter brickan. Om du lämnar vattnet utan tömning kan det ge en obehaglig lukt.

Rengöring av området där du kommer att placera din bricka är också en del av denna process. Undersök också om det finns några läckor att kontrollera. Torka sedan av ytan, särskilt när det finns för mycket vatten, och du kan förhindra att kylskåpets baksida eller framsida luktar. Och om brickan inte är skadad och det inte finns några läckor kan du placera tillbaka den och sätta tillbaka bakpanelen.

Avslutande tankar

Och det är hur man tar bort droppbrickan från kylen. Det är nödvändigt att kontrollera och bibehålla dräneringssystemets funktion, särskilt för kylskåpets övergripande funktion och hålla det rent. Vi vill inte lämna ostammat vatten i kylen och låt det rinna om det finns sprickor på brickan. Så, kontrollera eller få det kontrollerat regelbundet. Vi hoppas att den här artikeln har presenterat dig för all information du behöver.

Du bör dock också kolla din manual för ytterligare kunskap eftersom inte alla kylskåp är desamma.

Vi nämnde också en sak om luftkonditioneringsapparater tidigare, så om du vill veta mer om deras dräneringssystem kan du läsa den här artikeln om hur du tömmer luftkonditioneringar. Sköt om dig!