Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

Hur tar man bort fläckar på spisen? 4 enkla tips!

Undrar du hur man tar bort fläckar på spisen? Inga fler underverk; läs bara den här artikeln för att förstå hur du kan bli av med tuffa fläckar på spisen. Spisar är hjärtat i köket; de används för matlagning, det är därför de blir smutsiga väldigt snabbt.

När du slutar ta hand om dem är det väldigt frustrerande att rengöra spisarna. När du lagar maten fastnar fläckar på spisytan. Det är alltid bättre att rengöra spisen efter varje tillagning. Att laga mat på en smutsig spis är inte heller säkert för din hälsa.

När matpartiklar, bränt socker eller olja rinner ut över kaminens övre yta, lämnas fläckarna av dessa ämnen kvar på spishällen, vilket gör din spis mycket smutsig. En hemlighet med att städa köket är att rengöra spisen. Fläckfria spisar ger alltid ett vackert utseende till ditt kök.

Tips för att ta bort fläckarna på spisen

I den här artikeln får du veta hur du kan ta bort fläckarna på spisen. Läs bara den här artikeln noggrant för att förstå några fantastiska tips för att ta bort fläckarna på spishällen. Det är väldigt frustrerande att ta bort envisa fläckar på spisen. Dessa fläckar ger ett smutsigt och föråldrat utseende till din kamin.

Fläckar på kaminerna kan skada din kamin om de inte rengörs regelbundet. Missfärgning kan förekomma på kaminens smutsiga område. Naturligtvis, när du använder spisen dagligen och inte rengör den, samlas fläckarna på spishällen. För att hålla kaminen borta från dessa envisa fläckar, försök att torka av din kamin regelbundet.

Undrar du hur du tar bort fläckarna på spisen? Använde hemgjorda kemikalier, som är billiga, och du kan enkelt göra dem hemma. Fläckar dessa kemikalier hjälper dig att bli av med tuffa fläckar och ger en glänsande look till din kamin. De fantastiska och praktiska tipsen och teknikerna för hur man tar bort fläckar på kaminen finns nedan:

#1. Torka av spisen

Det mest effektiva tipset för att ta bort envisa fläckar är att torka av spishällen före rengöring, kyla ner din spis. När spisen är helt sval, torka sedan av spisen med en mjuk handduk och mikrofiberduk. Avtorkning hjälper till att ta bort matens brända fläckar och fett på spisen, den fuktade trasan hjälper till att mjuka upp de sega fläckarna och du kan snabbt bli av med dessa kaminer. Dessutom ger avtorkning en glänsande look till din kamin!

#2. Använd bakpulver och vinäger

Det andra alternativet för att ta bort de envisa fläckarna på spisen är att använda bakpulver och vinäger. Båda ingredienserna har rengörande egenskaper och finns hemma. Dessutom hjälper dessa föremål att ta bort de hårda, matbrända fläckarna på kaminens övre yta.

Väger och bakpulver är säkra kemikalier, lämnade inga rester på spisen till nästa gång. För rengöring, spraya ättika på fläckarna och täck dem med bakpulver. Använd alltid båda föremålen i lika stora mängder.

Doppa nu den mjuka handduken i som varmt vatten och lägg den över spishällen. Lämna ytan i 30 minuter. Lägg sedan av trasan och rengör spisen med en annan trasa. Fortsätt att torka av spishällen tills allt skräp och smuts har tagits bort från den. Och du får en ny, blank spis igen. Läs vad som är bakpulver.

#3. Skrapa med ett rakblad

Anta att du vill ta bort de fastbrända fläckarna och fettfläckarna på spisen med ett rakblad. Razorblade hjälper till att ta bort de fläckar som inte tas bort med de andra hemgjorda kemikalierna. Var dock försiktig när du är ung; bladet kan skapa lådor på spisen och vara skadligt för dig.

Använd alltid bladets hörn för att ta bort fläckarna. Försök att spraya vinägern på den envisa fläcken innan du börjar repa eftersom bingeren mjukar upp fläckarna och förhindrar att spisen repar. För att gräva in bladet i kaminen, håll kaminen i en viss vinkel och börja skrapa fläckarna. Torka sedan av det färgade området; upprepa denna process tills du blir av med alla fläckar.

#4. Genom att använda ett rengöringsmedel

För att hålla kaminen från fläckar, använd ett kommersiellt rengöringsmedel. Dessa rengöringsmedel är speciellt utformade för att ta bort fastbränd mat, fett och oljefläckar för rengöringsändamål. Rengör först spishällen med en trasa. Efter det, lägg rengöringsmedlet i det färgade området. Lämna ytan i några minuter och torka av spishällen med en mikrofiberduk. Avtorkning ger ett glänsande och nytt utseende till din kamin. Detta är ett enkelt och okomplicerat tips för att rengöra fläckarna.

It’s A Wrap!

Alla tips och smärtor på kaminen som nämns ovan hjälper dig att rengöra de envisa fläckarna på spisen. Mina vänner! Funderar du på hur du tar bort fläckarna på spisen? För att förstå tipsen för att rengöra kaminen från fläckar, läs bara den här artikeln noggrant. Förhoppningsvis kommer du att få veta hur du tar bort fläckar på spisen efter att ha läst den här artikeln. Du kanske vill veta hur man rengör en vedspis skorsten nerifrån och upp och hur man ventilerar en pelletskamin.